måndag 11 januari 2016

Lika mysigt att dra fram det, lika skönt är det att ta bort det!

 I torsdags när jag kom hem från jobbat hade Alfred och Douglas varit hemma helt själva under dagen! Douglas ringde mej och jag bad honom att de kunde städa lite på sina rum! 2 minuter senare ringer han och frågar om han ska byta ljusstakarna och stjärnorna också till vanliga lampor? Ja gör det, blev mitt svar!
Så kom jag hem och jag hade givetvis fattar det som om det bara skulle byta i sina rum, men de hade bytt alla lampor i hela huset! Vilket jobb de hade gjort! Ett jobb som jag slapp när jag var som tröttast och skulle städa!
 Det är verkligen mysigt att dra fram hela julen, men det är lika skönt att ta bort det också! Köpa lite nya blommor, sätta fram ljusa lampor och köpa krispiga härliga tulpaner! Det är liksom vår för mej!
Ja alltså även om våren känns extremt långt borta;-)
 Älskar att sitta här i vårt kök! Det är verkligen husets "hjärta"! Det är här vi alltid hänger!
 Skulle behöva fixa nya köksgardiner! Har haft dessa i evigheter nu... Men jag och symaskinen är ju osams, så det blir liksom inte av att det kommer upp några nya då;-) Men svart och vitt funkar ju, även om dom är gamla som gatan...
Alltså detta med blommor i vårt köksfönster.. Dom stendör... Det är för mörkt där, altanen sväljer för mycket ljus.. Men så köpte jag dessa, murgröna. De sa att dom skulle tåla det mesta. Vi får väl se... Den lättaste blomman enligt mej är orkidé! Dom kan man glömma bort och dom behöver bara lite ljus och vatten ett par gånger i månaden och så blommar dom! Ingen kärlek där inte och så är dom extremt vackra!
Som sagt, mina gossar som hjälpte till! Vilka underbara ungar alltså! Men ni ska inte tro att dom bara gjorde detta för att vara snäll mot mamman så att hon skulle slippa de där momentet att byta alla lamporna... Nej då. Vi har börjat med ett kryss system här hemma igen! Berättar om det en annan dag!;-)
Så fort det blir den här sidan av året, när vi närmar oss våren så blir jag så där galet sugen på att göra om överallt här hemma... Tvättstugan tex.. Den är verkligen behov av en förnyelse! Och så även kidsens rum! Ja ja, vi får väl se vad tid och pengar räcker till! Lite ny målarfärg och lite nya tyger räcker ju faktiskt ganska långt för en liten makeover!;-)
Har ni plockat bort julen?
Stor tid för våran gran att säga hej då... Knappt ett barr kvar när den kastades ut! Vi kommer förmodligen att få dammsuga barr ända fram till midsommar... *suck*

3 kommentarer:

 1. Jag får panik på julen från en dag till en annan typ. Tycker det är skitmysigt tills dagen efter nyår typ. Sätter därför gärna fram det rätt tidigt så man inte bara har det fram någon vecka. ☺️

  SvaraRadera
 2. Håller med dig.. Det är sååå mysigt att plocka fram ljusstakar och att pynta. Men ack så skönt det är att plocka bort det och börja vänta på våren, med fräscha blommor, ljusa färger mm. Apropå gardiner... Jag hatar att sy så jag köper alltid färdiga gardiner. Jotex har mycket fint t.ex. Ha dé... Kram!

  SvaraRadera
 3. Tyvärr är våren alltför långt bort... Här ryker julen i morgon, men vi har inte haft så mycket i år eftersom vi inte varit hemma. Så en 80 cm-gran och stjärnor/ljusstakar i fönstren är allt och det kan man typ ha hur länge som helst ;-)
  Kram J

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!