lördag 14 januari 2017

Djungelrestaurang!

 På måndagen och sista veckan på vår semester packade vi in oss alla i 2 bilar och styrde dem mot Amhoe Mueang Rayong, ca 40 minuters bilfärd från Mae Phim! Ungarna bak på flaket och vi inne i bilen! De älskade att sitta där bak i mörkret!;-)
Vi hade bestämt att vi skulle åka till en djungelrestaurang! Vi åkte när det var ljust, men i Thailand mörknade det ju ganska så fort, så redan klockan 18 är det nästan helt svart ute... Så vi hann inte se så mycket av resturangen som vi nog hade fått gjort om det hade varit ljust, men det var nästan mer mysigt när det var mörkt!;-)
 Kungen i Thailand har ju nästan precis ramlat av pinnen.. Så det är ju landssorg i hela landet i ett år, vilket märktes kan jag säga.. Den där kungen var på bilder ÖVERALLT och till slut blev det nästan lite löjligt.. Så vi skrattade mest åt alla dessa bilder på honom.. Hemskt, men sant...
Som här! Mitt i den fina gigantiska djungelresturangen, japp där var en gigantisk bild på *tada* kungen!;-)
(Fabian hade till och med kungen i huvudet när vi åkte hem från Arlanda. Då skulle de tänka på en person och man skulle svara ja och nej frågor.. Då tänkte han på den Thailändse kungen!;-))
 Våran fina trio! Synd att Fabian alltid är så himla glad och inte gör en endaste grimas på något kort under resan! Fantastisk! *haha* 6 år och rejält trotsig.. Ja, det har han väl i och för sig varit sen han föddes, trotsig;-)
 Hela fina gänget!!
Alltså vilket gäng vi umgicks med! I alla olika åldrar, så underbart! Både unga och gamla! Björn som sitter bredvid Linda som var vår granne på gatan. Han hade varit pilot i 40 år, så ni kan gissa att han hade historier att berätta för barnen! De satt med öppna munnar när han berättade vilka äventyr han hade varit på runt om i hela världen! Häftigt! Sånt imponerar på både oss och barnen!
 Titta... Viss passa Jonas att få en nummer 4:a? *fniss* Nä faktiskt har jag slagit ifrån mej det nu... Vi har gjort vårat, det kände jag nu när lilla söta Emmy inte var på humör ibland. Ni vet när de blir så där frustrerade och inte vet vad de vill... Även om ungarna är trotsiga och jäkligt pain in da as ibland. Så kan de i alla fall säga vad de är arga på och vi kan säga åt dem.. De växer upp för fort, men alla åldrar har väl sin charm. Men småbarnsåren har vi nog gjort ifrån oss, det kände jag! Skönt att man kan komma till den punkten i livet! Vuxet Karolin, mycket vuxet!;-)
 Alfred och jag gick omkring och kollade in den vackra "djungel" Fantastiskt hur de har byggt upp allt! Så mysigt! Han vill mer än gärna vara med på kort, en liten linslus! Hmm, undra just ja vem han är lik?;-)
 En mycket viktig skylt på toan.. Man får INTE tvätta fötterna i toaletten! Punkt och slut! Nej jag lovar! Ja jag vet att det ser ut som ett handfat, men på toan fanns det bara en toalett och inget handfat. Så, ja...
Älskar hur olika vi är i olika land! För oss är det ju en självklarhet att man INTE tvättar fötterna så ofta och en stor självklarhet att man INTE gör det i toalettstolen... Ha ha!
 Utanför toaletten fanns ett handfat! Kolla in så vackert det var!!
 Och som alltid, ett vad det nu heter? Tempel?! Där man kunde skänka presenter till budda... Som sagt, den där som "leker" budda, han är nog snorrik och fet med tanke på hur mycket det är som skänks...
 Bakom oss där vi satt var en liten sjö och vattenfall... Det bodde en gigantisk stor firre där, säker 1½ meter lång.. Läskig såg han i alla fall ut att vara. Men säkert jättesnäll..*harkel*
 Det bodde svarta svanar där som vi matade! Sååå vackra! Har aldrig i mitt liv sett svarta svanar, bara vita! Den där fula ankungen... Släng den sagan åt skogen! Svarta svanar är nästan ännu vackrare än de vita!
Fiskarna och svanarna som bodde där, ja de har de i alla fall bra. Herreguuuud så mycket mat de fick! Våra barn matade dem både på ditvägen och hemvägen!;-)
 Ännu hade inte julpyntet och nyårspyntet tagits bort! Sååå gigantiskt mycket pynt överallt i Thailand! En väldigt konstig känsla, jul och nyår i 35 graders värme.. Nä det stämmer liksom inte riktigt;-)
 När vi åkte hem på sena kvällskvisten hade Björn lovat dem efterätt! Så vi stannade och köpte bananpannkaka! Fantastiskt gott och fantastik sött...
Men grejen är den att kidsen inte alls åt så mycket godis där! Bra tyckte vi! Det fanns inte alls så mycket godis, mest torkad småfisk och de var de inte ett dugg sugna på att smaska i sig! Konstigt!?Men denna pannkaka var nog verkligen värd att vänta på, oj va de njöt när de åt!;-)
Hade vi inte haft Linda och co som hade visat alla dessa pärlor som vi varit ute på under våra 2 veckor!? Ja då hade vi förmodligen suttit vid stranden eller vid en pool! Häftigt att se och göra något helt annat!!
Just det ja? Ni undrar säkert vad vi åt? Glömde ta kort på det.. Jag var så sjukt sugen på pizza, så det fick det bli! En pizza med seafood på! En lagom stor pizza, inte så gigantisk stor som hemma, säkert hälften så stor! Men allt är så lagom där, lagom stor portioner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!