fredag 22 maj 2015

Jag älskar när det kliar tag i den där "gör-om-tarmen"!

Vi har i ganska många år pratat om att förändra lite på våran altan! Få den lite varmare, lite mysigare och lite mer chill-vänlig!
Vi gillar den mycket, ja i alla fall på sommarhalvåret! Då tillbringar vi ganska många timmar där!
Så igår drog vi igång: Operation gör om altanen!
När kortet togs såg den ut som skrutt... Den har typ inte blivit städad sen sensommaren.. Så JA den var skitig och massor av bröte... (Bröte, är det småländska? Alltså skit på ren svenska då;-))
Vi har kollat runt på blocket i några veckor och har hittat ev 2 stycken soffor, helt vanliga soffor! En 3-sits soffa och en 2-sits soffa. Den här soffan som vi haft innan, den har gjort sitt lite känner vi! Absolut superfin, men nja... Inte så bekväm att sitta och hänga i....
Så den åkte ut...
 Vi ska även köpa matta och lägga in och har valt den mörkare gråa färgen! Jag tänker att den nog är lite mer motståndskraftig mot kladdiga barnfötter och händer och skiten syns nog inte så mycket på den färgen!;-)
Vi har även pratat om att spika upp liggande panel på väggarna och måla det helt vit! Men det får nog bli ett senare projekt tror jag!
På framsidan har det varit tomt och trist.. På somrarna brukar vi ha haft ett litet cafébord där. Men hur skönt är det att sitta på dom? Nä rätt, det är väääldigt oskönt!
Men vi vill ändå ha något där... (Jo vi vet att vissa delar av huset borde målas, men den biten får ni ta med Jonas;-))
Så soffan fick helt enkelt flytta dit! Vi delade på den (perfekt när det är olika moduler som man kan sätta ihop hur som helst) och resultatet blev detta!
Mycket nöjda! Perfekt när kvällsolen är på framsidan och man kan sitta där och mysa, chilla och dricka ett glas rosé!;-)
Dock är det bara tyg på kuddarna. Så där får vi försöka hitta på ett bra alternativ så att vi kan ha kuddarna ute jämt och slippa ta in och ut dem när vi ska sitta där.. Tips?
Nu är det ganska så tomt på altanen... Men i helgen är tanken att mattan och sofforna ska flytta in och vi (läs jag!) ska piffa och greja!
Och JA ni ser rätt! Jonas torkar fönsterna! Vi har varit tillsammans i 14 år och han har ALDRIG torkat fönsterna under den tiden! Men plötsligt händer det och igår torkade han alla glasen på altanen! Och resultatet? Mycket väl godkänt! Nu vet jag vem som kommer att få torka vår fönster här hemma hädanefter!;-) *hehe*
Jag älskar när det kliar tag i den där "gör- om- tarmen" på både mej och Jonas! Vi blir så grymt effektiva!

FORTSÄTTNING FÖLJER!

2 kommentarer:

  1. Jag funderar på att köpa avtorkningsbart tyg "tunn vaxduk" på Åhlens och sy fodral. Kanske funkar!

    SvaraRadera
  2. hej när jag såg ditt altangolv så fint i trä så hade jag nog målat det vitt eller behållt det som det är

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!