lördag 20 augusti 2016

Sverige är fantastiskt!

I söndags for jag och grabbarna ut till skogen och tog med min mamma! Jonas spelade golf, så vi kunde ägna en hel eftermiddag i skogen! Ja alltså det hade vi kunnat göra, även om han inte hade spelat golf.. Ja ja, ni hajjar;-)Vädret var väldigt växlande.. Man märker att hösten är på väg, både på gott och ont kan jag tycka...
Alltså kantareller, skogens guld och det finns MASSSSOR av dem i skogarna iår! Man kickas liksom igång där man går och plötsligt får man syn på något gult och så är hela marken fylld av kantareller och man blir alldeles varm i hjärtat!
Sverige är verkligen fantastiskt! Så vackert och vi kan bara gå ut i skogen och gå, plocka svamp och bär! Förstå vilka tillgångar vi har! En härlig frihet!
Jäklar va jag känner mej vuxen när jag skriver detta... Ja, men jag kanske börjar bli det nu vid 36 års ålder.. Det kanske inte är försen för mej heller att bli vuxen.. Men riktigt vuxen, nä det kommer jag nog aldrig bli;-)
Kanske är det sista gången som jag får med mej Douglas ut i skogen? Ja ialla fall på ett par 5 år... Så där nära tonåren, nja då är det väl kanske inte så kul att gå i skogen och leta svamp med sina småsyskon, morsa och mormor;-)
Växlande väder hela tiden.. Helt plötsligt en regnskur från ingenstans, sen sken det upp och blev dövarmt och sen regn igen... Tur att alla träd skyddade oss lite från allt regn!
Min mamma, också kallas skogstrollet.. Ja, hade hon fått bestämma så hade hon säkert bott i en hydda i skogen... ;-)
Alldeles tyst och fridfullt och man liksom suger in den härliga energin! Vi gick omkring 6 km i skogen och grabbarna var till en början väääldigt nöjda. Tills på slutet. Då kom det inte vackra ord ur den lilla Grunditz ungens mun vill jag lova...
Herregud säger jag bara... Så vi fick lov att hota honom lite och skrämma skiten ur honom.. Att skulle han inte vara tyst så kommer trollen och tar honom och gör honom till en trollunge! Japp, så taskiga är vi och det är alltid lika kul att skrämma sina barn... *hehe*
När ett sånt där spontankort blir så jäkla bra! Ja det händer väl en gång på miljonen... Men just detta är ett sånt kort! Skulle ta kort på Douglas, när plötsligt både Fabian och Alfred dök upp! Fy farao vilka fina barn jag har! Vad vore jag utan dem egentligen? Hur mycket jag än må klaga och gnälla på dem, så älskar jag dem mer än själva livet! Det är väl så det ska vara livet antar jag... Vem är inte osams med sina barn? Nä precis.. Det är ju inte så att barnen är små dockor och gör precis vad föräldrarna säger? Nä, i alla fall inte våra barn.. De gör typ allt som oftast tvärt imot det vi säger.. Älskade skitungar!!
Resultatet av att gå i skogen ett par timmar... Ca 8 liter kantareller!
På kvällen blev det gräddstuvade kantareller på varma mackor! Fy farao va gött det var!
Är grymt sugen på att ge mej ut den här helgen igen! Vi får väl se om det är någon som vill hänga med!
Lyx att ha frysen full med kantareller hela vintern!!

2 kommentarer:

  1. Låter som du har en väldigt klok mamma! ;-)

    Och ja, vilken lyx att bara kunna gå ut i skogen och njuta.
    Fint foto på barnen! Alfred har blivit mer lik Douglas måste jag säga.

    Kram M

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt inlägg. Och vilka bilder!! Blev jättesugen nu på att åka ut i skogen i helgen och leta lite guld. Tyvärr har vi inte hittat något i år när vi varit ute, men det är ju underbart att bara komma ut i skogen oavsett.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!