tisdag 11 juli 2017

Ett underbart dygn!

 Igår efter lunch åkte vi ut till våra härliga vänner Marcus och Emma, Alwin och Williot till deras stuga! De har en fantastiskt vacker stuga som bara ligger 2 steg ifrån sjön! Så vackert att man får nypa sig i armen varje gång man kommer ut dit!
Det var kanonväder på förmiddagen, men framåt eftermiddagen mulnade det igen men värmen höll i sig! Givetvis hoppade grabbarna i vattnet så fort vi kom dit! Att bada är livet!
 Att de har typ noll respekt för vatten är ju en annan visa... Så våra huvuden for runt som propeller... Tack gode gud säger jag bara för flytvästarna! Då kan man känna sig i alla fall en liten gnutta trygg!
 Att få dra iväg på sjön en liten bit med flotten helt själv med Douglas som styrman! Vilken lycka för alla 5 grabbarna!
 Jonas han tog sig en tur i Emmas nyinvesterade kajak!;-)
 Så då passade vi på att ta oss ett par klunkar bubbel och skåla!
 Vad händer då? Ha ha, soppatorsk! Så de fick hoppa ur och bogsera in flotten! Alla nöjda och glada!;-)
 Ett otroligt härligt väder! Trots att det var molnigt så var det ändå varmt! Nästan så vi svettades ett tag!
 De har konstruerat ett bord av en gammal brygga som de haft innan! Såå vackert och charmigt och alla får plats utan att trängas!
Ungarna ja! Att de aldrig blir trötta oavsett hur mycket de leker, badar och skriker... Sååå enormt mycket energi och är högt och lågt!;-)
 De bjussade på smarrig mat! Korvar i olika konstellationer och smaker! Väääldigt gott!
 Och sedan badades det ännu mer... Dansades och busades! Som sagt, ungar blir ALDRIG trötta...
 Framåt 21 hoppade vi in i den varma sköna vedeldade bastun! Jag som är en endaste stor fryslort, frös ju om både fötter och händer så att de nästan höll på att ramla av! Mm, som balsam för själen att kliva in där i värmen!
 Men så blev det givetvis jättevarmt och man måste svalka sig i sjön, så är det bara! Men herregud, jag höll på att frysa ihjäl när min stora kropp hamnade vattnet med en duns och tydligen hade jag svurit en hel ramsa enligt barnen... Tror jag ju inte, jag svär ju aldrig... *harkel*
 Att sedan sätta sig och eftersvettas med ett glas vin och massor av prat! Sååå mysigt medans några av barnen stod på bryggan och fiskade! Tyvärr ingen napp.. Men de var lyckliga för det!
 Emma har visst samma musiksmak som farfar... nej jag menar Jonas;-) Så de fick givetvis lov att dansa lite till pärleporten! Jo då så att!! Ha ha!!
 Framåt 23 tiden började knotten komma och mina fötter höll på att frysa ihjäl trots raggisar och filt... Så vi kröp in och satte oss och fortsatte mysa och prata!
Vi kom underfull med att det som jag och Emma älskar mest är shopping/kläder och sprit! Dock är vi enormt snåla när det kommer till den biten och köper bara det billigaste! Japp, för såna är vi! Och jösses va vi får mycket för pengarna! Ha ha!
 Att få vakna upp till detta och inta frukosten på bryggan till en härlig sol som bara steker! Lööövlie!
 Marcus och Emma firade 2 årig bröllopsdag! Inte klokt va tiden går... HÄR kan ni läsa det inlägget om deras underbara dag!
 Att bara chilla, sola, paddla, ta ett morgondopp trots att hela kroppen höll på att frysa till is! Såååå jäkla härligt! En helt underbar förmiddag!
Den här familjen är helt underbar att hänga med! Så lättsamma och härliga ut till fingerspetsarna! Emma och Marcus är även gudföräldrar till Douglas!
 Mata fåglarna och suga ur det sista ur ett härligt dygn innan det var dags för oss att vinka hej då!
Familjen Tajon tackade för oss och så drog vi hemåt!
Tuuusen tack för ett underbart dygn!!
Nu har vi packat upp och nu ska vi åter packa om! Imorgon väntar nya äventyr! Ska bli sååå galet kul och härligt!!! Det största dilemmat jag just nu har i mitt huvud är: Vad ska jag packa med mej för skor? Ja herregud, är det en sån tanke som tar upp det största i tänket.. Ja då är man kärring på riktigt va? Ja för bekväma skor är ju ett måste.. Tänk om jag får ont i mina fossingar, tänk så gnällig jag kan bli då...;-)

2 kommentarer:

Tusen tack för din kommentar!