tisdag 12 maj 2015

Så stolt så vi nästan spricker!!!

Ibland måste man bara få skrika ut över hela världen hur duktig ens barn är! Skryta över dem så man nästan spricker!
Idag fick vi en sån upplevelse jag och Jonas.
Imorse hade vi utvecklingssamtal för Douglas! Vi vet att han är en skärpt kille med både hjärtat och hjärnan på rätt plats! Han har ett fantastiskt minne och har alltid haft. Han kommer ihåg saker som vi har glömt för länge sedan.
Han har alltså INTE ärvt sin mors hjärna... Jag tyckte skolan bara var en ett endaste stort trassel och inget fastande inuti mitt huvud. Jag ville bara därifrån och hatade mattematik... (Men det blev folk av mej med, trots att jag har skitsvårt för att lära och läsa in saker och ting;-))
Men tack och lova har Douglas fått en helt annan hjärna och det tackar jag gudarna, lärarna, oss så klart;-) och alla andra som stöttat honom under dessa skolår!
Inför varje utvecklingssamtal får barnen fylla i en sån här utvärdering! Och ja vad säger man? Han gillar skolan skarpt och så vill han lära sig mer om fortiden! Ja inte är det mammas pojke när det kommer till olika ämnen i alla fall... Historia var typ de värsta jag visst...;-) Musik så där.. Jo jag kan väl hålla med, både jag och Jonas är tondöva.. (Ja förutom när jag druckit ett par vinglas, då är jag grym på att sjunga en trudelutt och det låter såååå bra, ja i alla fall i mina öron... *hehe*)
Under våren har det varit nationellt prov i både svenska och matte och vi fick titta igenom alla proven och ungen hade ynka 3 fel på ALLA proven! Alltså han är verkligen så sjukt skärpt, trots att han själv inte fattar hur duktig han är!
Under många år har han sagt att han vill bli läkare, en dröm som han har haft länge! Och vet ni, kommer denna dröm att bestå så tvekar jag inte en endaste sekund på att han kommer att läsa till läkare och börja doktorera och bli en liten professor i något slags ämne!
Jo det är sant, så skärpt är han!
Jag vet jag vet, detta kommer säkerligen att sticka i folks ögon hur jag sitter här och skryter om hur underbart duktig min äldsta son är, men vet ni? Det skiter jag i! För han är sååå GRYM!
Ikväll gav Douglas tummen upp efter att ha tillbringat sin kväll hos sin bästis farmor! Dit brukar han åka lite då och då och det är hon som hjälpt till med de där läxorna som vi ibland inte klurat ut ihop. När vi suttit på kvällarna och varit så osams att nästan hårtussarna flugit. Då har farmor ryckt ut och de har haft sina "läxkvällar" bara han och farmor! Där det är tyst och lugnt och där farmor har kunnat förklarat på ett lugnt och pedagogiskt sätt hur saker och ting ska räknas ut! Ja för där är vi ju också olika... Jag är inte så där skärpt, kan förklara saker och ting på ett logiskt sätt och 3:ans mattematik. Jag skäms för att säga det, men vissa av talen kan inte ens jag klura ut! Så där ja, då fick ni en liten inblick hur mitt lilla huvud fungerar!
Nä dags att dra till sängs! Ikväll kommer jag att somna med det bredaste leendet på läpparna man någonsin kan ha! För jag är banne mej såååå STOLT över min älskade Douglas!!!

För att förtydliga.. Jag är ALLTID stolt över mina barn, alltid! Men ibland gör dom mej lite extra stolta, som nu när skolan går som en endaste härlig dans och Douglas gör så grymt bra ifrån sig! STOLT, STOLT, STOLT!!!;-)

1 kommentar:

  1. Åh vad roligt att det går så bra!!! Jag är oxå livrädd för när barnen ska komma hem med matteläxor.. Alltså jag suuuuuuuger på matte, fattar ingenting!!!!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!