onsdag 8 juni 2016

En dag bland spöken, troll och fantastisk miljö!

 
I måndags på självaste nationaldagen strålade solen och det var ett alldeles fantastiskt väder! Solen strålade nästan ikapp med grabbarnas humör! Jo då, deras humör var på topp tack gode gud för det! ÄNTLIGEN börjar Fabians trots ge sig! Efter 6 år med trots början han sakta men säkert släppa den delen av sitt liv! Så underbart fantastiskt att slippa ta dessa dagliga strider!!
Hela familjen Tajkon hoppade in i bilen efter lunch och drog iväg till grannbyn Vaggeryd och besökte Trolltyg i Sjöbo!
Alltså WOW vilket härligt engagemang! Så grymt bra och alla barn och vuxna var toknöjda!
En sån här aktivitet som inte kostar skjortan, där ALLA kan komma, ALLA! Det kostar inte multum och fika eller göra aktiviteter och de flesta aktiviteter var till och med gratis!
För det första var det superkul att Douglas ville följa med oss! Nja... Det har blivit lite mindre på den fronten.. Ibland kan han tycka att saker och ting som vi gör är lite för barnsliga.. Men det här ville han mer än gärna följa med på!
Han fastnade i skuggan och gjorde en slags leksak som man hade förr! Täljde och fixade och var alldeles konscenterad!;-)
Man fick dreja en egen liten kruka eller skål! Och oj va kul grabbarna tyckte det var!
Man fick klä ut sig, leka riddare med svärd och busa omkring!
Så gick vi väsenvandring! En duktig tjej som vandrade med oss runt om i skogen och berättade om de olika väsen som folk trodde på förr! Fränt de där vad folk trodde! Jo, men visst finns det väsen fortfarande! Japp, jag tror ju på både spöken, tomtar och troll jag! Men det tro man ju som man vill på! Men spöken VET jag finns! Vill ni så kan jag berätta massor! Japp, men bara om ni vågar förstås?;-)
Verkligen supermysigt att vandra omkring där i skogen! Och jo då, lite kusligt var det allt, trots att det var mitt på ljusa dagen! Barnens öron stod långt ut och oj vad de sög in vad tjejen berättade!
I slutet av vandringen dök näcken upp och höll på att skrämma livet ur oss alla.. Ha ha, shit trodde våra hjärtan skulle trilla ut och oj som vi skrattade! Höll på att kissa ner mej;-)
Jo då och näcken han tar visst små barn... Speciellt olydiga såna som tex Alfred! *fniss*
Fantastiskt duktiga människor som deltog och som hade gått al in för att få till den rätta känslan! Skådespel på hög nivå! Det gillas verkligen av både barn och vuxna!
Som sagt, lite skrämmande var det! Kolla in grabbarnas miner! ;-)
Allt var så enkelt, så bra och så genomtänkt! Mer sånt, JA tack! Efter 3 timmar tyckte vi att det var dags att bege oss hemåt.. Det tyckte inte grabbarna! Hade de fått välja så hade de nog stannat kvar där ute i skogen ännu!
Precis innan vi skulle åka hem fick både Alfred och Douglas 2 otäcka hemska sår på sina händer;-) JA, visst ser dom verkliga ut! Duktiga tjejer som satt och målade detta och lyckan var total när de kom och visade upp sina såriga händer!
Tuuusen tack alla inblandade för en fantastisk eftermiddag!
Jag hoppas och ser fram imot mer sånt här!

1 kommentar:

  1. Vilka fina bilder! Är det ok att kopiera? Skulle gärna lägga ut på min hemsida
    lottaskeramik.se när killarna drejar! Mvh Lotta Wisth

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!