måndag 12 april 2010

Gå ner i vikt!

Nu har jag bestämt mej på riktigt att ta tag i mitt liv. De kommer dock inte bli så drastiska förändringar men småsaker som att äta mindre portioner, mindre kolhydrater och inte fika och äta massa godis på veckorna. Jag ska unna mej läckerheter på helgerna för ännu kan jag inte vara så hård mot mej själv. De var ju trotts allt bara 7 veckor sedan jag fick barn....

Jag ska även försöka, (märk ordet försöka) röra på mej lite mera. Jag ska iallafall försöka att gå en gång om dagen. Tänkte ge mej på att sätta ihop ett litet träningspass som passar mej och min kropp. Göra den lite fastare så att jag slipper allt detta lösa fett. Och sedan är de bara på att hoppas att jag hinner köra det var eller varannan dag!!

Jag får helt enkelt börja göra små ändringar i vardagen, annars är risken att jag tappar motivationen helt och då blir de bara pannkaka av allt;-)

Den absoluta ideal vikten för mej ligger runt 60-65. Men jag vet att om jag någonsin kommer dit så kommer jag ha svårt att hålla den vikten och lägger mej istället på runt 70 kilo... Så utan att berätta just nu vad jag väger så kan jag bara säga att jag har en lååååång väg att gå.

De tråkiga mitt i allt att jag är inte 100% motiverad men ändå trivs jag ju inte med min kropp alls just nu. Då går de ju inte att bara gå omkring och klaga utan då MÅSTE jag ju ta tag i det. För ingen annan kan ju göra det åt mej;-)

Måste tillägga att det inte alls är så lätt att gå ner sina graviditetskilon som de var efter den första och andra graviditeten. Och eftersom att jag inte hade tappat allt efter Alfreds graviditet så har jag även dom att gå ner. Hmmm, detta kommer inte bli någon lätt match att gå. Men jag ska kämpa på. Jag vet att jag kan om jag vill. För jag har gjort de förr!!!

3 kommentarer:

  1. Kunde jag så kan du! Puss/mamsen

    SvaraRadera
  2. Ett tips är dock att börja med någon form av etablerad diet typ GI just för att snabbt få det första resultatet. I alla fall är jag sådan att om jag märker resultat snabbt så blir jag mer motiverad.......händer inget så tröttnar jag. Min "diet" just nu är som din fast jag ersätter en del mål med natudiets färdiga Latte inte pulver varianten utan den i tetrapack.... LYCKA TILL! Du vet at jag tycker du är fin som du är men huvudsaken är ju att man själv mår bra och tycker man är fin!!!!!!

    SvaraRadera
  3. jag är superpeppad nu och har ju börjat med LCHF. det är itne så svårt egentligen. ta bort pasta, ris, potatis, spannmål, bröd och socker. ät protein och fett. ifnns massa gott man kan göra och jag känner redan att jag inte har sånt sug som jag brukar ha. nu är jag inne på tredje dagen och det känns kanon.
    jag har vägt och mätt mig för att följa hur det går, så jag hoppas jag ser första positiva resultatet på söndag!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!