onsdag 6 mars 2013

Skadad hornhinna....

En "olycka" kommer sällan ensam brukar man säga... Just detta brukar stämma in här hos oss... 3 saker brukar komma inom loppet av bara några veckor. Och nu har 2 grejer hänt oss inom loppet av bara några dagar...
Nej jag ska inte måla fan på väggen som jag brukar, men jag bara konstaterar hur det brukar vara...
Iallafall så ringde telefonen på jobbet på förmiddagen! Det var Fabians pedagog som berättade att Fabian fått något i sitt vänstra öga. Han var röd och svullen under och kunde inte titta. Var det ögoninflammation, eller vad var det?
Jag hämtade honom på förskolan och kontaterade att det inte var någon inflammation... Han hade jätteont, var ljuskänslig och kunde inte öppna sitt lilla öga.
Jag ringde till vårdcentralen och vi fick komma dit på en gång och fick träffa underbar och duktig personal!
Det visade sig (efter mycket svett, tårar och en massa mut) att hans hornhinna hade skadats.
Ingen vet riktigt vad som har hänt, mer än att han säger själv att han har petat sig själv i ögat, fast i andra andataget att han fått sand i det...
Men kanske har han själv råkat peta sig i ögat och skadat ögat med sin nagel...
Vi fick utskriven salva som ska tas 2 gånger per dag (som kommer att vara en kamp och det kommer att krävas mycket muta;-))
Blir det inte bättre innan fredag så ska vi åter höra av oss för då sitter förmodligen "något" kvar i hans lilla öga...
Han är väldigt tagen av detta och sitter mest under sin lilla gosefilt där det är mörkt och svalt! Ibland spelar han lite på telefonen och kikar med ena ögat! Japp för att spela går ju alltid oavsett om man knappt kan titta eller inte;-)
Mutan var glass och glass fick han! Lunchen blev pan pizza som han petade lite i! Ja för vem vet vad den egentligen innehöll? *fniss* Så jag förstår honom att han inte åt upp utan högg in på glassen direkt;-)
Nu håller vi alla tummar och tår allt vad vi kan att hans lilla öga snart blir bra och att han blir sig själv igen och kan titta med båda ögonen!
Och den där tredje grejen som alltid drabbar oss... Den kan bara fara och flyga, så det så!

3 kommentarer:

 1. Stackars liten, skadad hornhinna gör super-duper-ont! Hoppas salvan och läkningen gör det bättre för honom snart,
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men liten.. Hoppas att det räcker med salvan och att det onda försvinner fort!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Aj! Stackars lillkillen. Jag har varit med om det, låg på soffan med gardinerna nere och en kall blöt tvättlapp på ögat i tre dagar.
  Kram Sara

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!