måndag 4 maj 2015

Nära havet vill jag bo...

Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo... Ja den texten dyker upp i mitt huvud, ja kanske inte att jag promt skulle vilja bo i öppna landskap, men vid havet!
Vårt älskade smultronställe alltså.. Mellbystrand, en liten håla som är mindre än minst. Men som ger så mycket lugn, närhet, kärlek, energi och trygghet! Jag fullkomligt älskar att vara där!
Det är där jag finner min inre ro som jag inte kan finna någon annan stans på jorden. Visst är det häftigt, men samtidigt lite konstigt?
Att jag, en dalkulla som bott 60 mil från havet och som haft Dalälven som min granne i över 19 år, kan älska havet så himla mycket?!
Havet träffade jag bara några gånger under min uppväxt! Minns att jag då älskade doften av tång, ljudet av kluckande vågor och tystnaden...
 Men ändå blev jag inte så blixtkär i havet som blev då för 14 år sedan när Jonas tog med mej ner till vårt smultronställe, visade mej havet, stranden och lugnet! Jag visste från den stunden vart mitt hjärta hörde hemma!
Även om jag är ledig hemma och inget har att göra, så finner jag aldrig riktigt det där inre lugnet som jag gör nere i Mellby..
Jag finner mej själv där och jag kan ligga i soffan en hel dag utan att jag ens blir rastlös, sitta med näsan i en bok och bara läsa sida upp och ner utan att röra ett finger! Visst låter det härligt!? Det ÄR det!;-)
Varje kväll den här helgen har det varit magiska solnedgångar! Nästan så jag skulle kunna börja yoga bara för att riktigt finna den där riktiga riktiga inre ron, sittandes längst ner vi kanten av stranden och sakta se solen sjunka ner över havet och samtidigt som man yoga eller mediterar!
I lördags kväll kilade jag ner för att fota lite, tätt efter kom Alfred och Fabian som så klart också ville titta på den magiska solnedgången och känna lite på vattnet.. Känna liiiite resulterade i 2 par dygnsura joggingdojjor i storlek 32 och 33 tillhörande småbröderna Bill och Bull;-)
Är faktiskt grymt nöjd med dessa foton! (Fuck jantelagen, gillar man något som man gjort bra!? Ja men för sjutton skrik ut det då!;-))
Lite redigering i form av instagram och bilderna blev ännu bättre! Dessa magiska siluetter på oss blir underbara mot kvällsolen som sakta sjunker ner i havet!
(Tips på en perfekt app om man inte har någon som varken orkar eller kan ta kort på en, TimerCam, den används flitigt här hemma av mej;-))
Sen när jag blir rik som ett troll ska jag köpa de där huset som nästan står på stranden ett par kilometer från oss! Dom som äger huset nu kan gå 2 steg från huset och sedan kan de borra ner sina fötter i sanden och går dom 30 steg bort kan de doppa sina fötterna i havet! Avis? Ja, MYCKET!
Idag får man inte bygga hus så nära havet, men förr fick man...
En dag, ja en dag ska jag köpa just de huset. Men först ska jag bara skrapa ihop lite stålar!;-)
Den dagen jag inte längre finns här på jorden ska mina nära och kära sprida min aska precis här, när solen sänker sig ner över havet och det enda som hörs är skvalpande vågor och några nyfikna måsar! Ja, jag vet att man inte får göra så... Men en liten gnutta av mej borde dom väl kunna smussla undan va?;-)
Varje natt har vi haft vårt sovrumsfönster öppet en liten glipa och vi har somnat till suset av vågorna från stranden.. Att somna så, ja det är banne mej lyx!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!