fredag 18 januari 2013

Likt en jo-jo upp och ner....

Jag kan bli en gnutta trött på mej själv. Eller nja, min kropp är nog ganska så trött på mej som likt en jojo hoppar upp och ner i vikt hela tiden...
Jag har bestämt mej för att inte fokusera så mycket på min vikt. Förut vägde jag mej en gång i veckan. Nu gör jag det inte alls lika ofta, bara när andan faller på och då kan det gå flera månader i mellan!
Idag tyckte jag att dagsformen kändes bra när mina ögon tvingades vakna till liv klockan 5! Jag ställde mej på vågen och JAA se där! -2,2 kg på 16 dagar, inte illa pinkat!
"Bara" genom att tagit mindre portioner mat, mindre socker och tränat mer har nu fettet fattat galloppen att ge sig iväg från min kropp!
Jag blir så trött på alla olika dieter som det skrivs hysteriskt om överallt, vill bara spy åt det.... Hur länge kan man hålla det? Nej just de (ok, jag höll inte heller min vikt i somras och under 9 månader har jag nu gått upp 6 kilo. Men jag körde inte någon diet...;-))
LCHF hit, viktväktarna dit och idag fick jag ett mail om "kur" diet... De kunde garantera att jag skulle rasa 16 kg på 2 månader... Men på allvar, vem går på sån här skit? Då kan man ju lika bra gå på Hemköp och köpa hem varma koppen och dricka till frukost, lunch och middag. Ja för det är ju samma sak, bara det att dessa företag tjänar massor av pengar på att just du är desperat och vill gå ner i vikt snabbt. Seriöst, hur tro dom att kroppen mår att gå ner 16 kg på 2 månader? Hur länge kan man hålla dessa 16 kg ifrån sin kropp när man börjar äta "normalt" igen? Nä just det...
Ingen jo-jo effekt, verkar omedelbart, ingen diet, inga tillbaka tappade kilon, garanti pengarna tillbaka om det inte funkar, inga ändringar på dina "vanliga" matvanor.... Ursäkta mej, men är det bennickemask dom säljer eller är det knark???
Jag tror på sunt förnuft där du äter det mesta men med måtta och att du RÖR på dej MYCKET i olika former!
Denna helgen tror jag att jag ska frossa i godis, apropå vikt och med måtta. *fnissar lite nervös och inser att jag är en stor kålsup som sitter här och först säger det ena och sen går jag imot mej själv och säger något annat* Men sen är det nog slut på det goda och jag ska pina (läs göra min kropp glad) min kropp med 2 sockerfria månader... Ja ja vi får väl se om det blir nu eller om jag väntar några månader;-) Men sockerförbudet ska ju ske inom detta året i 2 månader, japp för det är ju mitt mål! Om jag nu håller 3 månader så är jag jäkligt grym ;-)

9 kommentarer:

 1. Heja dig! Nu är du på gång och glöm för allt i världen att muskler väger mer än fett... skicka vågen under sängen och ta fram det gamla hederliga måttbandet ;)

  Kramar i massor

  SvaraRadera
 2. Du ÄR grym!! Vad är det för app du använder?

  Carina

  SvaraRadera
 3. En vän till mig har gått ner 514 kg med VV och intensiv träning sen i mars -13, men för mig verkar inte VV funka. Funderar på att chocka min jojosönderbantade kropp med Ulrika Davidssons kickstart. Och en sjujäkla massa träning.:)

  SvaraRadera
 4. Moahahaha! Självklart ska det "bara" vara 51 kg och inte 514....;)

  SvaraRadera
 5. Ja varför ska det vara så svårt att tappa den satans vikten??

  SvaraRadera
 6. Jag undrar med vad det är för mapp du använder..

  SvaraRadera
 7. Tänker som du om dieterna, jag fixar inte att hålla det. Fram för sunt förnuft! Inkomster - utgifter ;-) Peace of cake :-DDD
  Det finns inga mirakel, utan bara hårt slit och jädrar anamma om man vill minska i vikt.
  Kram

  SvaraRadera
 8. nädu, dieter är inte alls min grej - ät vad du mår bra av! och träna, träna, träna :)

  SvaraRadera
 9. Viktväktarna är ingen diet förvisso, men jag förstår vad du menar! Det finns inga genvägar så är det bara. Punkt. De kalorier man äter måste vara lika många som man gör av med. Oavsett vad man äter.

  Antingen får man träna mer (om man vill äta som förut), alt. äta mindre. För lite snabbare resultat, träna och äta bättre samtidigt.

  Du klarar att hålla en sund livsstil, det är jag övertygad om. Och med det menar jag INTE att du bara ska äta sallad och aldrig godis. :-)

  Kram M

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!