torsdag 21 september 2017

Att hylla sina barn!!

 Jag har insett den sista tiden att jag är grymt dålig på att hylla mina barn.. Men nu är det banne mej dags!!
Att de retas konstans med varandra och vet precis på vilken öm tå de ska hoppa på sin stackars mamma för att få henne så där extra irriterad.. Att de bråkas med varandra och med oss, ja kort och gott som barn ska vara antar jag!;-)
Ja att de kan vara små ondskefulla barn som har massor av rävar bakom sina öronen ibland. Men ser man helheten så är hela deras kroppsstorlek fyllda av så enormt mycket kärlek!
Jag kan ofta få grymt dåligt samvete att jag inte är den där snälla mamman som jag kanske drömde om innan jag fick barn. Jag är nog kanske mer den där lite strängare mamman, ja i alla fall på vissa plan! Ja så klart ska de finnas regler och rätt, det är inte de jag menar. Men jag är nog ganska hård och kall, tror jag kan uppfattas så?  Jag är nog inte den där kramiga mamman som skubbar och gossar, fast jag egentligen skulle vilja vara det.. Jonas är mycket mer sån. Han är mer en nallebjörns pappa... Men ändå när det väl gäller, ja då kommer oftast grabbarna till mej..
Äsch nä nu blev det väldigt invecklat, så nu ska jag komma till det jag skulle skriva om istället;-)
Hylla min trio!
Mina barn är helt fantastiska! Ja så klart, det tycker väl alla föräldrar om sina barn! Vi vill skryta om dem och det är klart att vi ska göra?! (I alla fall till en viss grad...;-))
Denna trio är i vilket fall som helst grymma och jag vill hylla dem för att de är så grymma och hjälper till här hemma! Igår bad jag Alfred och Fabian att byta i deras sängar, plus Douglas säng (Douglas var på fotbollsträning). Absolut, det fixar vi! De drog ut alla sängkläder och jag visade hur de skulle trycka på tvättmaskinen och vips hade de också satt igång en maskin tvätt! Sedan valde de påslakan själva och renbäddade alla 3 sängar helt själva utan ett endaste pip om hjälp!
De plockar alltid i sina gympapåsar/träningskläder och plockar alltid ur dem när de kommer hem! De packade sina egna väskor när de skulle på haj.. Vi tittade bara igenom deras högar innan de packades ner i väskorna! (Perfekt, då kan de ju inte skylla på att mamma eller pappa glömt att packa något;-))
De ställer alltid in sina skor och hänger upp sina ytterkläder när de kommer innanför dörren!
Är diskamskinen färdigdiskad, så plockar de ur den, inte alltid men oftast! Jag har gett ett varnade finger att de inte får vara hemma själva efter skolan om jag ska komma hem till tomma urätna tallrikar som står och dräller på bordet eller diskbänken och luktar skunk. De varnade fingret hjälpte! (Kanske såg jag ut som häxan surtant när jag sa det, så de vågar väl inte annat;-)) Aldrig står det något framme!
De lägger allt som oftast sina smutsiga kläder i den tvättkorg som de ska läggas i, svart eller vit!
De håller reda på sina läxor och tar alltid med dem hem och tillbaka till skolan den dagen den ska tillbaka!
Ja alltså detta är bara en bråkdel av vad de gör! De är verkligen en grym trio som vi har lyckats uppfostra!
Att de hjälper till så otroligt mycket i familjen! De gör ju mej en jättetjänst! Ja för hur kul är det att de första man behöver göra när man kommer hem från jobbet är att börja plocka efter kidsen, samla smutstvätt till höger och vänster.. Nej den tiden är förbi...
De ska hyllas mina kära barn! De är grymma! Och JA, detta inlägg kanske tas som om att jag skryter över dem och JAPP de är precis vad jag gör och DET ska jag verkligen göra! Trion är ändå inte så gamla, 12, 9 och 7 och ändå är de så himla duktiga och tar ett stort ansvar!!
Men det gäller att lära dem från början att ha ordning och reda.. Ju äldre de blir, ju svårare blir det att lära dem... Ni vet, det är svårt att lära gamla hundar att sitta;-)
Tänker att detta har de med sig hela livet. Att de kan stå på egna ben, att de kan tvätta sin tvätt, att de kan diska, fixa och greja! De stärker dem ända in i hjärteroten!
Galet va tiden går... Fabian en dag gammal, Alfred 21 månader och Douglas nästan 5 år! Otroligt härligt! Tänka va dessa killar kommer att ha roligt tillsammans hela livet! Det gäller bara att de visar kärlek och ännu mer kärlek till varandra, kärlek och respekt!
En underbar trio som skall hyllas, för att de är så grymma!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!