torsdag 20 april 2017

Nära havet vill jag dö...

Jag är typ född på fel ställe... Eller kanske ska jag säga, jag bor på fel ställe... Jag är uppväxt mitt i landet, i Dalarna bredvid Dalälven! Vatten även det, en viss charm också! Men att slåss med myggen, kliva på småsten och hoppa i en kall älv?! Absolut, mysigt på alla sätt och vis! Jag vet, jag har gjort det tusentals gånger som barn! Men nej, inget slår havet, inget! Trots att jag såg ett riktigt hav sent i mitt liv, kanske när jag var 10 år, så älskade jag det från första stund!!
Det är något magiskt mellan mej och havet! Det stora havet som ger så oändligt mycket känslor i kroppen! Kanske är det så att havet är lite likt mej? Stormigt, lugnt, mystiskt, blåsigt, vackert, fridfullt och full av hemligheter? Ha ha, nu fick jag det att låta som om jag var en vandrande liten människa som är full av hemligheter, nix. Men havet det har hemligheter, det är jag helt säker på!
Jag är ett vattendjur, eller ja i alla fall varit ett! Har tillbringat mina timmar som barn i vattnet mer under ytan än över när jag badat! Men jag är ju inte vattuman för inte!;-)
Alltså dessa bilder på havet, det får mitt hjärta att bli varmt och tryggt! Se det vackra! Visade några bilder för Jonas, han ba: -Ah, och? Han ser inte saker och tink på bilderna som jag gör.. Alla ser vi olika och tur är väl kanske det!?
Här kommer ett helt gäng med bilder från vår helg vid havet! Och stranden då... Oj oj, den får vi ju inte heller glömma! Den sandiga vackra sanden som kan vara så kall och hård, och sedan bli så varm och skön mellan tårna en varm sommardag! Den mystiska stranden som möter havet och de vackra molnen som skiftar i all sin färgprakt!
 På fredagskvällen såg vi från fönstret i stugan hur vackert solen långsamt gick ner i havet! Himlen var så vacker, så vi rusade ner dit! Ner till ett stormande hav med alla jordens färger på himlen! Att det blåste orkarnvinndar där nere, äsch det är väl ingtet att bry sig i! Att bara få stå där och se detta magiska! Jag andades in varje kall vind som havet gav, den härliga havsluften och den vackra kvällen! Jag ville stanna tiden! Men på 5 minuter hade solen sänkt sig sakt ner bakom havet och det blev kväll...
 Om dagarna är det inte fy skam att vara där nere heller.. När de andra åkte till golfbanan, gick jag ner till havet och var helt själv med mina tankar! Den bästa platsen för tänk! Man hittar sig rätt snabbt där! Nästan som att bli lite religiös!;-)
 Givetvis måste jag hoppa in ett vårhopp!;-)
Detta är jag! Detta är jag och havet mot alla andra!
 
  Att slå sig ner i en sanddyna och njuta! Ah! Varför bor vi inte vid havet? Den frågan ställer jag mej varje gång som vi åker därifrån... Fast skulle jag njuta på samma sätt? Den frågan har jag säkert ställt 1000 gånger! Kanske sen, kanske flyttar vi sen när vi är äldre? Vi trivs ju ändå här i Skillingaryd så himlans bra! Men havet alltså, havet suger åt sej mer och mer  av mej för varje år som går! Havet och stranden!
 Denna kraft som detta ger! Man får så enormt mycket energi! Bara att gå där, springa, sitta! Jag ska tametusan lära mej att yoga! Tänk att stå där och yoga året om!
Japp det ska jag göra sen, sen när jag är äldre! Bygga mej ett hus på stranden när jag blir rik! Vilken dröm alltså!
Jag ser detta som min frizon! En frizon där jag kan vara mej själv!
Ja titta bara så vackert! Man kan ju inte annat än att hitta energi här, här på vårt älskade smultronställe! Om ett par dagar är jag här igen! Japp, bara för att jag kan och bara för att jag vill! Tack gode gud för det!;-)
Den dagen jag dör, då ska min aska spridas ut i havet! Jag vet, det får man inte! Men det problemet får mina nära och kära lösa den dagen det blir aktuellt!
Det är sjukt.. Men jag har en tanke... En tanke som man kanske inte ska välja att prata om.. Men det gör jag! Om jag blir sjuk, så sjuk att jag inte kommer att klara mitt liv. Då har Jonas lovat mej att ta mina sista andetag vid havet! Usch, detta blev ju lite deppigt... Men vet ni vad jag tror? Jag tror att det kan vara bättre att prata om döden, eftersom att jag har så extremt rädd för döden.. Istället för att sopa den under mattan så ventilerar jag lite då och då om den.. Det är bra, prata och ventilera! It´s good shit!;-)

2 kommentarer:

  1. Hela tiden när jag läser detta tänker jag bara "Den gamle och havet"..... är inte det en boktitel eller nåt? Som gjord för dig, förutom gamle då ❤️
    Kram J

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!