lördag 28 mars 2015

Grattis älskade unge!

För exakt 10 år sedan var det annandag påsk idag... En solig måndag och världens underbaraste Douglas föddes och vi blev föräldrar för första gången i våra liv!
2 dagar innan, alltså på självaste påskafton hade vi besök av min svärmor. Jag var i vecka 35+5 och hade inte en tanke på att föda barn...
Vi åt middag och satte oss sedan på vår utegård och tog en kaffe i den underbara solen! När jag reste mej från stolen och skulle gå in sa det : PLASK!!
Vad hände? Min svärmor stirrade på mej och frågade: -Kissade du ner dej eller vad hände? Ja vad hände? Jag tror vattnet gick!
Jonas min då och där.. Ha ha, jag skrattar ännu åt honom! Nästan panikslagen och kastade sig på telefonen och sa: -Vi MÅSTE ringa förlossningen NUUUU!!!
Han har förmodligen sett alldeles för många filmer, ja ni vet där vattnet går och 2 timmar senare föder man barn. Det är inte alltid så i verkligheten kan jag lova, för mej tog det nästan 2 dagar innan vår stjärna äntligen ville titta ut!!
Vi ringde förlossningen och så klart blev vi inlagda pga av att det var så tidigt som i V35+5!
Om vi hade packat den där BB-väskan? Nepp! Jag skulle ju inte föda barn redan. Så tandborste och andra grejer fick Jonas snällt åka och köpa till oss!;-)
Förlossningen gick bra! Inga komplikationer och en frisk och välskapt liten gosse föddes måndagen den 28/3-05 klockan 2:35, 3270 gram och 51 lång! Ja en stor gosse, med tanke på att han är född i V36...;-)
Redan från början var han de snällaste barnet man någonsin kunde önska sig! Åt och sov sig igenom den första tiden i livet!
Idag fyller han 10 år! 10 år!!! Vart har dom här åren tagit vägen?
Han är inte längre så liten, idag skiljer det ett huvud ungefär mellan oss och en skostorlek! Häftigt, men ändå lite skrämmande hur fort tiden går...
Klockan 7:15 stegade vi in i hans rum idag och sjöng för vår älskade Douglas! Massor av paket fick han också! Vad köper man till  en 10 åring? Japp, massor av kläder! Han har kommit in i en sån där ålder när han tycker det är kul med kläder och märken... En liten dator fick han också! Gissa om vi har en lycklig 10 åring i vårt hus?;-)
Fina snälla omtänksamma Douglas! Han har verkligen jordens största hjärta och är snäll mot allt och alla! Visst att han kan brusa upp ibland, slänga igen sin dörr till rummet så nästan alla tavlor ramlar ner i huset, men vem har liksom inte såna dagar?;-)
Vad gör man idag när man fyller år? Så klart står man på gatan och spelar landhockey! Blivande målvakt i HV kanske? Ja det är i alla fall vad han drömmer om!;-)
Grattis älskade unge! Du är världens bästa storebror, son och vän! Älskar dej!

1 kommentar:

Tusen tack för din kommentar!