måndag 11 januari 2016

Lägg hans namn på minnet!

Ni vet hur pysslig Alfred är och hur kreativ han är i sitt tänkande och skapande! Han älskar att sy, skapa och pyssla! Men med en mamma som har tummen mitt i handen när det kommer till detta med symaskin, nål, tråd och framför allt undertråd (JA, just undertråden HATAR jag) så är det ju kanske inte det smartaste att ge ut de få kunskaperna man har till en 7-åring som skriker efter inspiration och som vill lära sig att sy på maskin NUUU!!
Så i helgen har han varit hos sin bästa vän och granne Carina som har lärt honom allt från att rita mönster, klippa ut till att sy! Allt från början till slut hur man syr kläder!
Flera timmar har han varit där och enlig henne har han gjort det mesta själv! Han har riktigt sugit åt sig av allt som hon har sagt och han har tänkt så där som man ska tänka när man syr! Ni vet sidor och dubbla tyger hit och dit och sånt som vi som inte syr förstår oss på så där särskilt mycket;-)
Han har overlockat, sytt på den vanliga maskinen och haft det där underbara tålamodet som krävs!
Ett eget märke på tröjan har fixat dit och han har verkligen haft tungan rätt i mun!
 Enligt Carina och Alfred så har hon bara hjälpt till att sy dit muddarna på tröjan, allt annat har hon bara "hjälpt och stått bredvid" honom till att göra! Den BÄSTA sömmerskan och läraren och den BÄSTA eleven!
Och resultatet:
En huvtröja! Fattar ni hur grym han är? Och JAAAA, man får skryta över sina barn! Ja för jädrans va jag är mallig just nu! Han är grym min lilla 7-åring! Vilka kunskaper han sitter inne med! Jag hoppas verkligen att han fortsätter med detta intresse! Kör på sitt rejs och syr ännu mer! Utvecklar sina härliga kreationer som han bär på!
De letar för fullt efter nya mönster och tyger och jag hörde i förbifarten att ett par byxor skulle sys framöver!;-)
Lägg hans namn på minnet! För jag är helt säker på att om hans intresse för sömnad kommer att bestå, så har vi en blivande designer om några år!
Tuuusen tack snälla rara Carina för att du är så snäll och lär Alfred allt du kan! Du är BÄST!!!

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig kille du har , han är jätte duktig ! Snällt av din vän som tog sig tid o visade honom. Ska lägga hans namn på minnet ;) // Berit

  SvaraRadera
 2. Han är ju grym! Släng dig i väggen, Lars Wallin ;-)

  SvaraRadera
 3. Häftigt! På www.tyg.se finns det många olika tyger att välja på!

  SvaraRadera
 4. Så himla kul när de verkligen tycker saker är kul och när de vill lära sig. Då är det som små svampar!! :-)

  Kram M

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!