söndag 28 maj 2017

Årets första dopp!

Vilket väder det har varit i helgen! Nästan som mitt i högsommaren! Fantastiskt!
På fredagen bestämde sig grabbarna Grunditz för ett dopp i havet... Jag tyckte mest det va knäppa... Öh, alltså man kan ju inte bada i en isvak? Right? Ha ha!
Men jo då! I sprang dom och dessutom låg i! Ja, alla utom Jonas som kom upp direkt efter sitt dopp! Det räckte för honom med endast ett dopp...;-)
Barn och vuxna har verkligen olika smärtrösklar! Barn känner INTE om det är kallt, det är typ aldrig för kallt för dem att bada!;-)
Men barnen de låg i lääänge, ville inte gå upp! Det är ju JÄÄÄÄTTEVARMT, mamma!
Jo då, jag doppade mina fötter och jag blev förvånad! Det var faktiskt inte så kallt som de brukar var det andra åren när de premiärbadar! Riktigt skönt faktiskt och typ 16 grader sa dom att det var... Öh, nja jag vet... 16 grader låter kanske inte så mycket.. Men man får vara glad för det lilla!;-)
 Igår, lördag var det ju kanonväder även då! Och såååå varmt! Jag behövde svalka mej och sprang ner till havet för ett dopp! Jag kunde ju inte vara en sådan mes! Har de andra i familjen badat, ja då skulle banne mej jag också göra det!
 Först när vattnet når fiffi så va det förstås en gnutta kallt! Men sen, skitskönt och jag låg till och med i en stund!
 De sa att det var 20 grader varmt i havet! Och ja, jag tror banne mej att det var så varmt! Fantastiskt härligt! Älskar att bada i havet! Det salta vattnet mot kroppen, ja det är något speciellt!
Grabbarna låg säkert i 30 minuter och hoppade och skuttade! Så härligt att ligga på stranden och känna den varma sanden mellan tårna! Älskar det, älskar!
En stor, härlig och fin strand har vi på smultronstället! Ingen trängsel där inte, inte ens på högsommaren! Fantastiskt härligt!
Nu håller vi både tummar och tår att det blir en kanonfin sommar så vi får bada, sola och plaska hela semestern! Japp, för det behöver vi!
Enligt bondepraktikan är de väder som var i torsdags, fredags och lördags, det vädret som juni, juli och augusti bjussar på i sommar! Jo jag tackar ja!!!;-)
Så klart behövs det mängder av regn också... Vattningsförbud redan i Mellby... Tråkigt om vi inte kan fylla vår pool som vi brukar! Och tråkigt för alla växter... Det är så skönt att ha den där poolen de dagar man kanske inte orkar eller vill gå ner till havet! Ja ja, vi får väl se vad det blir för väder! Det kan vi ändå inte styra över så...
Så nu har vi tagit årets första dopp i havet i Sverige! Japp, för badat i havet iår har vi ju redan gjort, fast i Thailand;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!