onsdag 4 februari 2015

Det kunde jag ge mej fasen på....

Det är precis så här jag känner mej.. Som en tickande bomb som snart exploderar av fett... Jo det är sant... Vad händer? Alltså egentligen är livet för kort för att tänka på vikten hit och dit. MEN man måste ju också må bra för att livet ska bli bra, right?!
Och nä jag mår inte bra när jag inte håller min vikt där den ska vara... (Har ju gått upp si så där 10 kg)
Det känns inte riktigt som jag känner min kropp så där bra som jag gjorde för bara ett år sedan... Jag vet och har vetat precis vad jag kan äta och inte äta för att ligga på den där vikten som jag bör ligga...
 Jag vet, jag vet.. Jag ska slänga den där vågen åt helskotta.. För nä den ska man inte alltid gå efter, men när kläderna sitter som ett korvskin då? Ja då vet man att "något" är fel!
Jag äter verkligen skitbra nu och har gjort hela tiden! Efter jul kanske jag har tänk lite extra på att tänka på vad jag stoppar i min mun... Minimalt med socker, mindre kolhydrater, mycket protein, äta var 3:e timme och ja bra mat överlag! Så klart "unnar" jag mej på helgerna, men NEJ det är inte så att jag frossar då, NEJ NEJ NEJ!
Träningen ja, nja nä den har väl legat på is ett tag... Men nä inga bortförklaringar, så har det blivit bara... Och ja, så klart kan det ju vara så att jag ökat i vikt pga för lite träning? Maybe baby?
Jag har ju mått så där under hösten.... Mycket har väl haft sina orsaker att jag mått som jag har mått.. Jag har gått igenom många prövningar och skit, så det är ju inte så konstigt. Men ändå, vikten ska ju inte påverkas så himla mycket för det... Eller?
I går fick jag en länk skickad till mej från en bloggläsare. (Tack snälla Emelie!!;-)) En länk som handlade om preventivmedel...
Jag satte ju in en kopparspiral i början av september och sedan dess har mycket gått på tok i min kropp.. Och framförallt vikten, den har rusat uppåt i en sjuk jäkla fart...
Kopparspiral har ju inga hormoner, MEN kopparspiral kan även påverka vikten pga att den krockar på någotvis med zink och som stöter på insulinet i kroppen (om jag nu fattar rätt!?). Det kunde jag ge mej fasen på att det var så...
Inte många kanske som blir påverkade av detta, men se jag tror fasen ändå att just lilla jag är påverkad av detta! ELLER??
(Jag tog ju ett sköldkörtelprov häromveckan, fick svar och det var ingen som helst fel på min ämnesomsättning, bra!)

HÄR kan ni läsa om teorin kring preventivmedel och om just kopparspiral... Skrolla neråt i inlägget!

Alltså är det nu som det är dags för mej att plocka ut den där kopparspiralen ur min kropp, säga hej då för alltid? Nu när den äntligen börjar fungera någorlunda med allting annat som har med äggstockar, livmoder, mens och annat  där i den nedre regionen?
Kanske värt att testa ändå. Ja för tänk om det är just den lilla skiten som gör att vågen bara tickar uppåt?
Obs, obs, obs... Jag VET att det förmodligen inte bara är spiralens fel att jag mått som jag har mått och att vikten tickar uppåt.. Det finns så klart så mycket andra anledningar... Men ja ni fattar va?;-) Ändå väldigt skönt att ändå få det "bekräftat" på någotvis att även en kopparspiral kan påverkar människa så mycket trots att det inte innehåller några hormoner!

2 kommentarer:

  1. Det är visst så jäkla mycket som kan spela in och påverka både kropp och knopp! Hoppas att du hittar vad det är som spökar för dig.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det är visst så jäkla mycket som kan spela in och påverka både kropp och knopp! Hoppas att du hittar vad det är som spökar för dig.
    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!