torsdag 10 december 2015

Made by Alfred!

Alfred har alltid haft sin egen stil! När han var liten, ja alltså ännu mindre. Då föredrog han att gå runt naken hela dagarna. Så fort han kom innanför dörren så rök kläderna av... Och hade han kläder på sig, ja då skulle HAN bestämma vad han skulle ha på sig. Det skulle vara det mest färggranna kläderna som fanns och helst med en massa mönster på!
Ju äldre han har blivit, ju mindre färg på kläderna har det blivit... Fråga mej inte varför det har blivit så? Han har bara valt det!
Han har alltid älskat att pysslat. Han har alltid varit en ganska livlig unge med 7000 små jäkligt klinade små myror i sin rumpa... Det har liksom varit extremt svårt för honom att vara stilla, FÖRUTOM när han pysslat. Då har han kunnat sitta stilla i timtal!
Häromkvällen kom han på att han skulle sy (ni som följer mej på instagram: appelblomman, har sett filmen på hur han satt och sydde). Som världens sämsta sömmerska som jag är, ägde jag inte ens endaste synål. Men har man en granne som älskar att sy, så är det klart som korvspa att hon lånade ut ett gäng nålar när han kilade in där häromkvällen!
Han skulle nämligen sy en lapp på sina mysbyxor där det blivit ett hål!
Sagt och gjort, ungen sydde en lapp och resultatet blev så här fint!
 Igår kom han hem och började rota bland mina tygskellet som jag har i garderoben. -Jag ska sy ett par byxor! Sagt och gjort, ungen satte sig och började klippa ut 2 par byxben och började sy små fina stygn!
 Djupt koncentrerad med tungan rätt i mun! Gav ifrån sig ett par ilskna tjut när det inte gick som han ville, eller när tråden blev som ett trassel. I nästan 2 timmar satt han där på golvet och sydde och sydde!
Men hur skulle han få till själva "grenen" på byxorna? Herregud, det är väl lätt att få till av ett par gamla kalsonger! Fantasin är det inget fel på hos vår lilla blivande designer!;-)
Och resultatet blev så här fint!!!
 Helt underbara byxor, made by Alfred helt själv! Han syr sina egna kläder och jag älskar att han kör på den där lite galna stilen! Den passar honom så grymt bra!
Han visste dock inte om han skulle kunna ha dem i skolan?! Nej för tänk om sömmen skulle spricka upp? Får nog helt enkelt ta min kära lilla symaskin till sydoktorn och få den lagad så ungen kan få lära sig sy på den!
Ja alltså vi blev ju lite osams han (alltså symaskinen) och jag för ett tag sedan. Det slutade med att jag helt plötsligt hade delar från den som absolut INTE skulle vara i min hand, utan som skulle sitta kvar i maskinen... Hur jag lyckades? Inte fan vet jag?;-)
Förstår ni, om ett par år kommer jag kanske att kunna beställa den där speciellsydda klänningen som jag alltid drömt om! Made by Alfred!
Och jag hoppas verkligen att han kommer att fortsätta vara så här pysslig och kreativ resten av sitt liv! För ja, den ungen han har ett öga för "konst" och kreation" som inte vi "vanliga" människor har! Kom ihåg att jag sagt detta!!;-)

2 kommentarer:

  1. Så underbart att han är så kreativ och att ni uppmuntrar och låter honom hållas. Nästa Lars Wallin??? Smart idé med kalsongerna :)

    SvaraRadera
  2. Någon måste ju ta över efter Lars Wallin ;-)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!