söndag 21 augusti 2016

Ett nytt rum växer fram!

Vi har tänkt länge på att bygga ett extrarum uppe! Att alla 3 grabbarna får varsitt rum där och har TV-rummet tillsammans! Så är liksom övervåningen "deras"!
Så kan ju vi (jag och Jonas) ha nedervåningen nere och sitta där och häcka som 2 gamla pensionerar;-)
Så första veckan på semestern kom våran kompis Affe hit och hjälpte Jonas! Japp, för jag lyfte typ inte ett finger... Nä jag tar hand om piffet den dagen det blir klart! Man måste ju göra sånt man är bra på, inte sant!? Alla är bra på olika saker och det här med byggnad är jag inte särskilt bra på, men det är Jonas! Och för den delen så var det nog bra att jag inte var med.. För herreguud så osams vi skulle ha blivit. Sånt där kan vi inte göra tillsammans.. Han tycker att jag gör fel och jag tycker jag gör rätt.. Sen så tjurar vi båda... *host*
Innan har vårt TV-rum uppe varit ALLDELES för stooort... De har liksom inte gått att få mysigt hur vi än har vridit och vänt på det och det har resulterat att vi inte suttit där särskilt ofta...
Där det nya rummet växer fram, där har vi haft 4 stycken fåtöljer och ett bord bara för att det skulle bli lite utfyllnad.. Där har vi typ suttit på julafton. Skittråkigt på fina möbler att de bara står och samlar damm....
Så började dem att bygga, snickra och hamra och på bara en dag hade ett nytt rum växt fram... Det går fort när man väl tar tag i saker, man ska bara få ur den berömda tummen ur...;-)
Pang, pang, pang så var flera väggar uppe och det började bli ett rum!
Det är förstås alltid svårt att försöka se hur det blir innan med ljus och allt.. Men jäklar va bra det blev! Vi har så många fönster uppe, så det blir inte mörkt någonstans! Och de nya rummet blir stort, luftigt och härligt!
Det nya rummet kommer att bli Alfreds rum! Näpp, det var inget vi drog lott om.. De liksom bara blev så och ingen har lagt in några klagomål om det, konstigt nog...;-)
Det har stått stilla i ett par veckor nu, ja eller snarare månad. Men det kom annat ivägen och det är inget projekt som egentligen behövs stressas fram, utan vi fixar med detta när vi har tid över! Och tid över har vi haft den här helgen då det blivit tapetsering i rummet!
Fortsättning följer....
Efter rummet är klart, blir det renovering av Tv-rum! Kommer blir en höst där renovering kommer vara fokus, dock en lugn och fin renovering! Pula och fixa när vi har tid till!
Och jo förresten.. Jag och Jonas tapetserade lite ihop och hör och häpnad, vi blev inte osams en endaste gång;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!