onsdag 5 maj 2010

Ärlighet varar längst....

eller gör det verkligen det???
I vissa fall känns det dock som inte det gör det alls, iallafall inte i mitt fall.
Ett inlägg som jag skrivit om på bloggen har fått vissa av mina så kallade vänner att vända sina ryggar mot mej. Jag tycker naturligtvis det är jättetråkigt, men det är upp till dem hur de vill vara och uppträda mot mej. Vi är trotts allt alla vuxna och då borde man oxå visa det... Men det är nu man inser vilka ens vänner är....

Det tråkiga är att man inte längre kan vara ärlig. Helst ska man viska, pratas
bakom ryggen på folk för då är det helt ok. Jag tycker förstås det är helt galet med tanke på att jag trotts allt tycker att man ska vara ärliga mot varann och inte snacka en massa skit, som blir konsekvensen av ännu mera skit...

Jag trodde när jag var yngre att när jag blir vuxen då kommer ärligheten att visa sig vara lättare att visa. Men tyvärr tycker jag att det har blivit helt tvärtom. Det är svårare att vara ärliga mot varann nu en då. Är inte det lite konstigt...??

Det finns ett talesätt som säger att fyllehundar och barn pratar sanning. Precis så är det. När folk får i sig sprit kommer ärligheten fram är det då inte bättre att även var ärlig när man är nykter??

Så kan vi inte lova oss själva att försöka bli lite mer ärliga mot varann och mot sig själv så tror jag att vi alla kommer att må lite bättre?!!

8 kommentarer:

  1. Vad trist att saker du skrivit i bloggen fått "kompisar" att vända dig ryggen!
    Jag hatar oxå skitprat,även om jag i ärlighetens namn säkert deltar i det ibland, men jag försöker oxå vara ärlig.Fast ibland så känns det faktiskt som om det är lättare, som att man tjänar på en vit lögn och det är jättesynd! Så då försöker jag att inte säga nånting istället. Men som sagt,vännerna som vände dig ryggen var ju inga riktiga vänner då ändå, så då var det kanske tur att du fick se det? Varför slösa tid och känslor på såna som inte förtjänar det?
    Ha en underba onsdag!
    Kramar Malin

    SvaraRadera
  2. Ja du vet ju min åsikt om skitsnack!!! Visst är det som du säger att ofta pratas det bara bakom ryggen och de som vågar säga saker rakt ut får en massa skit!!!!Ledsamt. Jag bestämde ju mig för massa år sedan att sådana människor vill jag INTE ha runt om kring mig och lägga min tid på, ett bra beslut! Kan man inte ta kritik ska man inte ge kritik.
    Jag UPPSKATTAR din ärlighet och ditt engagemang. KRAM

    SvaraRadera
  3. Jag beundrar många gånger när jag läser din blogg just att du är så ärlig...
    Själv är jag ärlig i den bemärkelsen att jag inte ljuger osv men när det kommer till att säga vad jag tycker å tänker så är jag så himla rädd för att såra folk t.om dem jag är arg på :-( det är ibland väldigt handikappande att inte våga vara så ärlig i vad man tycker å tänker...främst att människor lätt kör över en men framför allt att man samla så mycket inom sej.
    Jätte svår balansgång oxå...kram,Kate.

    SvaraRadera
  4. Jag är stolt att vara mamma till dig!! Hellre få vänner som man kan lita på än många vänner som man inte kan lita på.
    PUSS och KRAM!!!

    SvaraRadera
  5. Hmmmm jag förstår inte alls vad du har skrivit i din blogg som skulle göra att någon väljer att prata skit eller vända dig ryggen....nu har jag kanske inte läst precis allt här men tycker att det du skriver är kul och intressant att läsa :-)
    Kram Angelica

    SvaraRadera
  6. Håller med dej helt o fullt söta lilla äppelblomman!!!
    Tyvärr blir det lätt så här i små samhällen.......Ta vara på dina riktiga vänner o vårda dom och stå på dej - Ärlighet varar längst!!!!!
    KRAMIS :)

    SvaraRadera
  7. Håller på dig. Försöker oxå vara rak och det passar inte alltid - sen kanske jag oxå är dålig på att ta "skit" ibland även om den är befogad.

    Men min inställning är att det allt som oftast är bättre att säga vad man tycker från början, dock kan man välja sättet man säger det på. Vårda de vänner du har!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Jag förstår inte heller vad det är som du har skrivit som skulle få någon att bli arg. Men det finns folk som blir sura för ingenting och sådana är bara jobbiga att ha runt sig, är juh jätte jobbigt att hela tiden behöva tänka på vad man säger och gör för att inte göra någon sur. Nej, riktiga vänner tål att man har olika åsikter ibland...för tänk vad tråkigt det skulle vara om man alltid tyckte lika.

    En äkta vän som alltid finns där, även om man gör något fel är mer värt än 100 "oäkta" vänner.

    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!