måndag 25 september 2017

Bubbel, trädgårdsfix och trattisar!

 I fredags skulle vi tjejer haft våran vinjunta... Men den blev inställd tyvärr...:-( Skittråkigt när man var så laddad.. Så då träffades en del av gänget upp i alla fall och körde lite AW hemma hos Hanna!
Alltså älsk på dessa plagg som de är mode i nu! Långa morgonrockslicknade plagg! Älskar!!! Snyggt och tokbekvämt och så slipper man frysa som jag jämt gör!;-)
 Hanna hade fixat en massa av gott plock och vi träffades redan innan klockan hade slagit 16:30! Bubbelsugna flickor!!!;-)
 En toppenkväll där vi avhandlade maaaaasssssor! Som vi pratade och jag lipade... Alltså det är så typiskt mej. Men jag grät för stugan.. Alltså seriös, jag kan INTE låta bli.. Det är som den har tagit en del av mitt hjärta... Fruktansvärt jobbigt.. Och ja naturligvis blir det ännu mer tårar när man dricker bubbel..;-) Kan bli så ibland och japp jag står för det! Man måste få gråta ibland, så är det bara! Skönt att ha dessa tjejer som man kan få lite tröst och stöttning av!;-)
Mååååånga flaskor bubbel senare gick vi hemåt! Fredagskvällarna är man inte så kaxig på... Så vid tolvtiden ramlade jag i säng!
 Vaknade på lördagsmorgonen med *harkel* ont i håret.. Förstår inte det. Skyllde på att jag hade sovit dåligt.. Och hade ont i nacken.. Tror inte det blev svaret från min käre make.. Jo då, det är nog bara för att jag slappnar av för att det är helg... Ha ha, så kan det gå...
Men det hjälper ju inte att ligga kvar i sängen.. Då försvinner inte huvudvärken. Så jag och Jonas drog ut till handelsträdgården ute i skogen! Supermysigt och jag missade helt att ta kort.. Men bara han och jag. Inga kids som ville följa med ut där och köpa blommor. Men vilken tur, då fick ju vi lite egentid! Man få ta alla tillfällen i akt liksom;-)
Trädgårdsfix på eftermiddagen! Ännu kommer stora gottiga smultron i trädgården! Såå goda!
 Sommarblommorna byttes ut till hösblommor som lyser upp i mörkret! Fast just idag har det varit rena rama sommarvärmen ju, med nära 20 plusgrader.. Jäkla synd att man inte har kunnat vara ute och njuta av det då... Bitter? Japp!
 Hittade en matta som vi tagit hem från stugan! Lite mer färg behövdes! Ja där får den ligga tänker jag! Ser konstigt ut på bilden, men mycket finare i verkligheten!
 Så här såg det ut innan... Bara en brun tråkig där till vänster... Och TV då? Nä det har vi ännu inte köpt någon ny efter den som ramlade ner.. Kanske dags för det nu?
 Fick massa sommarkantareller av mamma och Douglas önskan blev: Kantareller och fläskfilé! Bjussade hit svärmor och så satt vi länge och pratade över et eller kanske 4 glass rött!?;-) Mysigt!
 Efter 21 var det dags för henne att gå hem! Vi följde med henne hem!
Japp, tyvärr även i vår lilla by så vågar man sig knapp gå ute själv när det är mörkt.. Skrämmande ju.. Vart är vi på väg? I vår trygga by ska man väl för bövelen känna sig trygg?! Men nej det gör man inte.. Mycket konstigt löst folk som är ute och sluddrar runt...
 Söndagsförmiddagen spenderades på fotbollsplanen! Poolspel för Alfred i typ 4 timmar! De va grymma spelare som vann en match och 2 oavgjorda matcher!
 På eftermiddagen tog jag med mej Douglas ut till mamma och så for vi ut till skogen och plockade svamp! Ett underbart höstväder och man sög åt sig av varje liten solstråle som himlen gav! Detta behöver vi verkligen nu, ett härligt höstväder!
 Det är såååå sjukt mycket trattisar i skogen nu.. Helt galet! Har nog knappt sett så mycket svamp i mitt liv! Vi plockade och plockade och plockade och ändå fanns det kvar massor! Man går liksom helt bananas och blir som tokig och vet inte vart man ska vara och plocka!;-) Till och med Douglas gfick igång och va helt lyrisk! Häftig känsla!;-)
En sjuk känsla att behöva lämna svampen i skogen.. Men man ska orka ta hand om det också...
 2 stycken fulla korgar på en timme blev det! Helt galet härligt! Man känner sig så rik när man bara kan gå rätt ut i skogen och bara plocka hem och äta upp! Mums!
Rensade och rensade igår.. Hela altanden är fylld av trattisar som ligger där på tork! Löövlie att strö i maten i vinter! Kvällsmaten blev stuvade trattisar och västerbottenost på varma mackor!
Ett fint avslut på en härlig helg!
Varför ska helgerna gå så fort?! Vi gör galet mycket jämt.. Åh jag vet, jag vet! Helt upp till mej/oss att göra så mycket! Men det är väl kul istället för att ligga hemma i soffan och pilla sig i naveln och kolla på sin telefon!;-)
Jag skulle dock behöva vara ledig en vecka eller så! Bara sova i massor och städa intensivt här hemma... Men ja, det får väl bli en annan gång eller nått.. Ja städningen finns ju alltid kvar det är ingen risk att någon tar den ifrån oss... Känns som om man skulle kunna städa jämt. Bara allt damm... Men vad är det man säger? Lite damm har väl ingen dött av.. Känner mer i och för sig att jag skulle behöva rensa ur massor här i huset.. Jonas säger att hela huset kommer sjunka snart pga av alla grejer.. Åh jo, det kan väl kännas lite i mitt lilla hamsterhjärta. Men vad är det jag sparar all skit till ? Nä den frågan har jag nu börjat ställa mej...;-)
Måndag, ny vecka och nya tag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!