tisdag 19 september 2017

Förra veckan....

Över en vecka sedan jag bloggade... Jag vet jag vet... Jag är urkass igen på detta... Men! Japp jag lyfter ett pekande varningsfinger till mej själv! Jag har lovat mej själv att har jag inte tid att blogga, så har jag inte det! Bloggen ska inte vara ett stressande moment för mej, att det ska skapa ännu mer stress i mitt kaotiska liv... Eller ja, egentligen när jag blickar tillbaka så var det väl ännu mer kaotiskt när kidsen var mindre och jag hade kanske mindre tid då än nu?! Och då bloggade jag ännu mer.. Eller hade jag? Ja det vette sjutton förresten.. Har väl kanske gått och blivit lite äldre och klokare och tänker kanske lite mer på mej själv att andas ut när jag väl får det?!
Skit sak samma... För förra veckan var det i alla fall fullt ös!
 I tisdags morse var jag och min kollega på frukostmöte i Jönköping! Inspiration på länsförsäkringar! Mycket intressant! Det var visst en hästtjej och 2 hockeygrabbar och en annan tjej som visst skulle vara kända! Men nej jag är inte så himlans bra på detta med kändisskap och känna igen alla.. Men de var jätte inspirerande att lyssna på! Sånt behövs emellanåt för att hitta lite positivitet i vardagen!
 Efter jobbet i onsdags kväll drog jag och Martina och hennes kusin in till Jönköping och kollade på DET! Martina var typ skiträdd hela filmen;-) Ha ha, hon satt i knäet på sin kusse ett par gånger och jag vet inte hur många gånger hon rev ur sina chips för att hon blev så rädd!;-) Absolut sevärd film.. Men inte så läskig som jag hade önskat.. Nästan lite komedi emellanåt....
Det är gött att gå på tidig bio, för då kommer man hem lagom till klockan 20 och man hinner med och tvätta en maskin, käka och kanske hinna umgås med kidsen en sväng!
 Torsdagen efter jobbet hade jag utvecklingssamtal för Fabian! Det går prima för honom i klass 1! Han trivs som fisken i vattnet och det är jag evigt tacksam för! En snäll kompis som leker med allt och alla och det värmer verkligen i mitt mammahjärta!
 Efter utvecklingssamtalet åkte jag hem och bytte om, sminkade över de gamla sminket och sprutade på mej lite parfym och drog iväg till Värnamo! Jonas bjussade med mej på invigningen av EPAB Värnamo! Mycket trevligt och surra lite bland folk! Alltid bra att få nya ansikten och att hälsa på kanske blivande kunder;-)
 Så träffade jag Alexandra! Alltså ni vet när man har bloggat, hon har bloggat genom åren.. Hon känner en kompis till mej och man känner varandra bara så där ytligt men det liksom klickar direkt! Så var det! Hon är en grymt drivande tjej som kommer att sitta på deras huvudkontor i Värnamo! Alex är en sån där tjej som fixar och grejar med allt! En sån där person som jag verkligen ser upp till! Sa det till Jonas när vi gick och la oss på torsdagskvällen; Att shit va jag ser upp till Alex! Tänk om jag vore lite som henne! De är du väl sa han!?! Nja, inte riktigt så.. Men jag kan ju bara bli bättre och ser man upp till en människa så kan man ju faktiskt ta med sig många bitar i livet av en annan person och försöka göra de bitarna ännu bättre till sig själv, right!?;-)
 Så kommer vi hem på torsdagskvällen... Jag sket faktiskt i torsdagsstädningen.. Bara det hörrni! Det ska jag banne mej ha en klapp på axeln förr! Jag blundade för veckostädningen och det gick ju faktiskt hur bra som helst!;-)
Så har Alfred varit inne hos grannen Cina och sytt i flera kvällar! Han har då sytt denna helt själv, ja förutom med lite hjälp av Cina som hjälpt till med dragkedjan! Jag är så himla impad! Vilka kunskaper denna lilla 9-åring sitter inne med! Jag hoppas verkligen han behåller dem hela livet!!
 Fredagskvällen smet vi ner till torget här i byn! Den årliga pangstaffeten gick av stapeln och Fabian sprang! Han kämpade och han skrattade! Så kul att det fixas och anordnas sånt här i byn! Så kul att gå ner dit och träffa folk, låta ungarna springa runt och göra lite olika grejer som ställs upp på torget!
