tisdag 28 juni 2016

Midsommarhelgen 2016, del 1!

 Nämen heeeej!
Asså jag ligger typ efter hur mycket som helst... Och inte bara här, utan även i huvudet... Trodde på allvar att det var måndag idag... Besvikelsen blev inte direkt så stor kan jag säga. Ännu en dag närmare SEMSETER!!!;-)
Vi har haft en helt underbar midsommarhelg, med underbara vänner nere i vår stuga!
Vi alla åkte ner redan i torsdags! Slöt upp, käkade, handlade allt till helgen, drack bubbel och njöt av de härliga vädret!
 Ungarna for naturligvis iväg ner till kiosken! Ja kioskpersonalen måste ha varit lyckliga efter denna helgen, för jädrar i min bubbla vad de handlade mycket där.. Hela semesterkassan flög nästan;-)
 Vi var 8 vuxna och 9 barn! Samma gäng som alltid! Det här året var verkligen lugnt! Ja kidsen blir allt större och mer "lätta"!!
Vi satt ute länge på torsdags kvällen! En del drack mer, en del mindre...
 Så JA, grabbarna grus var rejält trötta på midsommaraftons morgon... Men ja dom piggade på sig efter hand!;-)
 Vi tjejer var inte slöa inte.. Vi tog oss en härlig och svettig midsommar PW!
 Så puffade jag på gubbarna lite, så de fick ställa sig i köket och göra allt de tråkiga;-) *hehe*
 Som sagt, vilket underbart väder vi fick! Nästan så att vi fick nypa oss i armen lite lätt för att inte tro att vi drömde! Vi satt ute och åt! Det har nog aldrig hänt, nä säkert inte på minst 15 år....
Istället för krans, valde jag en svart krans;-) Ja varför vara normal liksom?
 Ungarna for omkring, vi satt och åt länge och pratade och drack snaps!
 Underbara gänget! Vilka vänner vi har! De växer inte såna vänner på träd må jag säga! Fina barn och fina vuxna!!
 Klockan 15 gick vi ett par meter ner till fotbollsplanen och sjöng och dansade som vanligt runt stången! Men jösses va varmt det var! Gick knappt att dansa.. Flöt bort av svett, så vi orkade inte ens dansa klart utan fick sätta oss ner i gräset för att vila!
 De flesta bytte om och kidsen badade i vattenspridaren! Jag fick hjälp i köket för att fixa midsommartårtan! Hmm, visst är det konstigt vilket härligt tålamod man har med andras barn... Hade det varit mina som hade varit med hade jag inte alls haft de tålamodet som jag hade med dessa stjärnor!;-)
 Den årliga midsommartårtan flöt nästan bort i värmen... 30 grader pallade den inte, utan sjönk ihop i en blöt pöl, men god var den!;-)
 Tårtan gör jag speciellt för Berg! Hans favvotårta! Så varför gå ifrån traditioner när man kan hålla dem?!
Oj oj va solen tog, trots att det var dis halva dagen....
Framåt kvällskvisten gick vi ner till havet, kidsen ville bada förstås! Vi drack bubbel i sanden och bara njöt! Livet är verkligen ljuvligt!
 När vi gick hemåt såg vi en stor svart rök som välde över där vi nästan har stugan.. Man blir ju livrädd... I spåret ett par hundra meter från stugan brann det.. Brandkåren fick jobba rejält.. Förmodligen något dumhuvud som slängt en fimp i de torra gräset... Smartsakft...
 Även kvällsmaten intågs ute! Oxfile direkt härifrån Skillingaryd! Mums va gott!
 Sen blev det kubbspel! Tjejerna mot killarna.. Vi är verkligen ojämt fördelade i detta sällskap... 5 tjejer och 13 killar...
Vi satt ute till långt in på natten! Inte jättemycket knott faktiskt! Inget som jag stördes av i alla fall.. Men nu gillar inte knott och mygg mej, så jag kanske är fel person att uttala mej;-)
Och JO, alla är såååå mycket gladare än vad de ser ut... På alla kort jag tagit, så ser de ut som om de ska somna... *haha*

FORTSÄTTNING FÖLJER!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!