onsdag 20 januari 2016

Risifrutti sort of....

Det konstiga är... Att när man väl börjar tänka till på riktigt vad man stoppar i sig. Ju mer blir suget och ju hungrigare blir jag.. Ja jag vet, jag. Jag är knäpp...;-)
Jag försöker ständigt hitta lite olika bättre alternativ i maten. VAD vi stoppar i oss, ja för detta gäller inte bara mej, utan resten av familjen...
Barnen älskar ju så klart yoggi, risifrutti och allt sånt där som är sockersött så att en portion räcker till att hålla 20 ungar hoppandes i 10 minuter för att sedan singla ner när allt socker är slut och blodsockret har åkt ner i tårna och vänt och de börjar bli så där härligt griniga...
Socker ja.... Jag tror inte att jag stoppar i mej så mycket socker som jag nog gör. För JA, det är ju banne mej socker i typ allt... Men NEJ jag ska inte bli någon sockerpolis, absolut INTE. Men som sagt, det har varit alldeles för slapp på den där godisfronten här hemma under jul och nyår.. Men va sjutton, lite måste man väl få unna sig! Absolut, men inte 52 veckor per år.... En gång i veckan ska kidsen få köpa godis till sig själva! Så klart ska de få äta om det är kalas och fest. Men annars ska vi försöka hålla det till en gång i veckan! Är man taskig då? NÄ!?
Och JA, jag är en sucker för att äta något litet på kvällen.. Bara få i mej något! Tugga lite och svälja när kidsen gått och lagt sig... MUMS så gott! ;-)
Hittade denna risifrutti, ja sort of i alla fall på 56 kilos blogg!!
Amen herre min gud va gott! Lovar att både smaklökar och hjärta dansar när jag matar min kropp med detta!
Och sååå enkelt att göra och det bästa: Kidsen ÄLSKAR detta! Så bye bye den riktiga köpta risifruttin... Den här var 1000 gånger godare!
Perfekt som mellis, frukost eller lite smaksens efter träning!
1 portion
 
100 g keso
100 g kvarg utan tillsatt socker med vaniljsmak (ta naturell om du hellre vill det, det gör jag lika ofta)
1 handfull tinade frysta hallon, gärna varma
ev. några droppar stevia med vaniljsmak
 
Blanda ihop kvarg med keso, späd eventuellt med lite iskallt vatten om det blir för stabbigt.
Söta lite med stevia droppar om du vill.
Tina bären, ät och njut!
Jag blandade mina bär, jordgubbar, blåbär och hallon och åt dem lite ljumna!
Jag sötade inget!
Jag använde mej av Lindahls kvarg med vaniljsmak. Den är sötat, men med sötningsmedel. Om det är bra eller ej? Ja det går ju att diskutera fram och tillbaka.. Men någongång ibland tror jag inte är så farligt....?
169 kcal, 24.4 g protein, 6.4 g kolhydrater, 4.4 g fett.
Och JA! Den är precis lika god som den ser ut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!