onsdag 6 april 2016

Varför jag tränar så mycket och vad tränar jag för??

Träningen går så fruktansvärt bra! Jag är nästan lite stolt över mej själv, eller nej förresten. Jag skiter i jantelagen och säger att jag ÄR skitstolt över mej själv! Känner mej fasen grym! Ja jag vet, det må hända att det kan sticka i en dels ögon, men det struntar jag faktiskt i just nu! Är man stolt över något, tro fanken att man ska skryta över det! Ja så klart i lagoma doser;-)
Varför är vi svenskar förresten så in i bomben rädda för att skryta lite om oss själva för? Nä jag vette tusan? Men det är något som vi alla måste börja jobba bort! OK!? ;-)
Februari månads träning var jag också galet glad för! Ja ni vet, februari månad är ju inte den ballaste månaden på året precis, ja förutom att jag fyller år då;-)
Under ett år, ja om inte mer? Så har jag i alla fall försökt träna var eller varannan dag i alla olika träningsformer!
Det här med att vissa av människor på vår runda jord säger att det inte kallas att träna när man går en lång, snabb och svettig PW. Det skiter jag i! För går man i 8:10-8:20 tempo, ca 5-8 km... Klart som bövelen att det räknas som ett träningspass! Får du upp pulsen och blir svettig! Ja, då räknar jag det som ett träningspas, så de så;-)
Den här månaden har jag fått till dubbla träningar vissa dagar, alltså tränat 2 gånger per dag! Varför? För att det är så härligt! 32 tillfällen har jag tränat och mer än ett helt dygn, coolt ju!;-)
Det här med att hänga på låset på gymmet 3 dagar i veckan 5:10! Galet kan det låta i andras öron, lövlie låter det i mina! Som sagt... Jag ÄR världen morgontröttaste människa. Men fördelen med att träna så tidigt är att vi bara är en handfull idioter som tränar vid den tidpunkten. Att dra ner på gymmet vid 19 tiden på kvällen och hela gymlokalen är fylld av människor. NEJ det är absolut inget för mej... Det lockar ungefär NOLL... Stå och vänta på att träningsredskapen ska bli klara.. Nej sånt hinns inte med i mitt liv;-)
Svett är ju bara fett som gråter! Ja jag vet då inte. Men mitt fett vägrar släppa trots att jag tränar som en galning.. Ja för galning, det har jag blivit kallad flera gånger nu och träningsnarkoman. Men jag tar det som en positiv komplimang att bli kallad träningsnarkoman!;-) Hellre det än godisnarkoman!
Hur jag får ihop mitt liv? Det går lysande! Går upp när alla sover och när kidsen tränar så passar jag också på! Eller när de sover eller är hos kompisar, då smiter jag ut en sväng! Tar liksom tillvara på de tillfällena istället för att slå ner rumpen i den där sköna soffan och slösurfa på mobilen... (Det gör jag i och för sig alldeles för ofta ändå, ja slösurfar på den där jädrans mobilen... Tänk så mycket tid den lilla manicken tar av ens liv.. Nästan lite skrämmande faktiskt när jag tänker efter.... Men det kan vi ta i ett annat inlägg!)
 Imorse blev det ett svettigt benpass! Jag tog i och kom lite utanför min comfortzon! Det är gött det!
I mars månad har jag kört varierad träning! Jag har sprungit, jag har gått, jag har styrketränat, rott, jag har kört CT och cyklat! En väldig varierande träning!
Mycket slit, svett och såååå mycket härlig energi!
Jag fick frågan häromdagen VARFÖR jag tränar så mycket och VAD jag tränar FÖR? Mitt svar? För att jag ska må bra och för att jag mår så underbart bra av denna träning!
Det får många onda dumma tankar att fly sin kos. Många hysteriska PMS anfall att packa sin väska och dra, somnar gott på kvällarna och sover gott på natten och framförallt. Min kropp mår BRA av träning! Den känns både piggare och starkare! Så klart vill jag slimma till den! Men ja, Rom byggdes ju inte på en dag och jag tror heller inte att denna kropp kan ända sig på bara några månader... Det tar nog tid... Ja för så klart, vem skulle inte vilja ha en snygg och vältränad kropp bara så där? Just det... Men sånt får man inte bara över en natt... Det får man banne mej slita för;-)
Fast å andra sidan? VEM har en snygg kropp? VEM har den där perfekta kroppen? Blir man någonsin nöjd?
Så även april månad blir en härlig träningsmånad hoppas jag!
Ni vet... Kan jag så kan DU! ALLA kan träna!
Är sjukt sugen på att gå hos en PT eller något.. Ja för att få ett träninsschema, samt kostschema.. Absolut INTE diet. Men bra tips på bra mat som gör att jag håller mej och orkar hålla ut både när jag tränar, på jobbet och hemma!
Nu när våren och sommaren är på ingång är tanken att jag ska springa mer! Anmäla mej till ett lopp som jag så länge har tjatat om...;-)
Fick så mycket beröm för mina brallor på instagram imorse! Älskar när man kan ha snygga kläder även när man tränar. Men även där så är jag snål... Nja, tveksamt om jag skulle gå och köpa mej ett par träningstajts för 7-800 kr....? Dessa snyggingar hittade jag på Stadiums rea i lördags för 99 pickadoller stycket! Som hittat ju!;-) Och då fick jag 2 par för 198 kr! Aj löööv REA!;-)
Annars köper jag allt som oftast mina träningskläder på H&M, stadium eller Intersport!
Så där ja! Nu har jag fått skryta av mjg lite över hur bra mars månad blev träningsmässigt!;-) Gött! *fniss*
Skryta bör man!

3 kommentarer:

 1. Grymt bra ju! Och riktigt snygga brallor!

  SvaraRadera
 2. Att träna för att må bra är ju den absolut BÄSTA anledningen! Grymt jobbat!

  SvaraRadera
 3. Hejja! Du peppar mig med det här fantastiska inlägget! Roligt att läsa hur du mixar ihop vardagen och fixar din träning. Keep up the good work! Supersnygga träningskläder.
  Kram Matilda Forslars

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!