 Barnen hade haft skoljoggen i skolan tidigare under dagen! De skrevs upp hur många varv de sprang på armen.. Men på Fabians arm fanns också ett litet pussmeddelande från hans förra fröken på förskolan.. Åh va han tyckte det var kul, samtidigt som han tyckte det var pinsamt! Jo jo, så blir det visst när man blir lite äldre. Då är saker och ting så himla pinsamma;-)
 Det här alltså.. Spela kort med familjen på fredagskvällen! Så himla mysigt! Att jag ser helt sne och trött ut och att Jonas visst stod och diskade just då! De får ni ta! Mysigt var det i alla fall!!;-)
 Klockan 7:30 såg det ut så här i hallen på lördagsmorgone... Alfred och Fabian påbörjade sin packning för helgens hajk!
 Och är man ute i tid och måste vänta på att få åka... Ja då hamnar visst hela familjen i telefonkoma... Dessa telefoner och paddor alltså... Man umgås ju för bövelen aldrig pga av dem... Ibland hatar jag dem, trots att jag själv är helt medveten om att jag själv är beroende av min älskade telefon....
 Klockan 10:00 var det samling och avfärd ut mot skogen och sjön! Grabbarna skulle paddla i 6 timmar innan de skulle slå läger och sova i vindskydd under lördagsnatten!
 Jag och Douglas åkte hem och landade i sängen. Där vi låg nästan på pricken HELA lördagen ända tills vi somnade klockan 22:30...
Vi hade vårt årliga mysklubbsmöte! Alltså på riktigt?! När gjorde man något sådan här sist? Ja kanske innan kidsen kom.. Då kunde man göra det, men har nog inte hänt efter det...
Jonas åkte tidigt på morgonen till Falkenberg och skulle spela golf med kompisar och sova över där.. Så jag och Douglas hade ett helt dygn för oss själva!
Vi skulle se på skräckfilm.. De sket sig efter 10 minuter.. Kan säga som så att Douglas höll bokstavligt talat på att skita ner sig efter 10 minuter.. Så vi fortsatte titta på narcos istället... Stackars barn som har en sådan taskig morsa som tvingar sin 12-åring att se på skräckfilmer;-)
 Klockan 10:00 på söndagsmorgonen var det åter dags att hämta hem grabbarna från hajken! Lyckliga killar som hade haft ett grymt dygn tillsammans med kompisar!
 Så himla vackert där ute, så jag förstår att de har trivts! Så stilla och så vackert!
Jag lånade denna bilden från Skillingaryd.nu bara för att visa hur galet mysigt de haft de på kvällen/natten! Sova så där under bar himmel! Ja det hade jag faktiskt kunna tänka mej en natt eller två!;-)
De hade inte sovit så många timmar.. Så det var 2 väääldigt trötta killar som vi fick med hem.. De somnade på 2 röda när de hamnade hemma i sängen och hade duschat bort eldlukten från sina små kroppar!;-)
 Söndagseftermiddagen tog jag med alla i familjen utom Douglas som spelade match, ut på walk of hope för lilla Ture som har den hemska sjukdomen cancer...
Jag frågade mamma Frida om jag kunde hjälpa till med något, så som ett lotteri! Så ett lotteri från mitt företag Skillingarydsalvan fixade jag och vi drog in 2000 kr bara på lotterna! Så kul att kunna hjälpa till med en slant, många bäckar små! Vill ni skänka en slant så vore det guld värd! Klicka HÄR så kommer ni till SuperTures insamling!
 Vi gick en promenad på ca 4 km medans Fabian stannade kvar och sålde lotter!;-)
 Så grymt vackert där ute så man ville stanna varannan meter för att fota allt fint!
 Söndagens kvällsmat stod Douglas för! De har nu börjat ha hemkunskap i 6:an och gissa en gång om han älskar det! Japp! Så förra veckan hade de lagat scones på skolan, så de kunde han minsann baka!;-) Mumsigt värre!!
 Söndagskvällen blev väldigt lugn här hemma.. Alla somnade som stockar! Alfred kröp intill mej och somnade så här mysigt!
Fy bubblan va jag är tacksam för allt! Att jag, att min familj, att alla vi är friska och får och kan uppleva allt detta som vi faktiskt har kunnat göra förra veckan!
Livet rullar på i en ryslig snabb takt.. Ibland känns det knappt som man hinner blinka, tänka och andas... Men när man sedan blickar tillbaka på en vecka som jag idag har gjort, då förstår man att man är tacksam och att det inte är så konstigt att livet går fort...
Ja detta var bara en bråkdel av vad vi gjorde förra veckan! En liten tillbaka blick på alla de roliga sakerna vi har gjort!
Nu ska jag bli bättre på att uppdatera här hörrni... Lovar! Så slipper det bli såna här monsterlånga ilägg!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!