fredag 6 juni 2014

Trolltyg!

6 juni och det är Sveriges nationaldag! Firade den här dagen med att ha sovmorgon till klockan 9:00 och med tanke på att jag somnade någonstans mellan 21:00 och 21:30 igår så kan ni fatta att jag var ganska utsövd imorse efter nästan 12 timmar!!;-)
Vi firade den här dagen med att åka upp till grannbyn Vaggeryd! Jag älskar våra små byar som fixar och gör något för oss! Bara en mil bort och där det fanns både sagoväsen, trollskog och härliga berättelser!
Allt detta är ett idelt arbete, så allt som barnen och vi gjorde idag kostade inte oss en endaste krona! (förutom fikat!) De är grymt, vilka underbara själar det finns som gör allt detta för oss, där ALLA kan vara med, stor som liten, fattig som rik!
Barnen fick ansiktsmålning, vilken lycka att få bli sminkad som ett troll!!
Klä ut sig till riddare, leka riddare, känna och lyfta på de RIKTIGA svärden som "någon" möjligvis någongång för flera hundra år sedan krigat med, just för sitt land och rike!
 Jo, jag var sugen på att oxå klä ut mej till en riddare och springa runt och leka med svärdet! Men nej jag hoppade det;-) Istället fick barnen göra det och hur fränt är det inte att som 6-åring bära en stridshjälm som väger si så där 10 kg på huvudet!? Fatta att dom red genom landet och rike med dessa skapelser på sig.. Då snackar vi träning;-) (Och här höll jag på att börja komma in lite vid sidan av om träning och kost.. Ja jag tänker på alla olika "dieter" som finns nu och hur man åt förr och att dom inte var så tjocka... Nä klart som fan att dom inte var det. Pröva själv och gå med en riddardräckt på dej en hel vecka. Då lovar jag nog att du skulle kunna sätta i dej VAD du vill.. Men nu är jag ute och svamlar lite, så jag hoppar nog av det där vid-sidan-av-snacket och håller mej till trolltyg istället;-))
I en liten mysig matkällare satt en härlig liten spågumma som hade sin lilla spåkula med sig! Oj oj vad hon kunde spå bra;-) Frågorna hoppde ur barnens munnar och det var inga dåliga frågor och svar. Allt från: -Vad kommer vi att betala med i framtiden istället för pengar, svaret från spåtanten blev så klart SWISS;-) *haha* Till att vad som händer om jorden sprängs bort? Så klart blir det en ny rund och fin jord;-)
Vi gick väsenvandringen! Oj oj oj vilken spännande vandring och vilka härliga berättelser vi blev berikade med!
Vi skrattade högt många gånger. Tänk vad vi inte visste då för så många år sedan. Tänk att vi på riktigt trodde att när det var något fel på våra barn, så hade trollen varit där och bytt bort våra barn mot en trollunge.. Ja jösses...;-)
Gryma Elin hade vi som guide längst vår skogsvanding bland alla skogens väsen! Oj oj vilken histora hon kan och det är lika kul varje gång som hon sätter igång och berättar om allt från sagoväsen till gamla krig!
 I skogen mötte vi allt från älvor, till troll till varulvar till häxor till spöken!
Men, den roligaste och mest skrämmande var nog ändå brunnmannen! När vi precis nästan hade kommit i mål dök de plötsligt upp en brunn och ur brunnen flög mannen upp och skrämde livet ur oss alla och barnen kiknade av skratt när han kom farandes efter dem, både lite skrämmande men samtidigt spännande!;-)
 Han sprutade vatten på alla och tog en och annan olydig pojke... *hots*;-)
Barnen fick fläta sig fina kransar, svansar och armband! Och vi avslutade med en gofika i gröngräset där vi satt och tittade på allt folk! En härlig dag bland trolltyg och sagoväsen!
Lovar att barnen kommer att somnade ovaggade ikväll efter en hel denna härliga dag!

6 kommentarer:

 1. Va mysigt o häftigt! Attans man missade det...även om man inga små barn hemma denna helg hade det varit kul ;) / Birthe

  SvaraRadera
 2. Wow, vad fint de hade ordnat det!

  SvaraRadera
 3. Men vilken dag! Och vilken kul grej! Är det nåt de alltid har eller var det just den dagen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara en gång om året dom har just den här grejen! Ja superkul va det!
   Kram K

   Radera
 4. Så himla roligt och mysig ordnat. Ja, en del människor är verkligen helt otroliga =)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hoppas ni hade det lika kul som vi hade det ute i skogen

  Mvh Varulven

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!