måndag 28 augusti 2017

Kräftfest, kräftfest hela da`n!!

 I fredags eftermiddag tog jag, Douglas och Fabian tåget in till Värnamo och mötte upp Jonas på hans jobb! Värnamodagarna och jag var lite shoppingsugen! Titta så söta de är mina älsta och min yngsta.. Så söta och rara mot varandra... Mm, skenet bedrar.. De slogs typ 1 minut efter kortet togs...
Det regnade, så det blev inte jättemycket spring, mest i affärerna och jag shoppade lite nytt snyggt!;-) Alfred var hemma för han hade träning!
Fredagsmys hemma och sedan cyklade vi bort till Martina och Mackan och drack lite rödvin och käkade god ost och pratade! Spontans och så mysigt!!
På lördagsförmiddagen hämtade mamma upp mej, Fabian och Douglas och så drog vi till grannbyn Vaggeryd och gick på Vaggerydsdagen! Himla mysigt och mycket folk! Kollade på uppträdande, bland annat Boris Rene! Grym kille det!
Douglas fick för sig att han skulle ta hål i örat sagt och gjort, helt plötsligt satt han där i stolen och gjorde en härlig grimasge när "skottet" gick in i örat!
Sååå sjukt nöjd min älskade 12-åring! Att Jonas tycket han såg ut som en raggare när han kom hem, det kan vi ju prata tyst om;-) Är han nöjd, så är jag nöjd!
Sedan hängde han med 5 tjejer så vi fick gå själva och han tog tåget hem med dem senare på eftermiddagen!
Fabian var sååå nöjd när han fick sitta i brandbilen! Alla nöjda och glada och jag shoppade både ett linne och en ny lampa!!
Alfred och Jonas var på fotbollscup hela förmiddagen! Så det var en lycklig kille som kom hem med en fin medalj runt halsen!
Vi brukar ha en liten tradition i augusti och käka kräftor tillsammans. Vi, mamma, Tommy, Johanna, Nicke, Elvis och Eddie! De här året var det våran tur att ha det!
Vi träffades redan klockan 17.. Satt och pratade, skålade i bubbel och käkade snittar!
Sedan dukade vi upp med massor av härliga kräftor, räkor, pajer, kex, ostar och myyycket mer och högg in!
Jag fullkomligt ÄLSKAR kräftor och satte i mej typ ett kilo själv!;-)
Snygga med hakklappar och allt!;-)
Skål från mej!;-)
Min fina mamma och min fina svägerska!!
Ha ha ha! Vad vi kollade efter här? Ja ingen aning? Men det verkar som om att Johanna fått något på armen, eller vad det något annat hon skulle visa??;-)
Som vi skrattade åt dessa kräftor som vi kom på att man kunde ha lite överallt... Och det verkar sannerligen som att Nicke tycker det killar till rejält i snoken... Ha ha, kolla in hans ögon tåras!
Att så mycket som vi skrattade i lördags vet jag inte när jag skrattade sist?! Ok, jag grät lite en sväng också.. Men så blir det ibland.. Man måste få lätta på sina känslor ibland, right!;-)
Att Nicke hade problem med att den där vimpeln skulle sitta stilla på väggen... Han for upp och ner hela kvällen för att den inte skulle ramla ner i ljusen..
Som sagt.. Dessa dekorationskräftor kan man ha sååå roligt med... Ja, varför inte sätta dem i ögonen?;-)
Så spelade vi poker.. Fy fan va tråkigt.. Ja för det gick sannerligen INTE bra för mej.. Men det gjorde det för Johanna typ HEEELA tiden.. Jag fattar inte hur man kan få så dåliga kort på handen i fleeeeera timmar, fattar inte... Tur att någon av oss blev några hundra kronor rikare... Jag blev det inte, snarare fattigare...
Som sagt... Man kan verkligen ha kul med dessa kräftor.. Jag ba: -Jooonas, vi kan väl ta ett kort tillsammans och se lite glada och käcka ut?! Han ba: Öh, ja! Eller vad? Ska jag se vaken ut eller? Ha ha ha!! Första försöket....
Andra försöket...
Tredje försöket...
Fjärde försöket.. Ögonen börjar  öppnas och Jonas börjar vakna, trots att håret står på tvären;-)
Femte försöket.. Han är NÄSTAN vaken!!
Sjätte försöket! Han ÄR vaken! Men NEJ, han ser inte särskilt glad ut.. Han ba. -Du kan ju inte lägga ut dessa bilder, du förstör min immige.. Vad tror du mina kunder tycker om mej? Ha ha, ja vad? Att du är trött kanske? Ha ha, förmodligen får jag betala för dessa bilder.. Men ja, ett par minuter i sängen är väl aldrig fel;-) He he!
Gossa med mormor! Japp och va han njuter Douglas! Ha ha!
Och så var det dags igen... Sätta fast, sätta fast! Ha ha!
Douglas och Elvis körde frågetävling om 2005! Superkul! Gryma killar till att hitt apå sånt här när vi träffas!
Det här med att hälla upp Minttu.. Inte alltid så lätt verkar det som... Men det gick och som vi skrattade!;-)
Så fortsatte vi spela poker... Igen och igen och igen.. Och jag bara förlorade hela tiden... JÄKLA SKIT SPEL!
Några var mindre fokuserade på kortspelet.. ;-)
Som sagt, så här mycket har jag inte skrattat på läänge! Flams och trams!
Enda till klockan 3:00... Gästen gör festen! Att ha en kräftfest från klockan 17:00-3:00! Det är väl ett gott betyg på en lyckad fest va?!
Typ lika sliten som bordet på altanen var efter rinnande stearin igår morse, lika sliten var jag... Att gå och lägga sig efter klockan 3 på nätterna, man är inte ung längre asså.. Det känner man till och med av idag;-)
Jag vet inte hur många gånger jag sov igår.. Många gånger.. Och ändå somnade jag tidigt igår!
Kvällsmaten blev varma mackor och jag körde min favvo på, kaviar, rödbetor och ost! Ha ha, de som inte smakat säger att de håller på att spy av den blandningen! Jag älskar det! Smaken är som baken, delad! Tur det!
Tuuusen tack för en underbar helg alla inblandade! Till helgen blir det nog lite lugnare tempo.. Nähä, nä inte det.. På lördag vankas det cykelfest i byn, då är det party igen!;-) Ja ja, man är ju bara ung en gång.. Eller nu ljög jag, ungoch ung. Men man lever fan bara en gång och den gången är nuuuuu, eller hur!?;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!