onsdag 6 januari 2016

Det är ju precis så det ska vara!

Vi vaknade upp till -15 imorse! Vaknade av att en solstråle letade sig mellan persiennen! Lycka att få vara ledig en dag som denna!
Vi gav oss ut! Vad ska man ha för kläder när det är så kallt? Inga som helst problem, rör man sig så fryser man inte!
(Jag är glad att vi åkte till Sälen förra veckan.. Såg att de haft -27 grader kallt där imorse.. Liiiite för kallt för skidåkning då;-))
 Vi gick till vår lilla backe och körde så det rykte! Så härligt att kasta sig utför! Jag älskar detta vinterväder! Det är ju precis så det ska vara på vintern! Minusgrader och sol, det kan banne mej inte bli bättre väder i januari!;-)
 Jag njöt medans de härliga strålarna värmde mitt ansikte! När såg jag solen sist? Nä precis, det gäller att passa på att njuta!
November och december har ju varit fruktansvärt jobbiga.. Gråa, svarta, regniga och alldeles fruktansvärt tråkiga. Mörkt när man åkt på jobbet, mörkt när man åkt hem... Nu äntligen börjar det vända!!
 Jag sov som en prinsessa inatt... Tröttheten är fruktansvärd. Men när jag tog mej i kragen och kom ut, kände jag hur energin sakta men säkert kom in i min kropp! Kanske böjar min energi sakta men säkert komma tillbaka nu igen? Kanske slipper jag gå omkring och känna mej konstant trött? Hoppas det! Tänk snart, snart är det ljust hela dagarna igen! Fy bubblan va jag längtar!
 Det här med att gå.. Mmm, nja mina kära kids HATAR det.. Jonas tyckte att vi kanske skulle ta oss en semestervecka i fjällen och vandra till sommaren?! Alltså jag höll på att slå stekpannan i huvudet på honom... Seriöst. Semester, vandring i fjället med packning med 3 kids, varav 2 av dem gnäller om de måste gå hem från affären.. Tror inte det NEJ! Då kan han vandra själv... Och JA det gjorde jag klart för honom. Eller jag la fram det så här: Han tar med sig alla kidsen, tar med sig en vuxen till och jag tar min väska och packar den. Åker ner till havet och stugan och lägger mej och solar och badar en hel vecka helt själv! Ja, men det låter väl bra? Tror nog att Jonas tanke blev till en mardröm när jag sa det... Han skiter nog i vandingen i fjället till sommaren;-)
 När vi kom hem drack vi varm choklad och satt och myste i snön! Allt blir så mycket enklare med sol och snö!
Det har varit alldeles för mycket paddor och innemys nu. Ja alltså förutom i Sälen då. Men nu i höst och vinter menar jag... Hatar när dom sitter med paddorna och de blir alldeles knäppa i hjärnan av alla spel... Paddförbud? Nja, vi är på gång med något slag av förbud! Vi jobbar på det, så att alla är med på noterna utan att skrika ihjäl sig!
 Jag blir alldeles fascinerad varje vinter när kylan kommer.. Tänk va naturen skapar! Alla dessa vackra mönster!
 Lunch hos svärmor! Riktig "söndagsmat"! MUMS!! Hela familjen och Jonas bror och barn! Mysigt!
Vi har spelat spel och umgåtts ikväll! Usch vi är alldeles för dåliga på det.. Ja att sitta ner hela familjen och umgås på det här viset! Alla gillar det ju så mycket, så kan man ju fråga sig VARFÖR vi inte gör det oftare?
Dåliga förlorare? Åh JA! Alfred har sannerligen ärvt mina gener på att vara dålig förlorare.. Och JA det är ju så himlans kul att retas lite också när de små liven förlorar! Om jag är bra på att retas? Som fan! Om jag är bra på att ta "retet" själv när någon drygar sig? Inte en jävla chans, blir sur som ättika!;-)
Nu förberedelse för 2 sista jobbdagar för den här veckan! Hade gärna varit ledig dom här dagarna... Som sagt, att ha semester och att resa bort är inte samma som att bara vara hemma och dra! Men snart är det helg, då ska vi inte göra ett skit! Skönt med blanka och oplanerade helger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!