söndag 10 maj 2015

Goa gubbar!!

Idag har vi hängt nere på Movalla, alltså där grabbarna spelar fotboll och hockey!
De var fotbollens dag och alla lagen spelade en match var, plus att det var A-lagsmatch mot Klevshult och därmed derbyspel! (Heter det så?;-))
Alfred hade fått den stora äran att gå ut med en av spelarna till dagens match! Oj oj, fatta va stort det är i en 7-årings liv? Jösses så mallig han var, precis lika mallig som mej!;-)
Så duktiga och smågrabbarna gjorde det med bravur, stod helt stilla medans en vacker röst sjöng vår vackra nationalsång!
 Synd bara på vädret.. Nej då jag ska inte klaga, det regnade ju faktiskt inte just då... Men satan i gatan va kallt det var... Fick leta upp mössa och vantar för att inte frysa rumpan av mej. Man kan ju inte tror att det är mitten av maj snart... *mumlar en ful ramsa och önskar att värmen snart är här*
Precis när A-lagsmatchen började, så spelade också Douglas och hans lag! Så vi sprang till den planen när Alfred hade gjort sitt!
Grabbarna i Douglas lag spelade skitbra, men förlorade tyvärr med 5-1... Men bara att bita ihop och hoppas på att vinna matchen på onsdag istället!
 Bröderna Ravelli var också där! Tyvärr hann Tomas åka hem innan, så han fick vi inte med på kort. Honom såg vi bara, men pratade inte med!
Men alltså brorsan Andreas! Vilken go gubbe alltså! De sa att Tomas va precis lika härlig och det kan jag tänka mej!
Vi kom dit för grabbarna ville så klart ta kort med honom och få en autograf!
Han pratade med kidsen om choklad och han yppade något om att Marabous choklad med mandel och nötter var hans älsklingschoklad! Så klart kunde jag ju inte hålla tyst utan sa lite i stil med: -Det är då man vet att man börjar bli gammal, när man gillar såna smaker ihop! Jösses va vi skrattade och han stormade ut från sin plats och gav mej jordens STÖRSTA kram och frågade om jag tyckte han var gammal? Inte alls, gillar ju själv den chokladen, så då är ju jag också gammal!;-)
 Han var verkligen en trevlig prick med hjärtat på rätt ställe och lät alla barn och ungdomar (och ja självklart vi vuxna också ) ställa frågar, få autografer och skämtade med allt och alla! Underbart med såna människor!
När jag öppnade min mun tittade han på mej och frågade: -Kommer du från Norrland eller? Hur i sjutton hamnade du här? -Nej då, jag är bara från Dalarna, yppade jag! -Men jösses, har du bott här så länge och pratar så bred dalmål! Härligt när man behåller sin dialekt!
Detta med att träffa bröderna Ravelli! Ja det är stort! Ja visst, de kanske inte riktigt vet hur stor och grym Tomas Ravelli en gång var! Men äsch ja, det är ju historia men en historia som går till just historia!!;-)
Och HUR stolt tror ni Douglas är just nu? Oj oj oj! Grymt stolt! Risken är att han inte kommer att kunna använda sina fotbollsdojjor mer, utan kräva nya och ställa dessa på hyllan som en trofé i sitt rum!;-)
Som sagt, snuskigt kallt och blött var det. Men klär man sig efter vädret så brukar det gå bra och har man som mej VÄRLDENS snyggaste gummistövlar på sig! Ja då kan det ju inte bli bättre! Dessutom ligger det en ull sula i som värmer fötterna skönt!
Stövlarna kommer från Plain Vanilla!
Sen hittade jag den här skönsjungande trubaduren Berg där också! Ha ha, nä skämtade bara! Han är bara helt underbar och bjussar på sig själv! Ni vet, vi har ju en speciell relation till varandra han och jag, galet rolig relation!
Ni minns på bröllopet som jag berättade om... När folk plingade i glaset fick jag springa och pussa honom! Vi håller hela tiden på att tracka varandra, hela tiden! Och vi är lika lättretliga båda två och skulle folk som inte vet hur vi är mot varandra stå och lyssna. Ja då hade dom förmodligen trott vi var osams, sådan jargong har vi!;-)
Han är i alla fall en gubbe som håller i SIS alla trådar inom fotbollen och lägger ner hela sin själ i klubben! Det är guld värd!!
Tack för idag alla härliga gubbar, kvinnor, pojkar och flickor, det gjorde ni bra!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!