måndag 11 september 2017

Ny bil, familjemys, bastu, höst och mat!

 Har ju glömt bort att berättat att jag har köpt en ny bil! Ja, nä jag vet! Sånt glömmer man INTE bort... Jag måste nog vara en exemplarisk kund hos en bilförsäljare.. Provkörde en audi A:3 för ca 3 veckor sedan.. Bilförsäljaren ringde mej dagarna efter och jag bestämde mej för denna och i onsdags hämtade jag den! Nä men va sjutton hålla på och prova en massa bilar, nä det blir ju bara beslutsångest och så blir det inget av det till slut! Lika bra att bestämma sig på en gång, inte hålla på att vela!
Känsla att sätta sig i sin helt sprillans nya bil som hade gått 0 mil! Häftigt! Har aldrig i mitt 37 åriga liv gjort det! Och många kanske inte ens får uppleva det, så jag vet att jag har det bra! Doften och känslan! Ja den är speciell!
 Här står hon min lilla pärla, så svart och fin! Hon går som en riktigt liten sportbil och passar mej som handen i handsken!
Bilförsäljaren ringde mej innan idag och frågade om jag var nöjd och hur det gick att köra den! Mitt svar va: Åh ja! Men jag har inte kört så mycket.. Jag har bara kört 4 mil sedan i onsdags och då är dessa 4 mil inräknat med resan hem från Värnamo där jag hämtade den och det är 2.7 mil!;-) Han skrattade åt mej och tyckte nog jag var lite knäpp... Ja men jag kan ju inte glida runt bar aför att jag ska.. Jag ska ju bara ta mej från A till B och det är ju inga långa sträckor...;-)
Men jag har inte haft någon bil på ett år, men nu så var det dags! Snön kommer ju snart... Pallar inte cykla i det! Japp, latmask, jag vet!;-)
 Fredagskvällen stod det familjemys på schemat! Älskar fredagar när hela familjen äntligen är hemma tillsammans! När vi samlas och äter allihopa! Det händer knappt längre nu.. Aktiviteter och möten hit och dit på kvällarna... Nja tycker jag. Men bara att gilla läget. Det blir väl inte bättre ju äldre killarna blir...
 Jonas hade köpt oxfilé på Häradsköps gårdsbutik! Sååå underbart gått! 170 grader upp till 60 grader, perfekt! Serverades med gratinerad potatispure! Alla åt som de aldrig hade sett mat förr... Grabbarna är såna köttmänniksor.. Riktiga kannibaler;-)
 Mysigt att sitta och spela kort! Ja i alla fall innan "några" blev dåliga förlorare och stack från bordet! Nä jag nämner inga namn, men det var varken jag eller Jonas;-) Undra just vart de fått sitt dåliga förlorarhumör ifrån? *himlar med ögonen*
 Lördagen åkte Douglas till Liseberg med fotbollslaget, Jonas och Alfred var vid ishallen och hade "hjälpdag", snickeri och annat som tydligen inte vår kära kommun har råd att göra.. Då får föräldrar ställa upp en hel lördag och göra deras jobb! Jättebra att alla föräldrar kan hjälpa till.. Men vad hade hänt med vår ishall om inte föräldrar hjälpt till? Förmodligen åt helvete.. Ja detta upprör mej och jag vet at jag inte är ensam att vara det!
På eftermiddagen tog vi i alla fall en bastu!
 Så härligt! Vi lånade Jonas brorsas bastu för han var inte hemma! Ljuvligt att krypa in i värmen och mysa! Och så fick vi, jag och Jonas lite ensamtid med Alfred! Fabian valde att leka med en kompis istället för att hänga med oss!
 Lagom slö, varm och trött så blev visst alla hungriga.. Vem orkar laga mat efter en lång bastutur? Nä inte jag i alla fall.. Så det blev plockmat! Fantastiskt enkelt, men så gott! Älsk på det!
 Alltså plötsligt händer det att dessa 2 stjärnor är sams och kan sitta bredvid varandra utan att ens peta på varandra! Dessa tillfällen är väldigt sällan, men när de händer så är det fantastiskt! Så söta är dom!
Senare på kvällen kom det en kompis hit och vi satt och pratade till sent på natten... Sedan blev bara jag och Jonas sittandes och prata till klockan 2:30 på natten, bara han och jag! Man behöver det ibland, rensa luften! Den var ganska så seg den luften just där och då.. Men nu så kan vi skära igenom den igen;-)
 Det är verkligen höst på riktigt... Va fan, vi har ju inte ens haft sommar ju... Nä men en solresa hade ju inte varit fel att åka på... Drömma kan man ju alltid.. Och jo så kan man ju njuta av solen när den väl kommer fram... Igår var jag och Jonas ute och gick ca en mil... Under den tiden så tror jag banne mej att vi gick genom alla årstider... Som tur var slapp vi snö.. Men allt annat gick vi igenom...
 Eftermiddagen spenderas på Douglas fotbollsmatch! Alltså man kan aldrig få ta ett normalt kort på honom;-) Men de vann, 6-2! Äntligen en vinst! De har haft grym otur de sista matcherna, så denna vinsten var skön!;-)
 Så var det måndag igen... Nya läxläsningar, nya matlistor som skall tänkas ut, ny handling, tvätta, plocka, jobba, aktiviteter hit och dit och så lite föräldramöten och utvecklingssamtal! Ja det är väl så jag kan summerar våra veckor!
Kvällen måltid bestod av räksallad! Förbannat gott!
Och där satt jag helt själv och åt... Nä, jag kan inte vänta på att de andra ska komma hem från alla aktiviteter och möten. Jag måste äta klockan 18:00 annars ballar mitt humör ur... Jag är som skalman och måste äta var 3:e timme...
Där satt jag och moffade i mej och levde som en gris. Kollade på mobilen, drack pepsi max och fes vid matbordet när jag ätit klart!! Japp bara för att jag kunde göra allt de där som man inte kan göra när man äter med kidsen och Jonas.. Lite busig måste man få vara.... Normal? Inte på en fläck men det bjuder jag på!;-)
Ny vecka och nya friska tag! Snart är det fredag igen!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!