onsdag 3 juli 2013

En smak av Italien och möjligtvis en gnutta av Grekland oxå!

Mat, mat, mat... Vad vore livet utan mat?! Gud jag älskar verkligen mat och ju äldre jag blir, ju mer njuter jag av att smaklökarna får sig en kyss i min mun!
Jag älskar när det går snabbt och smidigt i köket, men så klart ska det ju också vara gott också;-)
En hungrig familj vars blodsocker är i tårna är inget roligt, det händer tyvärr allt för ofta... En jäkla soppa blir det då helt enkelt i vårt kök med humöret värre än den andra. Och då vill man ju att matlagningen ska gå snabbt!;-)
Igår lagade jag en snabb favorit! Med smak av Italien och kanske en liten gnutta av Grekland också! På 25 minuter blev det klart och det var bara att hugga in!
Det bästa är ju så klart när HELA familjen äter med god aptit, då vet man att det verkligen är gott och det gjorde dom igår!;-)
Här kommer mitt favoritrecept på en enkel pastagratäng!

GRATINERAD HALLOMIPASTA!
(Ca 4 portioner, beroende hur stor man är i maten. Vi är VÄÄLDIGT stora här hemma, så det blir alltid dubbla recept;-))

Du behöver:
  • 250 g pasta (t ex penne)
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten zucchini (à 250 g)
  • 1 halloumiost (à 250 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
  • 1 påse färsk spenat (à 70 g)
  • 1 påse riven mozzarella (à 150 g) (Jag brukar köra på vanlig mozzarella som jag bara skär i tunna skivor.)
  • olivolja
  • salt och peppar

  •  
    Så här gör du:

    1:Sätt ugnen på 225°C.
    2.Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg          tillbaka i kastrullen.
    3.Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i hälften.
    4.Fräs zucchinin i olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
    5.Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med salt och peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

    Receptet kommer från ICA.se!

    7 kommentarer:

    1. Men gud va gott !!
      det måste jag testa här någon kväll :)
      Halloumi är en stor favorit men jag har alltid "bara" grillat den...
      Kram

      SvaraRadera
    2. Lät ju riktigt gott. Och enkelt! :-)

      SvaraRadera
    3. Mumsigt, receptet hamnar i min matmapp-

      SvaraRadera
    4. Det där lät verkligen gott!

      SvaraRadera
    5. Det här receptet snor jag om det är ok? :)

      SvaraRadera
      Svar
      1. Jaaa, bara sno det är det de är till för;-)
        Kram K

        Radera
    6. Jag gör detsamma :) Tack :)

      Kram // Berit

      SvaraRadera

    Tusen tack för din kommentar!