onsdag 9 augusti 2017

Släktfest 2017!

Så länge jag kan minnas bak i min barndom så har vi alltid haft släktträff på min mammas sida! Under den tiden som min mormor och morfar var pigga och friska så var vi hos dem i deras lilla lilla hus!
Nästan hela mitt liv har vi träffats en gång om året, allt från syskon, kusiner, kusinbarn, mostrar, och hej och hans moster;-)
De senaste åren har vi varit ute hos min mamma i hennes garage! Man gör det till vad det blir! Ett gammalt garage kan bli hur mysigt som helst med lite gamla lakan och ljusslingor!;-)
Under åren har några fallit bort och några har tillkommit!;-)
 I torsdags kväll åkte jag ut till mamma och hjälpte henne fixa och leka elektriker och hängde upp alla ljusslingor! Gud så bra det blev, eller nja. Men det gjorde sin funktion!;-) Härligt med lite porriga röda ljusslingor;-)
 Släkten firade gubbarna som fyllt 40 under året!
 Lite plock, fika, bubbel och whiskey! Redo att skåla in årets släktfest 2017!!
 Vädret var inte alls med oss i fredags.... Som det regnade nästan hela eftermiddagen och kvällen och givetvis svinkallt.... Men vad gör väl det! Alla har så stora fina och varma hjärta, så vi värmde oss med det!;-)
 Douglas har nu växt förbi mormor!
 Vi träffades redan klockan 15!
Självklart blev det musikquiz! Jonas och Nicke som stod för den iår! Handlade självklart om året 1977, det året 40 åringarna fyllde år! Och det vinnande laget var VI!!! Jag och min mosters man Jan banan!;-)
 Johanna hamnar alltid med Tommy av någon anledning? Förstår inte det? Ha ha, de vann INTE!;-)
 När äntligen regnet avtog liiite, så kunde vi äntligen gå ut en stund och röra oss!
 Den åriga tipspromenaden gick av stapeln och mamma gör alltid frågorna.. Såna frågor som man typ fattar noll av... Kan säga att vårt lag inte kom etta och inte tvåa.. Nä sist... Men någon ska väl göra det också...;-)
 Så körde vi lite lekar... Johanna är grym på lekar!;-)
 Så kom de senaste tillskottet i släkten och hälsade på! Lilla söta Saga 2½ vecka gammal! Alltså på riktigt, hon var så söt så hjärtat nästan hoppade ur och jo då, även livmodern.. Den höll på att sprängas! Det drog och skrek i den när man strök hennes underbart söta små kinder!
 Att bara sitta där och prata! Den yngsta 2½ vecka gammal (pratar dock inte så mycket ännu;-)) och den äldsta 75! Härlig kombo!!
 Fina fina Tina som jag alltid har sett upp till! Hon som är min mammas kusin, men som snarare har varit som min kusin! Det skiljer bara 7 år mellan oss! (Det skilde 15 år mellan min mormor och hennes bror)
 Min bror och jag.. Nä, vi är inte normal någonstans.. Bara det att han vill tro att han är normal, men det är han inte... Inte mer normal än mej i alla fall;-)
 Så blev det mer tävlingar! Mitt på sena kvällen! Kul med lite bryt! Jo då även en musiktävling som Douglas och Elvis höll i! Så galet kul!!
 Ha ha, fråga mej inte vad de höll på med? De ser inte ut att njuta i alla fall! Min kusin och den stolta nyblivna pappan Alex!
 Sådan mor, sådan dotter... Ja stackars Jonas som måste stå ut med både mej och mamma...;-) Ha ha!
 Ha ha, Johanna och hennes tävlande! Älsk på det!
 Min fiiiina svägerska Johanna!!! Kan inte önska en bättre svägerska!
 Nä... Behöver jag säga något? Min mamma och jag.. Samma skrot och korn och såg visst inte slutet i flaska den kvällen, varken hon eller jag... Vi tog typ hem priset den kvällen.. Vi blev visst onyktrast.. Sånt händer ibland! Fast när vi blir runda under fötterna, så blir vi bara ännu mer trevliga och roliga! Ja i alla fall vad vi vill tro;-)
 Som vanligt dansades det lite också! Man måste ju dansa sig varm ju!
Sen körde alla vuxna en lek som min kusse Henrik hade i sin mobil, skitkul var den! En peklek om vem som hade gjort vad eller som var den personen! Den som fick mest pekar på sig, fick lov att dricka... Jaha ja, var det därför jag blev så rund under fötterna för att jag fick för många pekningar på mej? Ha ha;-)
 Jag hade packat ner kläder som om att vi skulle besöka nordpoolen.. Men tror ni Jonas hade några extra tröjor med sig? NEEEJ! Så söt när han fick låna min poncho!;-)
När man är så mycket folk som träffas och som ska sova över på ett och samma ställe, då får man tälta! Det gjorde jag och Jonas!
Kanske gick vi och la oss vid 2 tiden?! Tror det! Svinkallt... Vi somnade och vakande vid 5:30 och höll bokstavligt talat på att frysa röven av oss... SVIIINKALLT, jag lovar! Innan 9 gick vi in och värmde oss!
MEN, japp! Att sova i tält ute i den friska luften is da shit mot bakisen! Kände inget dagen efter! Ja ja, man får frysa röven av sig, men de är det värt! Vi hade en galet mysig natt i tältet, bara jag och Jonas! Douglas och Fabian, de sov i bilen en meter från oss, men de frös inte lika mycket och  Alfred han hade lyxen att sova inne och tyckte det nästan var för varmt! Jo då, så kan det bli!;-)
Tack kära släkt för den härliga festen!! Nästa år kör vi igen!!!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!