måndag 16 januari 2017

Flams, trams, bubbel, kyla och härliga dagar!

Så var det måndag igen och ännu en helg har passerat! En härlig helg har vi haft! Fredagskvällen tillbringades med gulligaste grannen Carina, mat och prat!
Lördagen spenderades i ishallar lite här och var, ja som våra lördagar brukar se ut. Lördagar är dagen då det är både match och träningar för alla 3 grabbarna! 
 På lördagskvällen var vi bjudna till våra härliga vänner Jouline och Henke! Alfred gick som mästerkatten i stövlarna! Ha ha, lilla stjärnan så snygg han var i Jullans nya stövlar!!
 Några av barnen försökte i alla fall vara normala på kortet;-)
 De bjussades på såååå god mat! Lövbiff från närodlade bonden här i byn, potatis och sallad! Slurp tillsammans med rödvin som gled väldigt lätt ner efter ett par glas bubbel;-)
 Nu när barnen blir större och större så vill de inte hänga med oss så mycket! Perfekt! Ja, alltså missförstå mej rätt! Jag älskar våra kids! Men det är väl ändå ganska så härligt att bara få vara lite vuxna, galna och bara flamsa och tramsa som man kan göra när barnen inte sitter på en!?;-)
 Att Jonas kommer att slå ihjäl mej för dessa bilder.. Ja, det kommer han säkert.. Nej, så klart inte han kommer..;-) Men jag vet hur han kommer mumla och säga: -Va fan Karro, du förstör mitt rykte inom jobbvärlden! Ha ha, ja men va sjutton! Man måste väl ändå få bjussa på sig själv!;-) Är man gift med mej, ja så vet han ju att han måste tåla såna här bilder! Jullan ger honom fotmassage och så fräser hon näsan på honom.. Han blev visst lite täppt pga hundhåren... Men jag tror nog att whiskeyn gjorde honom täppt;-)
 Som sagt, normala? Inte på en fläck faktisk och vi trivs jäkligt bra med det! Det bästa som finns är väl ändå är att få tramsa, flamsa och bubbla och prata med härliga vänner!
 Som sagt och så är vi väl lite barnsliga också.. Ja eller i alla fall jag som " råkade" måla en lite snopp på Henkes arm;-) He he, tyckte jag va jätterolig!
 Runt 00 tiden kom vår chaufför och vi kördes hem i kylan och vi kröp ner och somnade bums!
 Söndagsmorgonen sov vi till klockan 9 och åt inte frukost förens klockan 10:15! Älsk på att äta frukost sent och slöa med hela familjen!
Så kan man ju göra lite morgongympa också! Jo då jag försökte mej också på dessa akrobatiska övningar.. Nja det gick så där och jag inser att jag är katastrofstel i hela min kropp...
 Sen klädde vi på oss och gick en lång och härlig vinterpromenad! Alltså vädret var underbart! -5 och strålande solsken! Detta behöver vi verkligen! Åh ja, vi har ju samlat på oss massor av D-vitamin under resan, men förrådet behövs fyllas på hela tiden!
 När vi kom hem kurrade magarna och vi ville inte gå in! Så bestämde vi att vi skulle grilla korv på gården! Bjussade hit Veronica, Tilde och Axel och så grillade vi!
 Tänk att något så enkelt kan vara så härligt och uppskattat! Oj va barnen njöt och vi med för den delen! Ett par grillade korvar med bröd och varm choklad i snön! Såååå mysigt!
Sen gick kidsen bort till pulkabacken och var där en stund! Alltså hoppas verkligen att vintern får vara kvar! Allt blir sååå mycket enklare med lite vit härlig snö och ett par minusgrader och sol!
 Idag klockan 14 hade Fabian tid hos skolsköterskan! En liten besiktning av vikt, längd, syn och hörsel och hur han trivdes i skolan!
 En lång och stor 6 åring! Tror han mätte 132 cm och 35 kilo.. Japp, förstås för tjock... Jag suckade mest.. Men inte ett ljud att han låg så långt upp det bara gick på längden! Jag VET att han är lite rultig, jag vet... Men jag vet ändå inte vad vi ska göra åt det.. Försöker, men ett tu tre, så kommer han förmodligen att smalna av!
Tog upp detta med skolmaten och ja. Hon hade också försökt få mer kläm om den.. Men ja, det är inte alltid så lätt att kämpa för den.. Mackor, mycket mackor tror jag det blir. Speciellt på mellisen i skolan.. Varför inte göra smoothies på naturell yoggi, bär och banan? Nej, det kostar väl för mycket kan jag tro? Ja ja, ni vet ju redan vad jag tycker om detta...
 Han hade liiite svårt att se... Men skolsköterskan är jättebra och sa att det bara var att komma in till henne om han fick huvudvärk och tyckte att han såg sämre.. Så vi får väl se! Bra att det upptäcks i tid!
 Hörseln var det inga fel på! Oj oj så koncentrerad han var när han lyssnade! Alla rätt!
Och trivs i skolan det gör han, som fisken i vattnet! Älskar sin skola och sitt fritids!! <3
Som sagt.. Jag försöker få mina kids att äta mer grönsaker.. Det är inte alltid så lätt bara för att jag själv älskar grönsaker...
Men ikväll gjorde jag i alla fall sallad till oss.. La det i små högar och bad dem försöka smaka på allt... Det gjorde dem, alla utom *tada* Fabian förstås... Vägrade.. Ja, 6 år och med en vilja utan dess like.. Han åt iallafall lite kyckling, ägg, gurka och keso! Mycket bra med protein!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!