söndag 3 januari 2016

Första gången, men absolut inte den sista... (del 1)

Vilken underbar vecka vi haft.. Den har bara sagt SWIIISCH och så tog den slut... Jag hade gärna stannat kvar uppe i Sälen ett par dagar till, kände att jag inte riktigt var helt klar. Men det kanske man aldrig känner sig när man är på semester, eller?;-)
Hade tänkt blogga flera kvällar. Men när man är ute hela dagarna, kommer in och bastar, äter, dricker lite vin. Ja sen skriker sängen efter än och man somnar innan man hinner få huvudet på kudden..
Jag har en hel drös med bilder som jag vill dela med mej av, så för att lätta upp det hela, kör vi 2 delar!
Det var första gången som vi var uppe åkte skidor hela familjen Tajkon, men det var absolut inte den sista! Alla ÄLSKADE skidåkning!!
 Lördagskvällen samlades alla familjer och käkade taco! Ungar högt och lågt och med en ljudnivå som lugnt skulle kunnat överröstat after skins liveband;-)
Inte särskilt mycket snö på marken. Konstsnö i backarna, men kylan hade äntligen kommit! Vi tog bilen bort till en ganska så lätt backa. Söndag och första dagen som våra kids skulle känna på hur det var att åka nerför på skidor!
KATASTROF-hemskt de första minuterna.. Våra kära kids trodde att de bara var att ställa sig på skidorna och åka... Mmmm, många vurpor och många svordomar senare. Ställer sig ungarna och bara kör som om de aldrig gjort något förr. Sååå grymma!
 Själv har jag inte åkt slalom på 8 år, men det är som att cykla. Har man en gång lärt sig det. Då sitter det sedan i ryggraden!
 Bara att få känna och höra snön som knastrar så där härligt under pjäxorna, känna kylan som sticker i ansiktet och känna den där härliga tystnaden av suset som far genom kroppen när man kör nerför fjället! UNDERBART!!
 Som sagt, inte mycket till snö de första dagarna.. Men vad gjorde det? Det fanns gott och väl i backarna och för varje dag som gick. Öppnades backe efter backe!
 Finns det stjärterum, så finns det hjärterum! Rödmossiga och söta efter dagar i backen! Mätta och trötta kröp de in i sängarna med sina kära vänner: PADDORNA...
 Och vi åt... Och så åt vi..  Och så åt vi lite till! Att vara ute i 6-7 timmar om dagen, gör att det suger i tarmen lite extra! Så mycket ljus och luft som jag fått den här veckan, har jag nog inte fått på ett år;-)
 Måndag morgon klockan 9:15 startade kidsens skidskola där de gick i 5 dagar! De har lär sig massor, framföralt att ta hänsyn till andra i backen, lära sig åka lift och svänga ordentligt!
 Som sagt, snön kom mer och mer!
 Vi åt inte bara, vi drack vin också... Så det tog slut. Jag och Veronica åkte ner till centrum för att fylla på förrådet! Kassörskan gjorde vår dag, ja eller till och med kanske hela vårt år! Båda 2 fick visa leg! Underbart att få göra när man är morsor på 35+!;-)
 Några dagar gick vi på after skin! Men kidsen var väl inte jätteförtjusta i det... Nej dom ville hellre gå hem...
 Klockan 9:00 VARJE morgon var vi ute i backen! Hur underbart är inte detta att möta. Knäppa på sig skidorna i en nypistad backa och bara köra utför?! UNDERBAR!!
 Man kan liksom inte få nog av dessa vackra vyer! Att jag höll på att frysa händerna av mej varje gång som jag skulle ta kort... Ja det är smällar man får ta;-)
 Det blåste ruskigt mycket på fjälltoppen. -5 grader kändes som minst -20... Men vackert var det!
 Som sagt... Jag ÄLSKAR sol och bad. Men det är något visst med vintersemester. Att vara ute hela dagarna, andas frisk härlig luft, sova minst 8 timmar per natt utan att vakna en endaste gång för man är så trött i kroppen, dricka gott och bara känna friheten! Ja då känner man sig verkligen frisk i hela kroppen! Frisk och glad!
Mer bilder kommer imorgon!
Nu ska jag surfa runt lite och titta om jag hittar en ny resa till oss lite längre fram iår! Bara en resa för familjen Tajkon! En weekende någonstans! Ja för vi har verkligen fått blodad tand, HELA familjen! Har ni några bra förslag? Kanske inte jättelångt härifrån? Och kanske inte svindyrt?!

2 kommentarer:

Tusen tack för din kommentar!