torsdag 18 augusti 2016

Gratinerad halloumipasta!

Har ni som jag, ibland väääldigt svårt att hitta på maträtter? Vi, eller nä nu ljög jag... Jag menar jag lagar alltid mat på kvällen som vi äter tillsammans! (Mmmm, jo för han jag är gift med säger att han inte kan laga mat.. Men jag vet att han ljuger.. Gillar inte alls att äta frukost till kvällsmat.. Dessa mackor kan väl vara gott ibland, men nepp, inte alls vad vår familj vill ha;-)
Ibland ekar det precis tomt i inspirationens banken om vad vi ska äta.... Ibland så har jag hur många bra ideér som helst! Försöker veckohandla på måndagar, i alla fall till 4 dagar! Till helgerna, handlar vi oftast på helgerna!
Den här veckan har vi än så länge ätit: paj, köttfärsås och spagetti och gratinerad halluomipasta! Försöker få till fisk ett par gånger i veckan och nu även ska vi försöka oss på att få in minst en vegitarisk middag per vecka också! (Så har ni bra recept på vegitariska maträtter, så dela gärna med er!)
Gratinerad haloumipasta är verkligen sååå smarrigt och barnen gillar det, trots att det är både grönt och rött i och inget kött! Det ni;-)
Supersmidigt att laga och på bara 15-20 minuter har ni en smarrig middag! Ja för visst är det så att tiden den tryter ibland på kvällarna och då vill man ju ha något som går snabbt och smidigt att laga när blodsockret är nere i tårna och vänder på varje familjemedlem...;-)

Gratinerad halloumipasta!
(4 portioner)
250 g pasta (t ex penne)
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten zucchini (à 250 g)
  • 1 halloumiost (à 250 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
  • 1 påse färsk spenat (à 70 g)
  • 1 påse riven mozzarella (à 150 g)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Så här gör du:

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
    3. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i hälften.
    4. Fräs zucchinin i olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
    5. Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med salt och peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

    LYCKA TILL!

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Tusen tack för din kommentar!