torsdag 26 december 2013

Det spontana blir oftast bäst!

Annandag jul har spenderats så här på Bokgatan, operation rens, kaos och byte av rum! Helvete rent ut sagt va grejer ungarna har... Miljoner grejer och så leker dom inte ens med en bråkdel av alla leksaker som de har. Jag blir förbannad på mej själv, jäkla köpesamhälle vi lever i. Fast å andra sidan har vi ju ändå blivit bättre nu för tiden, mot förr?! Det som inte används skänks vidare till välgörenhet, eller någon ärver det eller så säljs det vidare! Visst?!
Vi rensade ur rummen väldigt mycket och alla småbarnsaker åkte upp på vinden! Ja dom får ligga där och mogna till sig lite innan jag helt kan släppa dom... (Ja jag har svårt att släppa att våra barn har blivit så stora, vääääldigt svårt!)
Alfreds rum är nästan helt klart, ska bara besöka IKEA för inköp av hyllor och andra bra förvarningar!! Lovar visa bilder sedan!
Jo och sedan drog jag fram symaskinen förresten... Men alltså just idag stämde inte alls mitt humör och den ihop.... Efter mycket bråkande med undertråden, jädrit många svordommar, flera nävar i bordet. Så sätter jag i gardinhelvetet i maskinen. Då går nålen av... Jag skrek och slängde i symaskinen i kartongen igen och kände att jag höll på att bli tokig.
Det slutade med att Alfred inte fick någon ny gardin på sitt rum, han får helt enkelt klara sig tills nålen och tålamodet är tillbaka. Men å andra sidan har det inte suttit någon gardin där sedan vi tapetserade för snart ett år sedan. Så han klarar sig nog ändå ett tag till...;-)
Har gått omkring och varit osminkad, skitig, halvdana kläder och mått så där skönt! Inga måsten och det är så skönt att liksom göra vad man vill utan att stressa mot klockan hela tiden!!
Barnen har lekt hela dagen lång med olika kompisar och framåt kvällen hamnade alla här och åt kvällsmat med oss!
Veronica och Per tittade förbi samtidigt som vi skulle äta. Så dom gick hem och hämtade sin mat och så åt vi tillsammans och drack några goda drinkar tillsammans och så knallade dom hem!
Det spontana är oftast bäst! Inga krav på att man måste vara uppiffad, inte behöva stå i köket flera timmar och att bara slå sig ner och vara precis som man är, härligt! Fast ja så klart älskar jag oxå att få klä upp mej och laga den där goda maten och bjuda på den!;-) Härligt både och liksom!
Nu ska jag svira om till morgonrock och krypa ner bredvid min kära man i soffan och se på film hela kvällen lång! Jädrar vad jag älskar ledighet!;-)

2 kommentarer:

  1. Låter mysigt och sååå härligt att få rensa ut!

    SvaraRadera
  2. Rensning behövs här med... För mycket grejer överallt!
    Ledighet är så skönt, att bara skrutta runt och göra det man känner för just då..
    Kram o ha det så gott

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!