tisdag 14 mars 2017

Ett och ett halvt år!!

I dagarna firar jag ett och ett halvt år som rökfri! Fy fan va jag är bra! Okej, att jag en gång i tiden va så pass dum i huvudet att jag en gång började?! Ja jag får väl skylla på att jag var ung och dum eller nått?;)
Jag är jäkligt stolt över mej själv! Jag har inte tagit ett endaste bloss sedan den där eftermiddagen i Malmö i september 2015! 
Det går inte en dag utan att jag tänker på cigaretter! Sjukt beteende, jag vet!!! Vissa dagar är värre än andra! Då kan jag till och med vakna på morgonen och vara röksugen! Helt sjukt att det suget fortfarande finns kvar efter så lång tid!? Så håller det i sig hela dagen lång...Skulle jag ta ett endaste bloss idag så är jag helt säker på att jag åter skulle åka dit innan jag ens hade hunnit fimpa min cigg...
Åh, cigarettdoft luktar såååå gott! Men inte sen när en rökare kommer in, då luktar dom typ askkopp...;)
Konstigt att man kan tycka det luktar så gott ännu? Konstigt hur hjärnan kan ge såna signaler till att den doften ska vara något positivt?
Jag har fortfarande min räddning! Den räddningen som gjorde att jag kunde sluta röka så mycket lättare, nämligen mitt snus!
Jag snusar väl kanske inte jättemycket? Ja allt är ju förstås relativt! Men jag ligger på ca 6 snusar per dag och en dosa snus kan jag ha i ca 3 dagar!
Kanske borde jag sluta?! Men inte just nu! Finns inte en chans i världen att jag skulle kunna sluta tvärt nu....
Jag avskyr i och för sig att vara beroende av något. Det är fan inte ballt att vara det! Som när vi reste till Thailand! 2 stockar med snus hade jag med mej i 2 olika väskor ifall att en väska skulle försvinna så hade jag iallafall en stock! Jag hade aldrig klarat mej utan mitt snus i 2 veckor, aldrig... Snuset är mitt lilla lugnande i vardagen!;) Och även min räddning när jag dricker vin! Då är suget efter cigg ännu mer, så då snusar jag lite mer!;)
En dag kanske jag kan sluta med det, en dag? Men inte nu!
Som snusare så skadar jag iallafall inte någon mer i min omgivning som jag gjorde som rökare... Nu skadarar jag väl kanske bara mej själv med en snus under min läpp?
Om jag känner skillnaden nu för tiden när jag springer som icke rökare än innan som rökare? STOOOR skillnad! Nu kan jag andas helt normalt när jag springer, inte ta små korta andetag som jag fick lov att göra innan! Nu känner jag att all syre åker rakt ner i lungorna och det känns så härligt!
Att jag förmodligen gått upp massor av kilo pga av att jag slutade röka?! Jävligt surt, men samtidigt så är det väl ändå en piss i Nilen! Hellre några kilo för mycket och rökfri! Eller hur?!;)
Nu firar jag ett och ett halvt år som rökfri! Shit va grym jag är! Åh, ja! Skryta bör man!;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!