torsdag 15 april 2010

Bilkörning.....

Jag är så arg så jag kokar. Jag gråter, mitt hjärta bultar och ett rus av adrenalin går genom min kropp. Har nyss haft en diskussion med en granne längre bort på min gata. Många bilar kör så vansinnigt fort här. Den tanten jag rök ihop med håller på att bygga om sitt hus och har massor av gubbar som åker förbi här varje dag. Ok om de är 50 på en sån här gata vi bor på. Men då ska de fan inte åkas 60 eller 70km.... Stoppade nyss en av hennes jobbar killar som då gasade på precis utanför här. Jag bad honom sänka hastigheten. Han muttrade och gasade på igen:-(

Tanten säger till mej att gatan inte är någon lekplats. Nä det vet jag. Men sitter jag på min gård och tittar på barnen när de åker på sina bobby car eller spelar land hocky då måste väl folk veta att de ska sänka farten. Eller om tex Alfred bara springer rakt över gatan och biliesten inte ser pga för hög hastighet då finns det inte så mycket kvar av mitt barn... Nu jävlar är det slut på detta. Jag är sååå arg. Alla på gatan vet att vi har 3 barn här varför inte sänka farten då??????

Jag sa till henne att det är så lätt att någon kör på barnen när de bara springer rakt ut. Åter igen säger tanten. Ja men de är ju ingen lekplats. Men säg det då till min 23 månaders kille som "bara" ska springa ut och ta bollen.

Vart kan jag vända mej för att få någon ordning på detta? Jag vill att folk ska fatta att de ska köra saktare. En lekande barnsskylt kan man ju köpa. Men hur många lyder den? Kan man få genom vägverket "grisar" att sätta upp???

Tyvärr ska det väl behöva hända något innan något händer eller att man kan få igenom några väghinder...:-( Och då är det ju försent....

Nu ska jag försöka att sansa mej och grina klart..... Jag är otroligt tacksam för alla bra förslag jag kan få för att folk ska fatta att de ska sänka hastigheten...!!!

6 kommentarer:

  1. Vägverket ansvarar inte för er gata det gör Tekniska kontoret alltså Vaggeryds kommun. Så det är dit man ska vända sig om man vill ha väghinder....oftast är det rätt tjurigt att få dem att göra detta. Vet att på södra park har man själva gått ihop och satt ut stora planteringslådor för att de har just detta problem. Kanske räcker det med att du hotar henne alltså att du anmält det till kommunen för utredning....sen att det är mig du pratat med är ju en annan sak men inte helt osant?! Du kan även bestyrka att inom bostadområden skall det gälla LÅG hastighet de är ofta sk gångfartsgator eller 30/30gata det innebär att finns vissa regler som skall följas bland annat låg hastighet och HÄNSYN. Din granne ansvarar kanske inte för hennes hanverkares hastighet men hon har GRYMT TASKIG inställning till säkerheten på hennes egen gata..... Skicka henne till mig så ska jag banka skiten ur henne verbalt! KRAM vi ses hos LI ikväll.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig Karro!! är riktigt trött på vissa som kör på "våra" gator.... vi har ju några samma.../Kram Sara

    SvaraRadera
  3. Borde inte vara svårt att få kommunen att besluta om blomlådor eller betonggrisar så att bilarna måste åka i sicksack. Jag har sett sånt på många ställen där det är 50 och lekande barn. Men troligtvis så bör det vara fler än en familj som starkt påpekar det viktiga i det. Snabba på så kanske ni hinner få dem att placera ut dem nu när de börjar fixa med gatorna. Bråka och smid medan järnet är varmt :)

    SvaraRadera
  4. Håller med föregående talare... kolla med kommunen, om det är en kommunal väg borde det inte vara några problem. Be att få tala med den som har hand om kommunens gator och vägar, och fråga efter blomlådor eller "grisar". Lycka till! Hoppas det ordnar sig.

    SvaraRadera
  5. Visst att gatan inte är någon lekplats men det vet väl alla att barn gärna leker på gatorna, det gjorde vi och det kommer våra barn att göra...

    Förstår inte hur grannen tänker, det finns väl ingen som vill köra på ett barn!

    Kämpa på iaf, du har ju rätt!

    SvaraRadera
  6. Prata med Katta på Rönngatan hur de gjorde. De fick ju lov att sätta ut planteringslådor på gatan.
    Kram Li

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!