tisdag 4 juni 2013

Det där ögnblicket är lika jobbigt varje gång...

...när den varma och starka lampan lyser rakt upp i hela härligheten och när man ligger där och vresar upp sig helt naket med ett ansikte tittandes rakt in i det allra heligaste...
-Jaha varsågod att ta av dej dina byxor och kryp sen upp i stolen och lägg dej bekvämt till rätta! Bekvämt!?? Nej bekvämt att besöka BM liggandes med hela härligheten i vädret. Nej det kommer jag aldrig att vänja mej vid och det ögonblicket är lika jobbigt varje gång, trots att jag visat upp hela mitt underliv för allt och alla när jag fått mina kids. Men just vid dessa tillfällen när jag har fått barnen så skiter jag fullständigt i allt och alla och om så ett helt TV- team skulle stå och filma i hela underlivet så skulle jag inte ha brytt mej ett skit just då.;-)
Men när det bara är jag, barnmorska, ingen smärta och tystnaden. Ja då blir det genast lite jobbigare...
Idag har jag alltså legat i den här stolen.... Cellprovstagning stod på agendan och det gick finfint! En liten bit av livmodertappen knipsades bort och nu är det på väg på labb. Jag håller verkligen mina tummar och tår för att allt ska se bra ut. Man ska verkligen ALDRIG vara så säker:-/
Detta är verkligen grymt bra av den svenska sjukvården! Att få gå på cellprovstagning vartannat år(?). Det räddar verkligen liv!!
Vi pratade lite allmänt om allt och hela livet jag barnmorskan! Hon minns mej väl för att jag hade henne när jag väntade Alfred och hon visste så klart om mina skador som blev vid förlossningen..
Vi kom in på läckaget, det förbannade läckaget som jag hatar mer än allt annat på denna jord...
Nej jag har inte gått vidare i handlingarna om en ev operation... Men jag borde det, typ nuuuu. Ska bara.... (Tyvärr ska jag väl helst kissa ner mej hela tiden innan jag tar tag i detta stora problem.. Att det ska vara så svårt att få fingrarna ur det stora hålet där bak och bara göra det, väga bindorna, fylla i papprena och ringa!)
Nu "läcker" jag ju "bara" när jag springer och hoppar...) Ja för bättre är det inte, långt därifrån... Kan aldrig springa, hoppa eller skratta myyycket förrens jag måste använda skydd...
Givetvis tyckte BM att jag absolut borde söka vidare igen för min skada. Jag ska ju absolut inte gå omkring och "skvätta" på detta viset, för jag mår ju inte bra av det... *skriker en ful ramsa åt det dumma läckaget*
Och JA jag vet att jag är så in i bövelen ärlig och öppen här på bloggen, men sån är jag. Och alla är vi olika;-)

14 kommentarer:

 1. Kom igen nu, vidare! Du kommer tänka "Varför gjorde jag det inte tidigare??" när du väl gjort det! Det är tydligen inget stort ingrepp - det var på Maolu idag.
  Kram söta Karro. (Och GÖR det nuuuuuuuu!!!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lätt som en plätt ingrepp.... 20-30 min, man blir bara "jävligt" tung i benen efteråt och på vissa ställen går man hem samma dag... :-)

   Radera
 2. Nä, det där cellprovet är väl inget man längtar efter men sist tog det inte ens 5 min från att jag kom till att jag var påväg därifrån och själva knipset kändes inte alls, så nu har jag ändå positiva tankar inför nästa besök !
  haha... TACK !! det känns grymt att klara milen, på en helt okej tid dessutom och viktigast av allt - jag slog C´s tid på stadsloppet förra året med hästlängder - nåväl, 8 minuter !! HURRA !! ;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, ta tag i det där! Du kommer må så mycket bättre sedan och det går inte över av sig själv! Kram

  SvaraRadera
 4. Usch vad jag just nu är avis på dig.... Jag skäms nämligen så in i h-vete...Och är sååå arg på mig själv! Om det inte är bekvämt för dig att ligga där i den där så kallade stolen - då kan du ju tänka dig hur det först och främst ser ut när jag ska bestiga det där skräckberget.... och sen när jag ska ta plats I den!!!! Det är ju en ekvation som inte går ihop över huvudtaget... Barnmorskan: "Sträck nu ut Stortån så du når och lägg den i den här knäskålshållaren!!!" Moahahaha!!!
  Så anledningen till att jag skäms och är arg - jag har inte varit på koll på fleeera år!!!.......... Fy!!!! Avbokat in i det sista varje gång.... Även förra veckan.... :( :/ :( :/

  Därför är jag lite avis på dig som har ditt gjort....
  Håller tummarna för dig!
  Kram U <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. MEN GÅÅÅÅ! .... det är livviktigt. ( Jag jobbar på gyn OP och vill inte se er där) GÅ till en gynekolog om du tycker BM är jobbig.... Lova det nu... Bor du i sthlm kan jag rekommendera massa gynekologer som är toppen!

   Radera
 5. Jamen vad väntar du på. Seså, sätt fart nu.

  SvaraRadera
 6. Bra med ärligheten! Säkert jättemånga som känner igen sig och inte känner sig ensamma tack vare dig! SÅ, nu gör du det på torsdag när du är ledig(antar jag?) i med en binda och ut å spring, fram med vågen, fyll i pappret, KLART!! :-)
  Fy å blä för cellprov! Men som sagt BRA att det görs!! Här gör vi det var tredje år bara...konstigt att det är olika...
  Kramisar

  SvaraRadera
 7. Vänjer heller aldrig mig vid det!! Blä för att ligga där alltså.
  När jag tog cellprov förra gången hade jag förändringar och fick gå igen till en specialist där de tog ett nytt prov och det visade sig till sist vara bra och jag drog en lättnadens suck!

  SvaraRadera
 8. tänk så många du hjälper genom att ta upp sånt här? säkert jättemånga! :)
  Jag ska skriva ett inlägg senare idag (kanske) som möjligtvis kan hjälpa andra :)

  SvaraRadera
 9. Hejja dig för cellprovstagning. Men varför tog dom en biopsi OXÅ?
  Sök för en Inkontinesoperation... så ska du inte ha det. Du är mer värd än skvätteri... Kom till mitt jobb så ska jag se till att du får en bara gynekolog.

  TJEJER; viktigt viktigt med cellprov.... och slpp nu lite på det där med att det är jobbigt hos gyn...vi är vana, vi bryr oss inte och idag vet jag inte hur många underliv jag sett.... / gyn ulle bulle

  SvaraRadera
 10. Bra att du går och tar cellprovet fast det är jobbigt. Åh du ta tag i nästa jobbiga sak när du ändå är igång. Ring och boka tid nu!

  SvaraRadera
 11. E arbetskamrat till mig var lite som du, läckte när hon sprang, hoppade, nyste och ibland när hon asgarvade också.. inte kul. Men hon opererade sig i vintras, och tycker att det är det bästa hon gjort. Hon ångrar bara att hon inte gjorde det tidigare!
  Så dra ut tummen och ta kontakt på måndag!
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!