tisdag 15 december 2015

Avslutningar, lucia, hockey, julbord och mys!

Alltså det är nästan så ni skulle dra mej hårt i örat, ja till och med i båda öronen... Snart har det åter gått en vecka sedan jag bloggat sist... NEJ det finns inga undanflykter alls... FY PÅ MEJ!
Ni vet, det är fullt ös nu med både avslutningar och julbord hit och dit...
 I torsdags eftermiddag var vi på Fabians simavslutning! Han har gått på plask och lek hela hösten och vi har den enorma turen att hans farmor kört dit och hem honom på torsdagar! Att få ihop ännu en aktivitet i tidsschemat som ligger klockan 14:00, nej det funkar tyvärr inte så bra. Men ändå så är det så klart livsviktigt att de små liven går på simskola och lär sig vattenvana! Och då har vi som sagt turen att ha farmor som har kört och hämtat honom varje torsdag! Tuuusen TACK!
Lycklig kille som fick visa upp sina simkonster och fick hämta både diplom, present och 3 stycken märken!
 Fredag morgon lussade hela Douglas klass för hela hans skola, plus alla föräldrar, lärare och förskolan! Så superduktiga de var! Enormt duktiga!!
Som vanligt satt jag där och svalde och svalde.. Jag kan inte låta bli att fälla en tår på såna här grejer! Det är så otroligt fint!!
 Fredagskvällen spenderades i ishallen! Douglas spelade match och dom spelade grymt bra! Jag skojade med Douglas innan han åkte att håller han nollan hela matchen så ska jag stå naken i carporten när han kommer hem.. Dock släppte han in 3 mål och på andra sidan läktaren står Jonas och filmar. Första målet som han släpper vinklar Jonas hela tummen neråt och hoppar upp och ner.. Attans tyckte han att han släppte in målet! Jag pustade ut som slapp skämma ut mej bland alla grannar, kanske ingen hitt att stå helt spritt språngande naken i kylan heller för den delen;-)
Dom vann med 5-4!
 Ungefär lika trötta som dessa små killar var på fredagskvällen var jag också! Alltså man är verkligen inte tuff på fredagskvällarna....
 Lördagen spenderades först i ishallen för halva styrkan familjen tajkon.. Hockeyträning... NEJ jag stannade hemma och förberedde mej för eftermiddagens fest!
 Vi åkte på julbord med mitt jobb! Snyggaste klänningen från people och en knut i naken!
Ha ha, jag rotade runt bland mina väskor och tyckte att en brun väska skulle passa kvällen till ära! Jag flinade när jag hittade ett kvitto från London från 2006... Så jo visst var det ett tag sedan jag använde den...;-) Den som spar han har!
När vi var borta var farmor här och var barnvakt! Pyssel stod på kvällens att göra! Så nu är det pimpat och julfint här hemma, made by kidsen!
 Vi började med bowling på eftermiddagen! Seriös, det är ju skitkul. Men fy sjutton va dåligt det gick för mej... Alltså jag hatar att inte vinna... Allt spel är på liv eller död när det gäller mej. Och fy fasen vilken träningsvärk jag har i rumpan, även idag....
 Julbord med hela sköna gänget! Även om de flesta ser ut som de är inne i väääldigt djupa disskutioner;-)
Men sååå trevligt vi hade det och sååå god mat! Åt faktiskt inte så jag rullade fram, utan valde väldigt mycket fisk och skaldjur och ostar! Längtar redan till nästa julbord som är på fredag!;-)
 Söndags morgonen spenderades nere i ishallen.. Fabians hade skridskoskola och jag och Alfred satt snäll och tittade på... Jag ser i alla fall glad ut, det gör inte Alfred...
Jonas och Douglas åkte tidigt på morgonen iväg på match! De vann även den matchen! Douglas höll nollan... Fick ett mess att jag skulle vara beredd och klä av mej.. Jag bangade.. Jag ville inte att grannarna skulle ringa de vita rockarna... Eller göra så att de skulle få mardrömmar resten av sitt liv;-)
Alltså detta med att lägga så måååååånga timmar i ishallen en helg.. Både kul och mindre kul... Det är ju så satans kallt.. Jag vänjer mej aldrig vid den där råa kyla, ALDRIG...
Men det är väl bara att bita ihop.. Har man 3 grabbar som spelar hockey, ja då måste man väl ställa upp, även fast man inte vill ibland...
Söndagskvällen spenderades med lite planering inför Sälenresan! Glömde givetvis ta kort.. Så blir det ibland! Knappt 1½ vecka kvar tills vi åker! Underbart att få slänga sig utför i backarna och känna snö under sulorna!!
Igår kväll hade Alfred sitt luciafirande i skolan! Sååååå duktiga och hej va de sjöng fint! Han står där till höger, min lilla pepparkaksgubbe!
Jo då, även igår lipade jag en skvätt... Jo för igår var jag ännu lite mer känslig än i fredags.. Hej konstiga hormoner som springer runt inuti kroppen just nu...
Så! Nu vet ni på ett ungefär vad jag pysslat med under helgen! Nu är det tisdag kväll och imorgon onsdag.. Herreguuud, mitt i veckan redan och typ knappt en vecka kvar till julafton och vi har inte köpt en endaste julklapp... Ja ja, det löser sig nog! Tomten hinner nog fixa alla paket ändå, det gör han varje år, trots att jag är ute i sista minut... Det är en sport i det med;-) *fniss*

2 kommentarer:

  1. vem var lucia i douglas klass?
    alltid kul att läsa din blogg
    Åsa

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!