söndag 2 juli 2017

En trött, skitig och nöjd liten scout!

Vi har inte hört ett ljud från Alfred sedan i tisdags, vilket har känts ganska så skumt... Men så ringde telefonen igår kväll vid 18- tiden.. En av hans ledare ringde och sa att han hade jätteont i huvudet, sovit på gräsmattan i över en timme mitt bland alla barnen och mådde illa... Migränanfall!
 Stackars stackars liten! Så vi åkte dit jag och Jonas och tittade till honom. Gav honom lite piller, hällde i honom massor av vatten och vilade en stund med honom! Så kvicknade han till!
Det hade ju varit supertråkigt att behöva åka hem sista natten...
Det har nog blivit lite för få timmars sömn, lite vatten och så kanske han började slappna av! Då kommer skiten som ett stort brev på posten... Han blir så sjuk! Dumma migrän!!
(Fabian har också fått migrän... Stackars barn! Så han fick ett jättestort anfall i fredags kväll, det tog till och med hans syn. Sedan spydde han en kaskadspya och så blev han pigg igen!) Vi måste boka in ett besök för bröderna Grunditz hos kiropraktorn igen, samt beställa tid hos optikern!
 Så skönt att se att han kvicknade till så snabb och kunde få vara med på den sista samlingen!
Det var så kul att få se allt detta!
Jag säger bara en sak; Vilka härliga ledare! De tar en hel veckas semester bara för att vara och ta hand om våra barn! Den största elogen ska de ha! Vilket arrangemang och vilken kärlek de sprider!
 Det var så magiskt vackert där i går kväll! Sjön var alldeles spegelblank! Vi stannade till lite på samlingen och smög sedan därifrån och åkte hem igen!
Ja, jo det högg nog lite i både mammans, pappans och Alfreds hjärta när vi kramades hej då. Men vi visste ju att vi skulle ses idag på förmiddagen igen!
 Klockan 11 skulle vi äntligen få åka ut och få träffa våra barn igen och ta med dem hem!
Ett stort härligt gäng på över 200 personer på lägret! Det körde en fin avslutning för oss föräldrar!
 De hade samlat in pengar under veckan! Nästan 30 000 kr hade samlats in under veckan som ska gå till olika barn i världen som har det svårt! För varje tusenlapp de fick in, så målades det en ny färg på gubben! Vilken pepp att få se färgerna växa fram!
 Alltså han där som sitter i Jonas famn.. Han kommer nog aldrig att bli någon scout.. Jösses... Han frågade nog 100 gånger när det var slut och när vi skulle åka hem.. Han ville bara hem till sin padda... Nu har han missbrukat den så mycket att det nog blir förbud ännu en vecka och de förbudet håller jag stenhårt på och det vet han om.. Ändå sköter han sig inte.. Konstigt det där...
 En trött och lycklig scout som har sovit i militärtält i 5 nätter tillsammans med kompisar! Sovit lite, varit ute, fått nya vänner och lärt sig massor! Sååå lycklig var han, men som sagt väääldigt trött!;-)
 Se på honom! En trött, skitigt och nöjd scout! Detta var livet tyckte Alfred! Livet att vara ute i skog och mark! Så härligt, blir glad i hela hjärtat att han tyckte så mycket om lägret och att han vågade resa så där helt utan oss! Dom är ju trots allt inte så gamla ändå...
 Så hjälptes vi alla åt och riva alla tälten... Det luktade inte hallon i täten vill jag lova... Och det luktade inte mumma av Alfred när han steg in i bilen.. En blandning mellan, rök, skit, svett och tåfis...;-) Ha ha!
Åh ledarna.. Som de har kämpat! Att de måste vara trötta nu, de borde de vara! Så rörda var så många ledare. En ledare som skulle hålla ett tal, blev så rörd och fick så mycket tårar i ögonen så han kunde inte ens hålla ett tal! Vilken kärlek!!
 Vi kom nog inte ens 5 minuter från lägret innan Alfred sov och hela bilen luktade skunk! Ha ha! När vi packade upp hans väska så undrade jag om han inte bytt några kalsonger sedan i tisdags? Nä, jag hittade inte dom i väskan så jag har haft samma kalsonger hela veckan...Mums... Jo då, inte konstigt att han luktade skunk;-) Men va gör väl skitiga kalsonger och illaluktande barn. De har ju haft sååå kul under denna veckan! Då spelar det faktiskt ingen som helst roll hur skitiga kalsongerna är;-)
Fabian han har frågat efter Alfred hela helgen och undrat om han inte kommer hem snart?? Och när de träffades idag så såg man den där härliga syskonkärlek lysa i deras ögon!
Den var dock inte så särskilt långvarig.. De höll i alla fall sams i 3 timmar innan de hejdlöst började slåss med varandra så hårtussrana yrde och rivmärkena blödde på armarna.. Kära bröder... Kära kära bröder... *suck*
En lååång och varm dusch, på med rena kläder och sedan somnade han och sov som en stock!
Han beställde grillad fläskfilé ikväll med potatisgratäng! Det fick han och åt som aldrig förr och sover nu som en klubbad säl igen!;-) Han kommer förmodligen att sova si så där i 2 dygn nu;-) Sötfis!
Ännu en gång vill jag tacka alla härliga ledare som varit med den här veckan! Tack, tack, TAAACK!!!

1 kommentar:

  1. Jag minns när jag var på läger som barn, inte scout men annat. Det var så kul och efter tre veckor med nya kompisar så ville jag absolut inte åka hem igen. Vilken upplevelse han har med sig nu, och han kommer säkert att vilja göra om det nästa år... och nästa... och nästa...
    Kram J

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!