tisdag 10 december 2013

Dagens tips!

När Douglas var liten hade han grym växtvärk och det enda som hjälpte honom var ipren och alvedon.  Men att proppa i sitt barn alvedon och ipren varje natt kändes inte alls bra. Då fick jag tipset från min moster att ge honom dessa små vitamin nallar, en per dag. Och döm om min förvåning att det hjälpte!
Sen försvann värken och tabletterna tog slut och sedan, tja ni vet blev det inte av att vi köpte mer. Förrens när vi var i Varberg och sprang in i en hälsokostaffär och jag fick syn på dessa burkar!
Alfred har oxå haft en väldigt svår växtvärk under hösten och vintern. Han vaknar minst 2 gånger per natt och gråter och måste bli masserad. Men jag hade glömt bort dessa "mirakel" vitaminerna. Men så köpte vi som sagt dessa och han har nu ätit en per dag sedan förra söndagen och han har inte vaknat en endaste gång pga växtvärken sedan dess! MIRAKEL!
Jag vet inte riktigt vad det är för vitaminer i just dessa som just hjälper mot just växtvärken, men det hjälper, jag lovar.
Så dagens tips får bli dessa multivitamin nallar!
Och för den delen, även om inte era barn har växtvärk, så är det väl ändå bra att ge sina barn lite extra vitaminer, specillelt nu på vinterhalvåret!
Vi, jag och Jonas köpte oss en stor flaska med D-vitamin! Visste ni att om man ska få den dagliga dosen av D-vitamin som är rekommenderat så ska man sola en halvtimme per sida per dag, naken (eller ja i alla fall med bikini på;-)) om man ska få sin dagliga dos av D-vitaminer. Och vi här uppe i norden får ju knappast i oss en bråkdel av den delen på vinterhalvåret, så i med lite flytande form av D-vitamin får det bli!
Så en liten hutt per morgon och vi kommer att må som små prinsar och prinsessor och förhoppningsvis hålla oss pigga och friska!;-)

3 kommentarer:

  1. Ska införskaffa D-vitamin till mig själv nu känner jag! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Tackar för tipset! Judit hade växtvärk hela förra vintern men det var aldrig så mycket att hon vaknade. Däremot gnällde hon ofta och var lite ledsen. Men som du säger så kan ju vitaminer aldrig vara fel ändå :)

    Vilken härlig resa ni har att se fram emot.... här funderar vi som bäst på att ta det lilla vi har på sparkontot o lägga på en braskamin istället. Får se hur det blir?

    kram j.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!