tisdag 15 juni 2010

Det är inte lätt att sova....

Sommaren har kommit och ljuset med. Solen är fortfarande uppe och det är en väldigt fin kväll. Men det är inte så lätt för barnen att förstå att nu är det kväll och nu är det dax att gå och lägga sig. De ser alltid frågande på mej och Jonas när vi säger till dem. De protesterar alltid och Douglas säger att solen fortfarande är uppe och att det fortfarande är dag. Inte så lätt att tvinga ner dem i sängen heller när man är ute hela dagarna och tittar på klockan och vips så är den alldeles för mycket och det ska både lagas mat, duschning av barn och sedan läggdags... Nu sover iallafall 2 av 3 barn. Douglas ligger just nu nerbäddad på vår altan och myser!!! Snart har de sommarlov och då får de självklart vara uppe lite längre på kvällarna!!

Jag själv har jättesvårt att gå och lägga mej när det är ljust ute så jag förstår dem helt och fullt. Fattar själv inte att klockan redan är nio och det snart borde vara dax för mej att krypa till kojs. Vet ju hur det blir, klockan springer iväg och då är det helt plötsligt mörkt för då är klockan tolv.... Men jag har ABSOLUT inga problem att sova på morgonen när både ljuset och mängder av solstrålar bombarderar vårt sovrum. Då gör det helt plötsligt inte alls något att det är ljust ute.....;-)

1 kommentar:

  1. Mina ifrågasätter också solen. Jag säger såhär: Det finnsr så många blommor ute när det är sommar, att solen måste vara uppe länge länge för att lysa på dom. Men det är faktiskt kväll nu!"
    Å det har faktiskt funkat! Dom måste fråga varje kväll, men godtar mitt svar och kryper snällt i säng (harkel...) när jag säger till!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!