torsdag 18 mars 2010

Kropp och knopp....

Nu måste jag ta tag i min kropp igen. Jag måste göra en helkropps renovering, för detta går inte.... Jag spyr när jag ser mej själv i spegeln. Allt bara hänger och slänger. Magen ser för bedrövlig ut, den hänger som en äcklig lastbils chafför mage...

Jag vet att det bara är 3 veckor sedan jag födde barn och jag har känt mej så himla smal efter förlossningen, men nu har det börja vänd....

Jag har inget att ta på mej. Mamma kläderna är för stora och mina vanliga kläder är för små. Jag känner mej bara blek, fet och ful....

Jag vet att jag får skylla mej själv för att jag ätit mej upp till dom här kilona under min graviditet. Men när hungern sätter in då är det inte så lätt att motstå mat eller något annat gött:-)
Dessutom har jag en sådan fruktansvärt aptit just nu. Skulle kunna äta mängder om jag inte stoppade mej själv. Jag vet inte om det är för att jag ammar och att kroppen håller på att ställa sig in på att en till lite människa ska ha näring av mej nu....

Tyvärr är jag lagd åt det hållet att när det gäller mat, bantning och träning så är det allt eller inget som gäller. Jag har så sjukt svårt att hitta en bra balans. Har jag bestämt mej för att gå ner i vikt, då lägger jag ner 120% på det och går ner dom kilona jag vill gå ner. Medans i andra andetaget så är jag tvärt imot och stoppar och äter och skiter i allt vad som har med mat och träning att göra.....

Det där med vikten är så himla orättvist. Jag vet en del som fått lov att sluta amma för att deras barn "ätit" upp dom så att de blir för smala. Och så är det en del som mej där inget händer när man ammar. Jag önskade att mina barn hade ätit lite på mej för att det är så jobbigt att behöva gå ner själv i vikt;-)

Bara genom att skriva detta inlägg blev jag sjukt motiverad att genast börja tänka på vikten. För det blev ett hemskt negativt inlägg idag;-)

Jag borde kanske börja blogga om min vikt för att få lite mera press på mig själv. Skriva ut vikt, mått och lägga ut kort på magen och kroppen;-)!! Eller? Vågar man verkligen det?! ;-)

8 kommentarer:

  1. Exakt så som du känner NU kände jag med. Efter båda barnen.
    Tog mig fasen över ett år (efter förlossning)i båda fallen att bli motiverad att göra ngt åt de där som jag va missnöjd med.
    Inte så lätt efter en förlossning, så ammar man och kanske har sömnlösa nätter.
    Ammningen gör att man blir mer hungrig, kanske inte på alla, men på mig iaf, kunde äta en hel oxe.
    Jag är presis som du allt eller inget.
    Viktväktarna är perfekt för mig, men det är mycket vilja och planering.
    Men det ger resultat och det finns inget du inte får äta.
    Ta det lugnt, du kommer förändra det du vill, det är jag övertygad om.
    I Know The feeling.
    You Go Girl

    SvaraRadera
  2. Jag säger bara kyckling och wokgrönsaker.
    Kram och puss/mamma

    SvaraRadera
  3. tips när du syr din molnkappa, sy den som vanligt i överkant och sen viker du bak tyget så att det bilas en ganska stor påse sen rullar du upp tyget på de papprullen och tar två band och knyter upp dem........hänger du med? gjorde så i Sagas rum. Hade först sytt en vanlig kappa men tyckte det såg så "platt" ut. När man rullar upp tyget och fäster med band ser det lite mer avancerat ut...typ snyggt tycker jag i alla fall :D Planerad A's rum i går kväll, finns på din hotmail :D kram

    SvaraRadera
  4. hmm jag förstår dig!
    men som sagt var så födde du en bebis för 3 veckor sedan (!!!!!!!!!!)
    så du bööööör ju vänta lite till och försöka njuta lite av livet iaf, även om de är svårt när man känner sig tjock :(
    åk och sola lite.. eller smörj in dig med brun utan sol så du blir brun!
    de kanske hjälper liiite iaf :)

    annars så tycker jag att du är fin som du är, men jag förstår dig!!
    många kramar!!

    SvaraRadera
  5. äh, du är väl vacker som vanligt..njut lite extra av att kunna skylla på att du fött barn..jag är lite avundsjuk som aldrig kommer kunna skylla på det ;)

    SvaraRadera
  6. Håller m henne som nämnde viktväktarna.Det är ju ingen kur där man tappar 10 kilo på två veckor men när man väl gått ner så kanske det håller sej...dem har ju dessutom program för ammande kvinnor så då behöver man ju inte oroa sej för barnet heller./Kram,Kate.

    SvaraRadera
  7. Kände som du när Judit var född. Skulle ge mig två veckors svullande och SEN skulle jag ta tag i det..... veckorna gick men efter nyår gick vi båda med i viktklubb.se och jag bloggar även om vikten varje vecka. Skriver dock inte vad vi väger utan bara vad vi gått upp och ned..... sätter faktiskt en hel del press. Hur kul är det att skriva + varje vecka?

    Lycka till iaf oavsett vad du väljer!
    Kram

    SvaraRadera
  8. när jag var med i VK la jag ut vikt och mått varje vecka i bloggen och fick s¨å mycket pepp så det var inte sant. jag är lika som dig, allt eller inget. men nu jävlar är jag motiverad och duktig!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!