måndag 9 februari 2015

En helg i både glädje och sorgens tecken...

Helgen började i sorg... Jag och Jonas sa hej då till Jonas farbror som gick bort för 2 veckor sedan... Ett vackert farväl och många tårar, vackra sånger och fina blommor...
Våran kyrkogård här i Skillingaryd är så vacker! När man kommer dit blir man alldeles lugn i själen!
På kvällen kom min underbara svägerska och härliga kusin Elsa och käkade pizza och drack lite vin! Ett fint avslut på en sorglig dag...Och jag glömde ta kort... Fy på mej;-)
Lördagen började med sovmorgon och gick sedan över i lugnets tecken! Jonas, han hade dock lite myror i brallan och åkte upp till grannbyn och köpte en ny dammsugare! Äntligen! Ja för våran gamla hade gjort sitt om man säger så, inte så konstigt med 10 år på nacken och mer eller mindre använd varje dag!
Alltså det här med teknik och män... Till och med är dammsugaren rolig att köra bara för att det är teknik;-)
Vad skulle vi hitta på denna lördag? Ideèrna var många, tills vi avslutningsvis bestämde (min ide!;-)) att åka in till vackra Jönköping och...
Gå på bio!!!
Big hero 6! Alltså vilken film! Har ni inte sett den så SE DEN! Vi skrattade hysteriskt mycket, samtidigt som den var sorglig och hade en underbar tanke! Så se den!
Det här med att ta 3D glasögon på sig! De är alltid lika kul, speciellt när man inte riktigt vet hur dom ska sitta på, som här på Alfred;-)
Med massor av popcorn och läsk i magarna åkte vi hem och slog oss ner framför TVn och tittade på mellot.. Men alltså seriös.. Det var banne mej bättre förr... Och det där mellansnacket som hon tjejen (kommer inte ihåg vad hon heter?) körde. Seriöst, det är ju inte ens kul för varken barn eller vuxna... PINSAMT är de!
Söndag morgon vaknade vi upp till sol! Alltså man blir sååå glad när den varma strålen når ansiktet, så mycket energi den ger!!
Vi har infört äta-frukost-framför-TVn-på-söndagsmornarna här hemma! Så mysigt det är! Sånt där som man aldrig annars gör är verkligen sååå uppskattat av kidsen! Så enkelt, men ändå så härligt!
Sedan var det dags att bege sig ut för att möta alla underbara solstrålar! Alltså det är nästan man får nypa sig i armen för att inte tro att man drömmer! Solen och snön, ja en bättre söndag i februari kan man inte få!
Jag, Alfred och Fabian åkte ut till mamma för pulkarace.. Det finns så många roliga backar där och att åka ner för den gamla jordkällaren är verkligen en hitt och har man riktig tur, kan man ta sig ända ner till den stora vägen!
Som sagt, man får nästan nypa sig i armen så vackert är det! Man blir helt lyrisk och man får så mycket energi och man vill aldrig gå in....
Fårskallarna undrade vad vi höll på med när vi for runt på pulkorna! Om vi gick in i hagen? Nä, baggen har tydligen vääääldigt mycket vårkänslor i sin lilla snopp. Så han har visst blivit lite knäpp i skallen;-)
Det är såååå vackert ute hos mamma! I alla olika årstider!
Sedan ville hundarna ut och rastas! Det här med att säga att man flyger som en vante.. Ja det kn man väl säga att Alfred gjorde! *fniss*
Och det här med att se på när hunden bajsar, oj oj oj så fascinerande...
Samtidigt som grabbarna håller på att spy, skriker dom av skratt.. För ja detta med bajs och kiss är ju också så fantastiskt kul;-)
Och när man tvinnar ihop sig med hundar som drar alla håll och kanter... Ingen lätt match, men dom löste det bra! 
Som sagt, det är såååå vackert där ute!!
Jag ville att vi skulle ta lite fina kort där vid den gamla jordkällaren. Men det var inte det lättaste med 2 vilda hundar och 2 hoppiga barn;-)
Mamma var inne och bakade piroger.. Så när vi kom in fick vi nybakade såna! Alltså vilken lyx att få sätta sig ner och hugga in på dessa underbart goda piroger efter en dag i pulkabacken!
Vi hann även med ett parti med kasta gris! Vi måste lära dessa grabbar att det går att förlora utan att bli vansinniga...  *himlar med ögonen* Har inte en aning om vart dom ärvt detta med att bli vansinniga när dom förlorar???;-)
Sedan körde vi hem! Vintern kan vara minst lika vacker och härlig som sommaren, eller hur?;-)
När vi kom hem, kom vi på att vi skulle åka skridskor! Grannarna har skottat bort en plätt på åkern här bredvid oss. Vilken lyx! 70 steg bort och bara att åka!
Jag har inte åkt skridskor på fleeera år. Så det var lite som bambi på hal is när jag körde ut... Men shit va kul det var och jag fick inte ens ont i mina fötter trots att jag var på isen i säkert 45 minuter!

Alfred är en stjärna på isen! Han körde nästan ifrån mej;-)
Jag investerade i ett par "nya" skrillor på sälj-och köpaffären i vår ishall! 50 pickadoller och dom var mina! Härligt att jag äntligen i mitt vuxna liv äntligen äger ett par skrillor!
Alltså förstå lyxen att ha denna "isrink" 100 meter ifrån sitt hus! LYX är det!
Fabian kom också och gjorde oss sällskap! Han har ju ett mellannamn som heter envis och har han bestämt sig för att inte vara med, ja då har han...
Men till slut kunde jag locka med att det var flera kompisar där på isen, då knöt han på sig skrillorna och tog sig en tur på isen!
Medans jag och smågrabbarna hängde, åkte Jonas, Douglas och kompisen Noah upp till vår backe, Kylås och åkte slalom! (Nä han har inte glömt hjälmen, men hade inte på sig den när fotot togs)
Detta var nästan premiär för honom och ett par slalomskidor! Han har inte åkt sedan han var typ 2 år... Om han tyckte det var kul? MYCKET!!! Så kommer snön att ligga kvar, kommer det absolut att bli en tur för hela familjen Tajkon dit i helgen!
Den här helgen stoppar vi långt in i våra  hjärtat! Vi har bara varit med familjen och gjort massa roliga saker tillsammans med barnen!
Veckorna är så sjukt hektiska, så när helgen kommer är det verkligen som bomull kring hjärtat när man bara kan vara och göra precis vad man vill utan att ständigt stressa mot klockan!
Jag avslutade helgen och söndagen med att köra en timmes intervallpass på min älskade Mr Dick! Det var alldeles för länge sedan jag och han hängde.. Det har liksom inte blivit så och när jag väl är uppe på honom så undrar jag om jag är helt knäpp som inte kör oftare på honom! För jag älskar verkligen att köra skiten ur mej själv på Mr Dick!;-)
Måndag igen.. En lugn sådan... Eller nja lugn och lugn allt är ju relativt! Men med planering så går allt!!;-)

Har ni haft en bra helg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!