måndag 22 mars 2010

Barn, barn och åter barn....

Jag vet inte om man får känna så här. Men verkligheten börjar nog komma ifatt mej på ett eller annat sätt. Bubblan om att vara ny förlöst och att allt är så lyckligt börjat nog spricka och vardagen är åter tillbaks...
Just för tillfället skulle jag vilja säga upp mej som mamma. Jag känner att det just för tillfället (eller dom här senaste dagarna) har varit extremt jobbiga.... Barnen är helt sjövilda och lyssnar inte alls på vad jag har att säga. De har så mycket energi speciellt de dagarna de är hemma med mej själv, alltså måndag och fredag....

De är helt frustrerade och även jag. Alfred är i ett trotts som heter duga och jag vet inte riktigt hur jag ska handskas med det. Han kan få mej och bli precis tokig. Lika så Douglas. När han får sina spel, som inte alls är lika stora som lillebrors så får dom de tillsammans då är det inte så roligt. Jag vet inte om jag ska sätta mig ner och skratta eller gråta. Men det lutar nog mera åt skrikar hållet, tyvärr... Ska det vara så här hela livet att de bara trotsar?

Eller känner jag denna frustation och att jag alltid är arg och dom på mej för att jag går hemma hela dagarna???

Tyvärr kan inte min sambo riktigt förstå varför jag jämt (för oftast är jag det) grinig och arg på min familj? Men att gå hemma med 3 olika viljor är inte alltid så lätt...

Jag önskade iallafall för tillfället att jag hade haft ett jobb där jag kunde jobba i en eller två veckor för att dela med mig så att Jonas kunde få vara hemma och uppleva detta som jag just nu känner. Tror att det skulle vara extremt nyttigt för honom att känna det. Men nu har jag inget jobb och
jag kan ju inte jobba för att Fabian är alldeles för liten. Men man kan ju leka med tanken... Och jag tror fasen inte att han heller skulle vara världens bästa pappa efter de veckorna??.....
Igår kväll ville inte Alfred sova. Klockan rusade iväg och för mej är kvällarna väldigt heliga. Jag tycker att det då är mammans och pappans tid, för då ska de små sova och vi ska vara vuxna...

Iallafall efter mycket bråk och gnäll lägger vi Alfred i hans säng. Efter ett tag bli det tyst. Gott tänkte jag. Men efter ytterligare en minut så hör jag hur något går sönder i hans rum. Det låter som om någon drar och sliter sönder ett papper. Jag rusar in och där sitter han och biter och river sönder sin tavla.Jag älskar denna tavlan och det finns bara ett exemplar av den... Jag känner att jag blir tokig och det kommer många fula ord genom min mun. Det var liksom droppen för dagen och bägaren rann över. Så just nu genom våra barn så är jag och Jonas osams. Eller ja vi pratar iallafall inte med varann i morse.... Han tycker inte som mej och jag tycker inte som han.

Jag måste bara avsluta detta inlägg med att jag älskar verkligen min barn och min sambo över allt annat, inget annat får ni tro! Men om det är någon som kan reta gallfebern på mej så är det dock min älskade familj;-)

För jag är inte en sådan här hemsk mamma jämt. Bara just nu;-)
Är det bara jag som kan och känner så här? Känner mej verkligen som en hemsk mamma när jag beskriver hur det just nu är. Skäms på mej.....

8 kommentarer:

  1. Det är mänskligt att bli arg, frustrerad, vara irriterad och tappa tålamodet ibland. Du ger så mycket av dig själv hela tiden och ser till alla andra att det till slut brister. Jag förstår dig.

    Vi ser inte på saker på samma sätt som våra män man disskutera med dem till dödagar och man talar ändå olika språk. Tror även att kvinnan har en högre halt empati inbyggd isig som gör att vi tänker på andra FÖRSt sedan oss själva......

    SvaraRadera
  2. Jag tror att det är friskt att inte vilja vara mamma hela tiden. Man är ju sej själv närmast. Att vara mamma gör ju att "ens själv" försvinner ibland. Och såklart saknar man sej själv!
    Om du visste hur många gånger jag önskat mej bort...samtidigt som jag älskar mina barn. Men det är f-n inte lätt att vara mamma!

