onsdag 11 februari 2015

Jag kommer aldrig bli någon storstadsbo...

Idag har jag varit i den här vackra staden, Göteborg! Träffat klämkäcka underbara göteborgare och en massa Glenn...;-) *hehe*
Jag har gått runt hela staden tror jag! Den staden som jag tycker är så otroligt klurig att hitta i. Men går man runt, så ja helt plötsligt hittade jag från A till B på ett kick! Alltså jag tror jag håller på att jobba bort detta med dåligt lokalsinne! Faktiskt, man kan nog göra det!?
Storstad var det ja! Alltså jag älskar att vara i storstäder! Så härligt flow, fläkt och folk överallt. Man kan vara hur ytlig man vill... Ingen känner igen mej.... Bara att ta pendeln hit och dit och så är man i den andra delen av staden... Är du sugen på sushi, grillat, grekist, spanskt eller hamburgare till kvällsmat! Ja men bara att springa ner på en av alla resturanger!
Men nä, efter en dag räcker det och jag är så glad att jag åter är hemma i min trygga lilla by igen!
Varje gång jag är i en storstäder så känner jag. Att nä, jag kommer aldrig att bli någon storstadsbo, aldrig... Att vara helt anonym bland alla som rusar hit och dit. Att sitta i bilköer vart man en ska... Att bilar kör hit och dit och det är aldrig en lugnt och tyst.... Nä...
Jag älskar att bo i den här lilla trygga byn Skillingaryd! Alla känner alla (ibland bra, ibland mindre bra;-)). Man tar sig snabbt dit man ska, ja det är nästan så att man blir tokig av att behöva stå och vänta vid korsningen när man ska till Hemköp och handa och blir så där halvt irriterad och undrar varför just dessa 5 bilar måste komma precis nu när jag ska åka över vägen;-)
Jag känner mej bara stressad i en stad och jag inser att jag verkligen är en människa som älskar små byar!
Att åka till storstäder lite då och då är himla härligt och mysigt med massa folk överallt, ett brett sortiment av resturanger och affärer i varje hörn. Men det är inget jag skulle klara av varje dag...
Alla är vi olika och tack och lov för det!
Jonas skulle nog kunna flytta till en storstad redan imorgon om han fick bestämma! Ja alltså så klart med oss! Men nä, aldrig jag...  Så tyvärr Jonas...;-)
Jönköping då? Jo Jönköping är en supermysig stad! Vi bodde mitt inne i city för 12 år sedan.. Vi bodde där i ett år, sedan fick jag "hemlängtan" och jag tvingade mer eller mindre Jonas att flytta tillbaka till min trygga borg Skillingaryd!
Och vill man ha lite storstadsflow, ja men då tar det oss 25 minuter på pricken att ta oss från hemmets trygga vrå till mitt i storstaden Jönköping! Så jag är helt klart nöjd med detta!
Är ni en storstadsråtta eller en byfåne?;-)
Efter klockan 19 klev jag in genom dörren! Alla grabbarna var hemma och stod och lagade mat! Alla dagar när Jonas kommer hem från jobbet och när dörren slås igen bakom honom så skriker alla 3 kidsen i kör: -PAPPPA!!! och så kommer dom och kramar honom...
När jag kom hem idag, tittade dom upp och krystade ur sig ett svagt :-Hej...
Det låter kanske jävligt fjantigt att jag känner just så här. Men jag blir faktiskt ledsen... Varför blir dom inte så glada när jag kommer hem? Har ju inte träffat dem sedan en sväng tidigt imorse...
Tar dom mej så för givet? Är jag inte så speciell som pappa? Är han så mycket snällare och roligare än jag?
Ja såna där frågor grubblar jag på och mitt mammahjärta gör väldigt ont just nu...
Jag fick i alla fall en mysstund med Alfred och Fabian innan de somnade gott på min arm ikväll!
Det är inte lätt att vara mamma, förälder eller barn. Det spelar nog ingen som helst roll hur man gör eller inte, alltid sårar man någon på någotvis... Ja missförstå mej rätt, men ni fattar va?

1 kommentar:

  1. Jag tror aktiv som mammor är mer självklara för barnen på något vis. Vi har varit hemma mer, funnits där, kanske tar vi hand om på ett annat sätt. Pappa är mer spännande? Jag vet inte men jag tror iallafall att när det väl gäller så är mamma tryggast och bäst. :)
    Och jag är en lantis! Bodde 8 år i Malmö och trivdes superbra men nu är jag helt färdig med det. Mysigt att åka in till stan Ken såååå skönt att få åka hem igen!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!