söndag 19 april 2015

Nästan den härligaste tiden på året?!

Alltså jag älskar en varm sommar dag i juli när man får slänga sig i havet, njuta av ledigheten och värmas av solstrålarna! Jag älskar den där härligt kalla februaridagen när snön gnistrar ikapp med solen, men jag gillar också hösten. Den där höga luften som kommer in, solens bleka strålar, löven som sakta singlar ner mot marken och all den vackra färg som naturen ger...
Och VÅREN! Våren är ändå på någotvis så perfekt! Vi har så mycket att se fram imot! Vi kommer ut ur våra hus, vintertrötta och bleka och möter solen, gröna gräsmattor, enkelheten och glädje! Ja för visst ger våren så himla mycket glädje! Allt liksom ligger framför oss, som ett oskrivet blad i en bok, en härlig tid att se fram imot!
Igår tillbringade vi vår dag ute hos sin mamma! Vi hälsade på alla söta får och framförallt de underbart söta lammen som har födds nu under våren! Alltså de är så söta att vi skulle kunna äta upp dem! Nä, självklart inte äta upp dem på de sättet, men äta upp genom kärlek!;-)
 Grabbarna som annars är stentuffa (i alla fall vad dom vill att man ska tro;-)) blev sketrädda när vi skulle gå in i hagen... Tänk om baggen kommer...
Alfred och Douglas ställde sig säkert vid husknuten, medans Fabian var mer tuff och sökte kontakt med dem!
 Som sagt, är man så här söt som dessa 2 små lammungarna är. Ja då hoppar hjärtat lite extra inuti kroppen! Den där blicken alltså. En blick som ser lite frågande ut, men ändå lite rädd och nyfiket!
 Grabbarna har blivit lite snåla på detta med att ställa upp på kort... Det är oftast en muta som ligger bakom när de ska ställa upp framför kameran... Men igår var det andra toner: -Ta ett kort på mej nu mamma! Så klart var jag snabbt framme och fotade mina älskade små frön!!;-)
 Ha ha, dessa klädstilar.. Douglas som vet exakt vilka kläder han ska ha på sig och att allt alltid ska se snyggt ut, medans Alfred skulle kunna sätta på sig VAD som helst bara det är bekvämt;-)
 Ok... Ett eller 3 kort går bra att vara med på, men sen vill inte den största i syskonskaran vara med  längre och det visar han verkligen med hela sitt kroppspråk att han INTE vill... *fniss*
 Dom bästa fotona blir allt som oftast när dom inte riktigt vet om att jag klickar dom där korten.. Alltså tänk att jag är mamma till dessa 3 små guldkorn! Fy farao va jag är lycklig lottad!
 Inte så konstigt att barnen är rädd för baggen.. Han ser lite lömsk ut de måste jag medge och jag är väl heller inte så matcho när det kommer till att hoppa in i hagen till fårskallarna... Som liten hade vi får och även så klart då en bagge.. Den baggen stångade mej ett X antal gånger... Till slut höll jag på att slita den i stycken.. Jädrar så arg jag var. Men det är en annan historia;-)
 Men tuffa Fabian, han vågade minsann stå och dra lite ull från hans kropp!;-)
 Alltså den här känslan att ta av sig skor och strumpor och trampa runt i gräset... Den känslan gör ju att varje liten cell i kroppen vaknar till liv och skriker av lycka!
Får man sedan kommentarer för att man har vältränade fötter, ja då slänger man gärna av sig skorna illa kvickt!
Japp för Douglas studerade mina fötter (som är HEMSKA verkligen efter en vinter i skor och strumpor), han utbrister: -Men mamma, du har ju asvältränade fötter! Kolla bara dina ådror syns ju! De är ju skitcoolt! Det tackar jag för, men tyvärr är dom nog inte så vältränade utan snarare chockade av att möta de kalla gräset;-)
Chill och mys i solen för både oss och Elvis katten! Min lilla katt som blivit mammas katt.. Han fyllde 15 år 1 april! En envis liten rackare som myste i solen med oss, men som inte riktigt gillar kidsen... Undra varför?;-)
 De mulnade på senare, så vi gick in och spelade spel. Jag, mamma och Douglas! Superbra hjärngympa för både stora och små.... Synd bara att *harkel* Douglas blev till en sådan dålig förlorare att spelet brickor lade sig lite hejsan svejsan... Men jag vann och det var ju huvudsaken det! Ha ha!
Jonas har tillbringat hel helgen i Helsingborg på ledarkonferans, men är förhoppningsvis på ingång snart!
Det är alltid lite knöligt att vara hemma själv med barnen, speciellt när man helst av allt skulle behöva klona sig i 3.. Idag har det både varit kalas och cup.. Men vi löste det, men som sagt. Det är alltid lättast att vara 2 vuxna hemma på helgerna! Och jag ser verkligen upp till alla ensamstående föräldrar som alltid fixar allt själva, en stor stjärna till er!
Den här helgen packar vi långt in i hjärtat och så fortsätter vi njuta av den underbara våren och dess härliga solstrålar som strilar ner från skyn!! Solen och såna här helger är verkligen som balsam för själen! AMEN!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!