onsdag 13 januari 2016

Det är dax för mej att byta kostym!

År 2015 var ett kämpigt år på många sätt och vis. Den hade med sig en dos av lite jobbigt från hösten 2014 också... Detta har gjort att min kropp har blivit till något annat än vad jag själv vill att den ska vara. Den här kostymen som just nu sitter på mej själv, är inte jag...
Känner mej inte bekväm i den här kostymen någonstans.... Jag har gått upp massor i vikt under året och jag kan bara skylla på mej själv. Tyvärr. Ja för faktiskt så är det mycket lättare att skylla på någon annan, det känns faktiskt oftast lättare då;-)
Men det är också bara jag själv som kan ändra på det! Ändra på min kostym, gå ner mina kilo (IGEN!!), "fitta" till den så att jag trivs i den igen! För just nu hatar jag min kropp... Faktiskt.. Mår verkligen inte alls bra av att ha en mage som nästan är större än brösten, slappt både här och där... Det ska bli ändring på det nu!
Jag får en gnutta ångest när jag ska lägga ut den här nakna bilden på mej. (Tog även 2 andra bilder från andra vinklar, men dom vågar jag inte ens visa för dom var ännu värre...) För NEJ jag är ju som sagt inte ett dugg bekväm i det. Men en bild ljuger aldrig och jag vet att visar jag den här, så får jag en morot till att kämpa ännu mer när det känns tungt. Vilket det alltid gör ibland med både träning och kost!
Jag har inte vägt mej, men ska göra det på fredag. Om ni får reda på siffrorna då eller sedan. Ja det får vi se;-)
Hatar när kläderna sitter tajt och de gör dom nu. USCH! Men jag ska ändå inte stirra mej blind på vågen. Utan huvudsaken är att jag MÅR BRA!
Som sagt, detta med att skylla på något... När jag slutade röka för över 4 månader sedan. Så kände jag nästan för varje dag hur kilona fastande på min kropp, trots att jag INTE åt mer än vad jag gjort innan... Men kroppen liksom sög åt sig av all näring som den inte gjort förut... I jul har jag tyvärr "unnat" mej en kaka för mycket. Jag åt även godis vid jul, som jag annars inte äter. Svullade i mej av de där härliga julgodiset som var så gott de där 2 dagarna... I Sälen över nyår smakade jag på lite choklad. Och den här sockerhoran har åter vaknat till liv inuti min kropp och hon är ett helvete att bli av med.
Många säger att förbud är det värsta man kan göra. Men saken är den, att de är det enda som funkar på mej! FÖRBUD! Jag kanske kan unna mej någongång ibland! Svulla i mej av de där härliga smågodiset! Men kanske bara 2 gånger per år! Som jag gjort de sista åren! Jag kan INTE "unna" mej godis, bara liiite godis på lördagen. De lilla blir bara ännu mer VILL HA och sedan är jag fast!
Nu googlar jag på bättre och nyttigare alternativ när sockerhoran skriker inuti min kropp! Det är dags för mej att byta kostym nu! Byta till den som jag vet att jag trivs i och som jag varit innan!
Kommer jag ner till mina kilo där jag ska ligga. Eller skit i kilo egentligen, men till där jag vet att jag mår bäst! Då vet jag nästan också att mina konstiga tankar som ibland skaver inuti mitt huvud också försvinner! Den där konstiga oron och ångesten...
 Mer träning och bättre kost! Tror att jag kommer att må så mycket bättre! Ja för 2015 var sannerligen inte mitt år. Det var ett tufft år, både psykiskt och fysiskt! Och mår man inte bra, nej då är det faktiskt inte alltid så lätt som man tror att rodda runt en bra kost och en bra träning, jobb, familj och allt anat som hör till ett familjeliv! Tro mej, jag vet vad jag pratar om!
Jag har gått ner massor förr och jag vet hur bra jag mådde då! Sååå mycket bättre än idag!
Så nu kör vi! 2016 kommer bli ett bra år! Ett bra år som ger tillbaka min kostym som jag trivs i! Ett bra kostår och ett bra träningsår!! PEPP, PEPP, PEPP!!!!

5 kommentarer:

 1. Vet du, nu hoppas jag att jag inte låter som en dryg besserwisser men jag har tänkt på det några gånger förut när du skrivit om din kropp, att du känns väldigt elak mot den och då också dej själv, alltså hur du uttrycker dej om den och det gör mej lite ledsen. Alltså, jag FÖRSTÅR verkligen att en kan vilja minska i vikt, det är absolut inget som är fel, en känner ju bäst själv vart en trivs. Jag tror dock att det är bra att vara snäll mot kroppen när en gör det, prata snällt till sej själv. Och jag har ju verkligen ingen aning, det kanske du gör, jag ser ju bara detta, lilla på bloggen. Du är ju jättefin! Så svårt sånt här, kanske är det bara jag som missuppfattar din ton helt och då ber jag om ursäkt. Ta hand om dej och lycka till med livsstilsförändringen :-)

  SvaraRadera
 2. Heja dig!!! Du är tuff som vågar lägga ut bilder och det är säkert som du säger, det blir en extra morot när så många andra vet vad det är du vill åstadkomma. Vet precis hur det känns. Har inte med kilon att göra - egentligen - utan allmänt välmående i sin egen kropp. Kram på dig och pepp, pepp, pepp!

  SvaraRadera
 3. Du fixar det Karro! Pannben har du!
  Försökt hitta något som funkar i längden. Och skriv verkligen ner vad du äter och dricker under t.ex. en månad. Då är det lättare att få en överblick. Ofta är det mer än man tror. Särskilt de där flytande kalorierna.
  (Och jodå, vin....) ;-)

  Kram M

  SvaraRadera
 4. Hej! Känner igen mig i det du skriver, det är ju vanligt vid det nya året att vilja ha det bättre. du har lyckats bra förut så klart du fixar det igen att gå ner i vikt. Tänk på att inte vara för hård mot dig själv, tror mycket sitter i huvudet, jag har jobbat med mig själv i en helhet med mental träning avslappning och mindfulness, för första gången höll jag i allt över jul och nyår, alltså ingen nystart som det brukar bli. Mycket av ätandet beror ju på stress eller andra jobbiga bitar, så för att slippa jojon, så behöver man se över helheten med sömn, motion, avslappning, glädjen o motivationen, inte bara maten. kram o lycka till, tycker du är så himla bra!

  SvaraRadera
 5. Hmmm, visst är det tungt. Jag filar på ett liknande inlägg.... Jag kan bara säga lycka till till oss båda!
  Kram J

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!