onsdag 18 juni 2014

Midsommartårta!

Midsommar närmar sig med STORMSEG! Om bara 2 dagar är dagen D här! Åh va jag älskar midsommar!
Varje år träffas vi, vårt galna underbara gäng på midsommarafton och så även i år!
Jag får alltid den stora äran att göra midsommartårtan som är to die for! Så god att varje smaklök i varje människas mun skriker ut sin glädje;-)
Den är snuskigt onyttig. Men är det någon gång som man får smaska grädde, choklad och jordgubbar så är det just på midsommar tycker jag!
Detta recept fick jag av svärmor för säkert 10 år sedan och i 10 år varje midsommarafton har jag gjort dessa underbara tårtor!
Så vet ni inte riktigt vilken tårta ni ska göra på midsommarafton så tycker jag verkligen ni ska satsa på denna, så lovar jag att ni kommer få till en 10 poängare! Det bli ofta lite chokladkräm över. Den sparas ALLTID och så doppar vi jordgubbar i den och dricker bubbel till framåt småtimmarna!!!
Jag har dock aldrig lyckats få tårtan på bild, aldrig.. Jo en gång och då åt min favoritkompis Berg rakt från fatet. Det är nämligen hans absoluta favorit tårta. Så jag brukar göra en hel till bara honom;-)

Midsommartårta! (4-6 port)

Du behöver:
1 pkt marängbottnar
3 dl grädde
2 dubbeldajm
1 liter jordgubbar

Chokladkräm
4 äggulor
1 dl socker
1 dl mellangrädde
1 msk maizena stärkelse
125 gram smör
100 gram mörk choklad

Garnering
Kakao

Gör så här:
1. Rör ihop äggulorna, sockret, grädden och mazienan i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i några minuter. Dra kastrullen från plattan när krämen tjocknat.
2. Rör ner smöret i krämen. Smält blockchokladen över vattenbad och häll i den smälta chokladen i krämen och låt svalna.
3. Vispa grädden, krossa dajmen.
4. Bred chockladkrämen på marängbotten, därefter hälften av grädden och strö över halva mängden dajm. Toppa med nästa marängbotten.
5. Bred resten av grädden över hela tårtan. Dekorera med skurna jordgubbar och den krossade dajmen. Pudra lite kakao över tårtan och ät och njut!!

Jag lovar er att tårtan kommer att göra succé och den går även att äta dagen efter. Då har den blivit så där lagomt seg och kladdig och den slinker ner utan att man behöver tugga!!

LYCKA TILL!!

Idag var Fabian så här fin när vi hämtade upp honom på förskolan! Egengjord midsommarkrans på huvudet gjord av papper! Han sken som en sol och var så fin! Och dagen till ära bjöd barnen sina föräldrar på midsommartåra och kaffe vid hämtningen! Och även en liten rundvanding på hans avdelning! Mycket uppskattat av både barn och föräldrar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!