    SvaraRadera
  3. Förstår precis hur du känner!...eftersom jag jobbar som jag gör och är ledig mycket så är jag oxå hemma mycket m barnen.Å jag kan säga att det är 1000 gånger lättare att ta barnen dem dagarna jag har jobbat än dem dagarna jag går hemma m dem.När man går en hel dag m all stress över tvätt,mat mm & dessutom barn som BARA bråkar och trotsar å skiter i vad man säger då är det inte mänskligt att vara pigg,glad och förstående framåt em,kvällen...ibland bråkar mina barn så mycket m varandra att jag har ont i magen redan när jag stiger upp.Självklart älskar vi alla våra barn men det är lättare när man har ett jobb att vara vuxen på & hinnerv sakna dem...kram,Kate.

    SvaraRadera
  4. hej gumman!

    ja idag har jag vågat fråga BM om hon ville pilla lite, sagt och gjort..
    men ja, bebisen är inte fixerad så det händer nog inget, den är inte redo..
    den MÅSTE tydligen väga 5 kg innan den känner sig redo.. nä, men jag blir så less!
    men vi har gjort ett försök iaf, vi får se!
    ska sluta tänka på de, men det är ju lättare sagt än gjort iaf..
    den kommer väl när den har tid!

    förstår dig gumman..
    dessa trotsperioder som barnen har.. Oscar har vart omöjlig till och från sedan han fyllde 3,5 typ.. och han är 4 nu iaf.. drygt är det :( och de som inte upplevt de vet inte vad de pratar om.. men jag hoppas att perioderna går över fort så man får njuta lite mellan varven med!

    många kramar!!

    SvaraRadera
  5. Du är inte ensam! Absolut inte.
    Ch har fått stå ut mycket med mig, om inte barnen! Mina hormoner har verkligen varit upp och ner. Det är tufft att vara mamma. Man älskar sina barn mest i hela världen. Det gör man! Men det är jobbigt. Jag har gråtit, skikit FÖR mycket och för fult. Jag är glad för att jag har jobb och skola nu. Jag trivs bäst då.

    Hoppas det ordnar sig.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Gumman, vill karama dig:)
    Tror att många nyförlösta kan känna igen sig i det du skriver!
    Jag gör det iaf, förmodligen skulle din sambo inte känna som du efter några veckor hemma, för han har inte gått gravid i 9 månader, med extra massa hormoner, extra kilon, humörsvänningar, undersökningar, och allt det där som hänger med en graviditet, plus att sedan trycka ut det lilla knytet.
    Finns det ingen öppna förskola att gå till? Kan va skönt med annan miljö än hemma!
    Nu när det fina vädret snart kommer(hoppas vi)så blir det lättare att gå ut, promenera till lekparken, ta med sig fika.
    Jag förstår verkligen hur du känner fast jag "bara" har två STARKA viljor.
    Kanske försöka prata med din sambo, han kanske inte har en aning om hur du känner, därför förstår han inte.
    Ljusare tider är på väg, sommar, sol energi.
    Kram p på dig

    SvaraRadera
  7. Stackare!

    Har ju bara en liten tjej så jag känner inte igen mig men har hört samma historia från de kompisar som har fler än ett barn.... verkar helt normalt men ändå tråkigt! Man vill ju alltid att livet ska visa sig från den ljusa sidan.

    Ang matten så vet jag exakt vad den kostade - 599 kr! Veckan efter vi köpte hade de nämligen 30% på alla mattor!!! Men rätt OK pris ändå, är en Horredsmatta o du kan få låna vår o prova om du vill..... ligger i källaren då vi har lära gå stol i köket ibland..

    Kram

    SvaraRadera
  8. Söta lilla Karro!
    Känner igen alla känslor du beskriver sen mina pojkar var små....man räcker inte alltid till...
    Men såna dagar måste man bara få ha emellanåt.
    Tyvärr så har min "bibel" på den tiden blivit omodern men jag kan ju ändå tipsa...Läste Anna Wahlgrens "Barnaboken" o den hjälpte mej mycket!
    Den var inte en såndär tråkig faktabok utan man kunde nästan läsa den som en roman för hon skriver så fängslande!
    Många kramar till dej - kämpande mamman ;)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!